România debutează mâine, 26 octombrie, la WMF World Cup, în Emiratele Arabe Unite
Echipa națională de minifotbal a României, cea mai titrată națională din istoria minifotbalului european, cu 6 titluri continentale la activ și două medalii de vicecampioni, e gata de jocurile ediției a patra a WMF World Cup, Campionatul Mondial de Minifotbal. Competiția din acest an are loc la Ras al Khaimah, în Emiratele Arabe Unite, între 26 octombrie și 4 noiembrie, cu 32 de echipe la start.
România a intrat pe ultimii metri în privința pregătirilor pentru Campionatul Mondial de Minifotbal. Este vorba de competiția la care tricolorii noștri au obținut, în trecut, două medalii de bronz, din trei participări, în SUA (2015) și Australia (2019). Competiția de la Perth, din urmă cu 4 ani, organizată de Federația Mondială de Minifotbal (WMF), este ultima de acest fel organizată până în prezent, pandemia de Covid modificând planurile organizatorilor în 2020 și 2021. Trofeul de campioană mondială este singurul major care lipsește din vitrina naționalei, încununată în trecut de 6 ori campioană europeană (2010-2015) și vicecampioană la ultimele două ediții de EMF EURO (2018 și 2022).
Trupa pregătită de Virgil Bejenaru s-a antrenat de luni, 23 octombrie și până astăzi, 25 octombrie la Centrul Olimpic de la Izvorani, acolo unde s-au pus la punct ultimele detalii înaintea plecării spre Ras al Khaimah, plecare programată pentru această după amiază. Federația Română de Minifotbal a reușit să coopteze două parteneri puternici pentru echipa națională la acest turneu mondial: Superbet și Catena.
O veste foarte bună este includerea lui Alexandru Bourceanu în lotul pentru Mondial, fostul jucător al celor de la Steaua București fiind inițial trecut ca indisponibil după o accidentare la braț, suferită în mini-cantonamentul de la Bistrița, de la începutul lunii. Un exemplu de muncă și dedicare, Bourceanu s-a adaptat rapid la rigorile minifotbalului, reușind performanțe majore în acest an cu echipa de club, Ajax Dulcisimo Galați: campion național, vicecampion european și campion european la categoria Masters.
Lot România la WMF World Cup 2023
Portari:
- Ionuț Neacșa – 34 ani(Nova Vita Târgu Mureș)
- Dragoș Nițu – 28 ani(Reggio Liriada Brașov)
Jucători:
- Alexandru Bourceanu – 38 ani (Ajax Dulcisimo Galați)
- Vasile Pop – 32 ani(Sam Vig CCM Bistrița)
- Mircea Popa – 35 ani (Juventus Sibiu)
- Andrei Balea – 30 ani (Nova Vita Târgu Mureș)
- Mircea Ungur – 34 ani (Nova Vita Târgu Mureș)
- Andrei Nemițanu – 30 ani (Glissando Timișoara)
- Vlad Mocanu – 24 ani (Premier Iași)
- Bogdan Covaci – 34 ani (Sam Vig CCM Bistrița)
- Andrei Ferik – 25 ani (Bad Boys Oradea)
- Saron Chirică – 30 ani (Old Boys București)
- Marius Balogh – 23 ani (Bad Boys Oradea)
- Andrei Șumălan – 29 ani (Bad Boys Oradea)
- Gabriel Dumitrașcu – 23 ani (Chedra TAX Ploiești)
Staff:
- Virgil Bejenaru – antrenor
- Laszlo Klein – antrenor secund
- Dan Ștefan Cojocaru – manager
- Cristian Lupu – director tehnic
- Emil Cotenescu – medic
Pe lângă jucători consacrați deja la lot, precum: Popa (multiplu campion european), Ungur, Klein și Balea (toți 3 medaliați cu bronz la Mondial – 2019 și vicecampioni europeni – 2022), Nemițanu (dublu vicecampion european – 2018 și 2022), Neacșa, Ferik și Balogh (toți 3 vicecampioni europeni în 2022), Chirică (vicecampion european în 2018), lotul cuprinde și nume debutante la un turneu final pentru echipa națională: Bourceanu, Nițu, Pop, Mocanu, Covaci, Șumălan și Dumitrașcu.
Antrenorul Virgil Bejenaru a condus echipa noastră deja la World Cup din urmă cu 4 ani, acolo unde România a obținut bronzul competiției, fiind cea mai bine clasată națională europeană, dar și la EMF EURO de anul trecut, din Slovacia, acolo unde România a obținut medaliile de argint.
O veste foarte bună pentru iubitorii minifotbalului din România este că Federația a ajuns la un acord cu cele mai importante televiziuni sportive din țară pentru transmiterea jocurilor: Digisport și Prima Sport.
Programul meciurilor României în grupa D la WMF World Cup 2023
UPDATE: România – Sudan
Joi, 26 octombrie, ora 18:45 (ora României)
În direct pe Digisport 2 și Prima Sport 1
România – Spania
Sâmbătă, 28 octombrie, ora 16:15
În direct pe site-ul Digisport și Prima Sport 4 (acest joc este difuzat și, înregistrat, pe Digisport 4, de la ora 18:30)
România – SUA
Luni, 30 octombrie, ora 20:15
În direct pe Digisport 3 și Prima Sport 4
Meciurile din fazele eliminatorii încep miercuri, 1 noiembrie. În cazul în care se va califica, de pe locul 1 sau 2 din grupa D, România va juca miercuri în optimi, de la 08:30, cu locul 2 din grupa C sau de la ora 15:00 cu locul 1 din grupa C.
Deținătoarea trofeului este Mexic, care a învins România în semifinale, după prelungiri, la precedenta competiție, din 2019 și apoi, Brazilia, în finală.