Dreptul de participare al echipelor la competițiile naționale din 2022

Decizia nr. 14 din 24.05.2022

Dreptul de participare al echipelor la Competitiile Nationale 2022

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Minifotbal, intrunit in mod statutar la data de 18.05.2022, in prezenta majoritatii membrilor sai, in conformitate cu art. 41 si 43 din Statutul Federatiei, adopta cu unanimitate de voturi urmatoarea decizie, avand valabilitate pentru competitiile nationale organizate in 2022.

  1. La Supercupa Romaniei si Campionatul National 2022, competitii nationale organizate de Federatia Romana de Minifotbal, pot participa doar echipele care au activat in competitiile locale organizate de membrii Federatiei, membrii asociati, afiliati sau monitorizati ai FMR-ONG, care si-au castigat dreptul prin rezultatele sportive, din postura de campioana cat si cea de vicecampioana locala in 2022.
    Echipele care si-au castigat drepul de a participa la Supercupa Romaniei, din postura de campioana / vicecampiona, NU pot renunta la aceasta competitie in favoarea participarii la Cupa Romaniei. In cazul in care echipa nu participa la Supercupa, acesta NU se va putea inscrie nici la Cupa Romaniei, editia 2022.

O echipa participanta la Supercupa are posibilitatea de a participa si la Faza nationala a Cupa Romaniei.

  1. Pentru competitiile nationale desfasurate in anul in curs, campionatele care au confirmat prezenta echipelor la una din competitiile nationale (Supercupa Romaniei, Campionat National) dar care ulterior, nu s-au prezentat, vor fi sanctionate cu numarul de puncte corespunzator participarii pentru competitia respectiva.
  2. Campionatele sau structurile judetene ale caror echipe nu s-au prezentat la Supercupa Romaniei, vor fi sanctionate cu anularea celui de-al doilea loc de participare pentru urmatorul sezon. Locurile libere vor fi repartizate urmatoarelor campionate, strucuturi judetene din clasamentul de coeficienta nationala stabilit de Federatie, cu conditia ca numarul de echipe participante din campionat sa nu depaseasca numarul de 2 echipe.