AEK, Ajax Dulcisimo și Extratereștrii și-au aflat adversarii de la EMF Champions League

Echipele românești de top din minifotbal și-au aflat adversarii de la cea mai puternică competiție inter-cluburi la nivel european, EMF Champions League. Turneul are loc, în acest an, în premieră, în România, la Oradea. Meciurile vor avea loc de miercuri, 6 septembrie, până duminică, 10 septembrie la Sala „Antonio Alexe” și la Baza Sportivă „Tineretului”. În total, nu mai puțin de 14 echipe vor reprezenta România la competițiile europene din luna septembrie, un record printre țările europene participante!

România este în acest moment cea mai titrată țară din istoria minifotbalului european, cu 6 titluri continentale (2010-2015) și două de vicecampioană la EMF EURO (2018 și 2022, la ultimele două ediții), prin echipa națională. Totodată, România excelează și la nivel de echipe de club, acolo unde, anul trecut, și-a adjudecat toate titlurile majore la nivel european: EMF Champions League, prin AEK Oradea la Herceg Novi (Muntenegru), EMF Eurocup, prin Nova Vita Târgu Mureș la Hajduszoboszlo (Ungaria), EMF Masters, prin Legends Galați la Herceg Novi și EURO Business Cup, prin Gemina Cluj în Antalya (Turcia).

Astăzi, 1 septembrie, a avut loc la Sofia, în Bulgaria, tragerea la sorți a competițiilor majore europene din acest an, desfășurate sub egida Federației Europene de Minifotbal (EMF): Champions League, Masters, dar și Eurocup. România este singura țară reprezentată de 3 echipe la Champions League, din totalul de 26 de participante. Sorții au repartizat echipelor noastre următoarele grupe:

Grupa A: AEK Oradea (deținătoarea trofeului), DXC Technology (Bulgaria), Even Yehuda FC (Israel) și Nottingham Forest Livorno (Italia).

Grupa B: Sabornog Hrama (Muntenegru), Flamingos FC (Grecia), Cuadrao FS (Spania) și Extratereștrii Bistrița (vicecampioana națională).

Grupa E: Ajax Dulcisimo Galați (campioana națională), PFF Szanto (Ungaria), SV Medicus (Bosnia) și Velika Gorica (Croația).


Jocurile de la Champions League vor demara miercuri, 6 septembrie de la ora 16:00, festivitatea de deschidere are loc la ora 20:00, în timp ce finala competiției este programată pentru sâmbătă, de la ora 20:00, urmată de festivitatea de premiere. Terenul principal va fi amplasat la Sala „Antonio Alexe”, cu o capacitate care poate merge până la 2500 de locuri pe scaune, iar terenurile secundare vor fi la Baza Sportivă „Tineretului”, care a găzduit în trecut meciuri de la diverse competiții naționale, inclusiv Campionatul Național de Minifotbal din anul 2019.

România a câștigat acest prestigios trofeu de două ori în trecut, prin: MAV Sports Timișoara (2018) la Terme Catez (Slovenia), respectiv AEK Oradea (2022) la Herceg Novi-Igalo (Muntenegru). De asemenea, echipele românești au mai disputat de 4 ori finala, pe care au cedat-o, prin: Juventus Sibiu (2016), Coriolan Bacău (2018), Nova Vita Târgu Mureș (2019) și AEK Oradea (2021). Acum, AEK va încerca să-și apere trofeul cucerit în Muntenegru, mai ales că joacă în fața propriilor suporteri, dar și Ajax Dulcisimo Galați și Extratereștrii Bistrița vor avea un cuvânt greu de spus.

În competiția de Masters, rezervată jucătorilor cu vârsta de peste 40 de ani, vor participa 10 echipe, 6 din România și 4 din Slovacia. Competiția va debuta vineri, 8 septembrie și se va încheia duminică, 10 septembrie. Deținătoarea trofeului este Legends Galați, după finala câștigată la penalty-uri, anul trecut cu Tazmannschaft, la Herceg Novi. În 2017 și 2021, competiția a revenit tot românilor, de ambele dăți prin MAV Glissando Timișoara.

Grupele competiției, extrase tot astăzi la Sofia, arată în felul următor:

Grupa A: Peppy Dolce Vita Târgu Jiu, Citrony Nitra (Slovacia), Tazmannschaft București, BFC Bardejov (Slovacia) și Vulturii Dej.

Grupa B: Legends Galați, Arsenal Galanta (Slovacia), MAV Glissando Timișoara, Aqua Teplice (Slovacia) și Liriada Râșnov.