Proiectul SmartKick se apropie de final. Întâlnirea cu numărul 4 a avut loc sâmbătă la Cluj Napoca

În perioada 25-27 noiembrie 2022 a avut loc, la Cluj Napoca, o a patra întâlnire în cadrul proiectului SmartKick – 621998-BG-SCP, finanțat de European Commission / Comisia Europeană (CE) prin mecanismul Erasmus +. În cadrul întâlnirii a fost prezentată platforma media SmartKick, partea de administrare website, precum și modulul video al proiectului. Aplicația va fi disponibilă pentru testare, pentru părțile implicate în proiect, în zilele următoare și va deveni operațională în următoarele săptămâni.

La ședința de sâmbătă, 26 noiembrie, de la Cluj Napoca au fost prezenți: Borislav Aleksandrov, președintele Federației Europene de Minifotbal și al Asociației Bulgare de Minifotbal, Peter Kralik, vicepreședintele EMF și președinte al Asociației de Minifotbal din Slovacia, Gianluca Finazzi, vicepreședine EMF și președinte al Asociației Italiene de Minifotbal, Cem Durul, președintele Asociației de Minifotbal din Turcia, Ivan Ivanov, secretarul general al EMF, întâlnirea fiind organizată de coordonatorul SmartKick pentru România, Attila Takacs, secretar general al FRM și director de turnee în cadrul EMF. România a mai fost reprezentată de ceilalți doi membri implicați de la bun început în acest proiect: Octavian Goga, director de marketing în cadrul FRM și David Constantinescu, ofițer de presă FRM.

Vizită la Baza Sportivă din Florești – vineri seara

Cu o seară înainte, vineri, delegația SmartKick a vizitat Baza Sportivă din Florești, acolo unde s-a asistat și la un joc din cadrul Liga Sport Time Arena, campionat local organizat de Aron Jakab, cu sprijinul lui Mihai Mureșan și Lucian Mandi.

Întâlnire SmartKick – sâmbătă dimineața

La prezentarea deschisă publicului, care a urmat ședinței de sâmbătă dimineața, au fost prezenți, printre alții, mai multe nume cunoscute în minifotbalul românesc: Ioan Onicaș, președinte al FRM și organizator al Campionatului de Minifotbal din Zalău, Aron Jakab, organizatorul de la Florești, Cosmin Pop, organizatorul de la Cluj Napoca, Nicolae Tonu și Radu Cojocnean, reprezentanți ai echipei Gemina Cluj, Carina și Tiberiu Lajos, din partea Campionatului Alborz de la Timișoara precum și Andrei Coman, organizatorul Superligii de Minifotbal din București.

Prezentare SmartKick – sâmbătă după amiaza

Următorul pas în implementarea proiectului este desfășurarea celor 5 evenimente sportive multiplicatoare Grassroots, prin care platforma va fi popularizată în țările implicate în acest proiect. Evenimentul din țara noastră urmează să aibă loc la Deva la mijlocul lunii decembrie.

Acest proiect european dezvoltat, în ultimii doi ani de zile, prin intermediul unui program Erasmus+ al Uniunii Europene, în colaborare cu reprezentanți ai minifotbalului din: Bulgaria, Italia, Turcia sau Slovacia, are ca produs final „Platforma media SmartKick” – website și aplicație mobilă, menită să vină în ajutorul organizațiilor sportive de minifotbal în vederea organizării competițiilor sau turneelor în cele mai bune și moderne condiții din punct de vedere al activităților media. Prin intermediul acestei platforme, participanții/jucătorii sau chiar fanii vor găsi, în timp real, într-un singur loc, toate informațiile utile ale competiției respective.

SmartKick are ca scop crearea unui sistem digital unificat de gestionare a campionatelor și turneelor ​​din lumea minifotbalului, creând noi canale de comunicare între toți participanții la joc, îndeplinind scopul principal al proiectului – crearea condițiilor pentru un acces rapid și ușor la minifotbal în orice loc din Europa.

SmartKick – 621998-BG-SCP, finanțat de European Commission / Comisia Europeană (CE) prin mecanismul Erasmus +