Comunicat | Urnele valorice și sistemul de desfășurare al Campionatului Național – Galați 2024

Comunicat nr. 4 din 05.07.2024

Urnele valorice si sistemul de organizare si desfasurare al Campionatului National 2024, Galati

Punctul A. La Campionatul National 2024 vor participa 32 de echipe astfel:

a. Se califica direct 16 echipe astfel: campioana nationala – ACS Ajax Dulcisimo Galati si 15 echipe reprezentante ale Asociatiilor Judetene de Minifotbal / AMMB: AJM Galati, AJM Arad, AJM Hunedoara, AJM Mures, AJM Iasi, AJM Gorj, AJM Maramures, AJM Bistrita-Nasaud, AJM Timis, AJM Valcea, AJM Bihor, AMM Bucuresti, AJM Brasov, AJM Prahova, AJM Cluj. Cele 15 Asociatii judetene vor desemna structura sportiva care sa le reprezinte. Acestea trebuie sa intrunesca cerintele de participare solicitate (mentionate mai jos).

b. Echipele desemnate trebuie sa fie structuri sportive, detinatoare a Certificatului de Identitate Sportiva cu ramura minifotbal, emis de MTS/ANS sau de Directia Judeteana de Sport (DJS).

c. Jucatorii inregistrati in cadrul structurii sportive trebuie sa detina Licenta de jucator emisa de Federatia Nationala sau de AJM (cu viza anuala si viza medicala aplicata).

d. In cazul in care echipa castigatoare nu poate prezenta actele solicitate la punctul b, organizatorul competitiei va desemna o alta echipa din competitia organizata conform criteriului sportiv si conform cerintelor de la punctul b.

e. Cele 16 echipe calificate de la Superliga Romaniei, regiunea Est si Vest, editia 2024, conform regulamentului de organizare transmis de Federatie.

    Punctul B. Stabilirea urnelor pentru Campionatul National:

    Cele 32 de echipe participante vor fi repartizate in 8 grupe a cate 4 echipe. Urna 1 (pozitiile 1 si 2 din grupe): cele 16 echipe calificate direct.

    Urna 2 (pozitia 3 din grupe): echipele clasate pe locurile 1-4 la Superliga Est si Vest. Urna 3 (pozitia 4 din grupe): echipele de pe locurile 5-8 calificate de la Superliga Vest, respectiv cele de pe locurile 5-7 Superliga Est, la care se adauga echipele ACS Pro Fotbal Sibiu si ACS D’Angelo Bucuresti.

    Punctul C. Sistemul de organizare al competitiei:

    Turul I (faza grupelor): se va juca dupa sistemul fiecare cu fiecare. Programul grupelor este stabilit in urma tragerii la sorti.

    Nota: In caz de egalitate intre doua echipe, se va lua in considerare rezultatul jocului direct (inclusiv cel dupa lov. de departajare). Daca trei (sau patru) echipe vor termina la egalitate, se vor aplica criteriile de departajare prevazute in Regulamentul de orgnizare si desfasurare a competitiilor FRM.
    Turul II (optimile de finala): se califica echipele clasate pe locurile 1 si 2 din cele 8 grupe. Jocurile se vor disputa conform programulului anuntat inaintea tragerii la sorti.
    Turul III (sferturile de finala): se califica echipele castigatoare din optimi.

    Programul semifinalelor si al finalelor:

    *Semifinala 1: Castigatoare Sfert 1 – Castigatoare Sfert 2;
    *Semifinala 2: Castigatoare Sfert 3 – Castigatoare Sfert 4.

    *Finala mica (loc. 3-4): Invinsa semifinala 1 – Invinsa semifinala 2;
    *Finala mare (loc. 1-2): Castigatoare semifinala 1 – Castigatoare semifinala 2.

    14. Toti jucatorii au obligatia de a avea asupra lor adeverinta medicala valabila si Licenta jucator vizata de AJM / Federatie.

      Nota* In vederea organizarii si desfasurarii in conditii cat mai bune a Campionatului National, Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Minifotbal poate interveni in modificarea sistemului de joc sau de organizare, daca intervin situatii neprevazute.

      Punctul D. Precizari cu privire la cumulul de cartonase galbene.

      1. In cazul a doua cartonase galbene primite consecutive, jucatorul/oficialul va fi suspendat pentru urmatorul joc din competitie.

      2. La trei cartonase galbene primite in trei jocuri diferite, jucatorul/oficialul va fi suspendat pentru urmatorul joc.

      3. Cartonasele galbene se anuleaza pentru finala.