Hotărârile Comitetului de Urgență al FRM din data de 10.12.2023

Comitetului de Urgență al FRM 

HOTARAREA NR. 1 din data de 10.12.2023

În conformitate cu dispoziţiile art. 44, 45 si 46 din Statutul Federației Române de Minifotbal, Comitetul de Urgență, compus din Ioan Onicaș – Președinte, Attila Takacs – Secretar General si Cristian Lupu – Vicepreședinte, cu unanimitate de voturi, hotareste urmatoarele puncte:

1. In judetele in care nu exista o Asociatie Judeteana cu CIS afiliata la Federatie, Licența de organizare competiții regulare de minifotbal poate fi atribuita organizatorilor locali, membrii FMR–ONG (Federatia de Minifotbal din România) avand calitate de organizatori locali, deținători de cluburi sportive, având ramura sportivă „minifotbal” în Certificatul de Identitate Sportivă al clubului organizator, trebuie să solicite afilierea provizorie la Federația Română de Minifotbal, în perioada 15 decembrie 2023 – 31 ianuarie 2024, afiliere care stă la baza acordării Licenței de participare la competițiile naționale, organizate de FRM, în anul 2024.

În baza afilierii provizorii, Licența va fi acordată in două etape.

Prima etapa se acorda pe o perioadă de 3 (trei) luni de zile, până la data de 30.04.2024, pentru toate cererile depuse în perioada 15.12.2023-31.01.2024.

Condiții care trebuiesc îndeplinite pentru a primi Licența de organizare competiții sub egida FRM:

  • Să fie afiliat provizoriu la FRM;
  • Să achite taxa de Licență;
  • Să respecte deciziile si obligatiile statutare ale Federatiei

2. Până la data de 30.04.2024, organizatorul în cauză trebuie să facă dovada înființării unui alt club sportiv din competiția internă (regula nu se aplică celor care sunt constituiți în structuri județene).

În cazul în care se face dovada înfiiințării unui alt club sportiv până la data de 30.04.2024, Licența se poate prelungi, o singură dată, pentru o perioadă de maxim 4 (patru) luni de zile, până la data de 30.08.2024, timp în care organizatorul în cauză trebuie să facă dovada demarării procedurii de înființare a structurii județene, în speță a Asociației Județene de Minifotbal.

3. La competițiile naționale vor participa structuri sportive desemnate de AJM-AMMB si de cluburile organizatoare, detinatoare a Licentei provizorie emise de Federatie, cu respectarea punctelor anterioare din prezenta decizie (p.1 si 2). Cluburile si asociatiile sportive desemnate trebuie sa detina in mod obligatoriu CIS cu ramura minifotbal, emis de MTS, ANS sau DJS.

4. Taxa de Licență pentru organizarea competitiei, este cuprinsă între 1.000 și 10.000 de lei, conform Regulamentului de Licentiere Competitii.

Comitetului de Urgență al FRM 

HOTARAREA NR. 2 din data de 10.12.2023

În conformitate cu dispoziţiile art. 44, 45 si 46 din Statutul Federației Române de Minifotbal, Comitetul de Urgență, compus din Ioan Onicaș – Președinte, Attila Takacs – Secretar General și Cristian Lupu – Vicepreședinte, cu unanimitate de voturi, hotareste urmatoarele puncte:

1.Federația va recunoaste acele competitii judetene organizate de AJM, care detin Licenta de organizare a competitiilor pentru sezonul in curs. Calendarul competitional trebuie sa cuprinda, in mod obligatoriu, organizarea Cupei României – etapa judeteana (cu obligativitatea participarii tuturor echipelor inregistrate in sistemul competitional) si minim o competitie oficiala prin care se desemneaza castigatoarea campionatului judetean. Structura competitionala si sistemul de organizare prin care se desemneza campioana judeteana, trebuie sa aiba aprobarea Comisiei de Competitii din cadrul Federatiei, respectand deciziile si regulamentele in materie.

2.Incepand cu acest an, echipele castigatoare a unor competitii locale, care sunt afiliate sau in proces de monitorizare la FMR–ONG si care doresc sa participe la una din competitiile nationale, organizate de Federația Română de Minifotbal, au obligatia de a detine un CIS valabil, emis de Directia Județeană de Sport sau Agenția Națională pentru Sport.

3.In judetele in care este infiintata structura Judeteana (AJM) dreptul de participare a unei structuri sportive la competitiile nationale este acordat de Comisia de Competitii sau comisia abilitata din cadrul structurii judetene. In acest caz, AJM poate stabili reguli proprii sau poate organiza etape locale, judetene, de calificare, conform propriului calendar si a sistemului competitional, dar nu mai tarziu de o data agreata de CEX al FRM.

4. In judetele unde nu exista AJM, se vor respecta articolele din Hotararea C.U. nr. 1, din data de 10.12.2023.

Comitetului de Urgență al FRM 

HOTARAREA NR. 3 din data de 10.12.2023

În conformitate cu dispoziţiile art. 44, 45 si 46 din Statutul Federației Române de Minifotbal, Comitetul de Urgență, compus din Ioan Onicaș – Președinte, Attila Takacs – Secretar General și Cristian Lupu – Vicepreședinte, cu unanimitate de voturi, hotareste urmatoarele puncte:

1. Cluburile/Asociatiile sportive participante in competițiile sportive, care au la baza regulamentul specific al minifotbalului, conform statutului si a regulamentelor in vigoare, avand caracter oficial sau de pregătire si care nu dețin Licență de organizare din partea AJM sau a Comisiei de Licentiere Competitii din cadrul Federației Române de Minifotbal (FRM), riscă să intre sub incidența următoarelor sancțiuni (cumulativ): Daca echipa a participat la o singura competitie sportiva se va aplica penalitatea sportiva de la punctul a, in toate celelalte cazuri Comisia de Organizare si FMR va aplica sanctiunea de la punctul a, b si c.

a. Depunctarea cu 6 (șase) puncte în competiția locală din care face parte echipa în cauză; incepand cu data de desfasurare a competitiei la care a participat. Penalitate financiara de 1500 lei.

b. Penalitate financiară în valoare de 2.500 lei;

c. Interzicerea participării la competițiile naționale organizate de FMR-ONG în sezonul competițional în curs.