Istoric

Minifotbalul are o istorie îndelungată în România cât și în întreaga Europă. Cele mai vechi campionate de minifotbal din România datează încă din anii ’70. Minifotbalul a început să se joace în curțile școlilor, în stradă, în parcările dintre blocuri, reprezentând pentru cei mai mulți dintre noi amintiri frumoase fie din copilărie, fie din tinerețe.

Din 2007, minifotbalul românesc intră într-o altă dimensiune de organizare administrativă, făcând un pas important în ceea ce privește dezvoltarea la nivel național, prin organizarea primei ediții a Campionatului Național.

Un an mai târziu, în 2008, asistăm la înființarea Asociației Române de Minifotbal.

Din 2007 până în prezent, minifotbalul românesc s-a dezvoltat de la an la an, printr-o creștere rapidă a numărului campionatelor locale, a echipelor de minifotbal, dar și a competițiilor organizate la nivel național. Minifotbalul s-a dezvoltat în toată această perioadă ca un sport separat, cu propriile reguli și propriul regulament de joc.

Minifotbalul se joacă în țara noastră în format 6 la 6, fiecare echipă având câte 5 jucători de câmp și un portar, iar suprafața de joc reprezentată de un gazon artificial, specific jocului de minifotbal, dimensiunile minime fiind de 40 metri lungime și 20 metri lățime.

Minifotbalul devine, prin dezvoltarea sa, mai mult decât un sport care oferă valori educaţionale, beneficii de sănătate, oportunităţi de socializare şi valoare sportivă. Jocul de minifotbal devine treptat o stare de spirit, fiind un sport al nostru, al tuturor, deschis oricui, indiferent de greutate, culoare, vârstă sau credință. Scopul minifotbalului este de a asigura inclusiv o integrare prin sport.

În 2011, ia naștere Federația de Minifotbal din România (FMR), asociație sportivă non-guvernamentală, care duce minifotbalul românesc la nivelul următor.

În 2015 minifotbalul este recunoscut oficial ca ramură sportivă de către Ministerul Tineretului și Sportului.

În iulie 2021 asistăm la momentul istoric al înființării Federației Române de Minifotbal (FRM), federație națională aflată sub egida Ministerului Sportului.