Informații importante – Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor | Brașov (16-18 iunie 2023)

STABILIREA URNELOR VALORICE, CRITERII DE DEPARTAJARE
Campionatul National Firme si Institutii 2023, Brasov

1.STABILIREA URNELOR VALORICE – La Campionatul National Firme si Institutii, editia 2023 vor participa 43 de echipe repartizate in 13 de grupe a cate 3 echipe si 1 grupa de 4 echipe care vor forma Grupa N.
Urnele valorice au fost stabilite astfel:
Urna 1 – Clasamentul National intocmit de Federatie, dupa editia CNFI 2022
Urna 2 – echipe participante la editiile anterioare de CNFI (Clasament National 2022), respectiv ordinea valorica transmisa de Comisia de organizare locala.
Urna 3 – echipele nou participante si echipele conform Clasament National CNFI 2022.

#URNA 1 #URNA 2 #URNA 3
1Tenaris Silcotub Zalau 1Florea Grup Alba 1IPA 2 Bihor
2Coriolan Bacau 2Ergad Arad 2J. Christof E&P Services SRL
3Continental AP Timisoara 3Termoficare Ordea 3Prison Team Iasi
4Dedeman Oradea 4Lupii Negrii Iasi 4Fortele Aeriene Dobrogea
5Catena Racing Team Bucuresti 5Army Arad 5Borgwarner
6Hella Electrinics Timisoara 6Romgaz Tg. Mures 6ASPR Covasna
7Gemina Cluj Napoca 7Vard Tulcea 7Artileristii Prundu Bargaului
8Valeo Timisoara 8UM 01602 Tancuri Bacau 8ISU Brasov
9Armata Bistrita 9Turbocam Tg. Mures 9OMV Petrom Ploiesti
10Armata B300 Galati 10Pompierii Mureseni 10UM 01769 Transmisiuni Bacau
11Celestica Oradea 11IPJ Bistrita 11Damen Galati
12ISJ Arad 12Fan Curier Tulcea 12Horizon Global
13Camarazii 157 13Kablutronik Targoviste 13Juventus 285 Braila
14Banca Transilvania 14PSI Craiova 14Lukoil Ploiesti
      15Contipower Timisoara
 
Urnele valorice CNFI 2023

Procedura tragere la sorti:
Se va extrage din Urna 1 echipa pentru pozitia 1 din cele 14 grupe, urmand ca procedura sa se repete si pentru echipele din Urna 2, pozitia 2 din cele 14 grupe.
Dupa finalizarea acestei proceduri se va extrage (din cele 15 echipe incluse in urna 3) câte o echipa pentru poziția trei, iar ultima echipa ramasa dupa aceasta repartizare va fi inclusa pe pozitia 4 din Grupa N.
Tragerea la sorti a fazei grupelor va avea loc in data de 14 iunie (miercuri), ora 20:30 la Bistrita, Sala Polivalenta TeraPlast Arena si va putea fi urmarita in direct pe pagina de Facebook a Federatiei.
2.CLASAMENT GRUPE – Comisia de Organizare va intocmi dupa fiecare etapa clasamentele avand in vedere urmatorul sistem de atribuire a punctelor:
a.joc castigat – 3 puncte
b.joc egal – 2 puncte (pentru echipa invingatoare dupa loviturile de departajare)
c.joc egal – 1 punct (pentru echipa invinsa dupa loviturile de departajare)
d. joc pierdut – 0 puncte
2.1 In cazul jocurilor care se termina la egalitate in grupe, se vor executa lovituri de departajare. Echipa care va invinge in urma loviturilor de departajare, va primi 2 (doua) punct in clasament, iar echipa invinsa 1 (un) punct.

3.CRITERII DE DEPARTAJARE
1.Daca dupa disputarea tuturor jocurilor din grupa doua echipe vor acumula acelasi numar de puncte, departajarea se va face in baza rezultatului din jocul direct (se vor lua in considerare si loviturile de departajare).
2.Daca dupa disputarea tuturor jocurilor din grupa, trei sau mai multe echipe acumuleaza acelasi numar de puncte, se va intocmi un clasament in care se vor lua in considerare doar rezultatelor din jocurile directe (jocurile dintre echipele aflate la egalitate de puncte). Echipele care au invins la loviturile de departajare primesc in continuare 2 puncte. In clasament, departajarea se va face dupa urmatoarele criterii:
a.golaverajul cel mai bun;
b.cel mai mare numar de goluri marcate;
c.numarul mai mare de victorii;
d.daca dupa primele trei criterii, raman in continuare doua echipe la egalitate, pentru departajare se va aplica criteriul jocului direct. Daca dupa aplicarea primelor trei criterii raman in continuare trei sau mai multe echipe la egalitate se vor aplica criteriile de mai jos, cu mentiunea ca dupa aplicare unui criteriu daca raman la egalitate doar doua echipe se va aplica automat criteriul jocului direct.
e.numarul mai mic de avertismente (un cartonas rosu direct, se echivaleaza cu 3 cartonase galbene); se vor lua in considerare toate cartonasele, inclusiv cele aratate celor de pe banca de rezerve – jucatori, oficiali, inscrisi in raportul de arbitraj;
f.numarul mai mic de etape de suspendare primite;
g.Clasamentul National FRM CNFI 2022;
h.tragerea la sorti

4.Turul II – Dupa disputarea jocurilor din prima faza, in turul II (16-imi) se califica echipele clasate pe locurile 1 si 2 din cele 14 grupe, locul 3 din Grupa N si inca 3 echipe cu cel mai bun punctaj dintre echipele clasate pe locul 3. Pentru desemnarea celor 3 echipe se va intocmi un clasament intre cele 13 grupe ramase (Grupele A –M). Jocurile din aceasta etapa a competitiei se vor disputa conform programulului anuntat inainte de tragerea la sorti .
5.Cupa Fortuna |Jocuri intre echipele de pe locul 3 – Restul Echipelor clasate pe locurile 3 in grupe (10 la numar) vor continua competitia in cadrul „Cupa Fortuna Sport”. Miniturneul se va desfasura in sistem eliminatoriu si astfel, fiecare participanta la cupa, va avea ocazia sa dispute minim 3 jocuri oficiale.
6.Turul III – Optimile de finala. Se vor desfasura conform tintarului stabilit inainte de tragerea la sorti. In optimi doua echipe calificate din aceeasi grupa pot juca impreuna.
7.Turul IV – Sferturile de finala – se califica echipele castigatoare in faza optimilor de finala (8 echipe). Programul jocurilor din sferturile de finala este cel stabilit in programul competitiei.
8.Turul V – Semifinala Programul semifinalelor:
-Jocul 1: Castigatoare Sfert A – Castigatoare Sfert B
-Jocul 2: Castigatoare Sfert C – Castigatoare Sfert D
12.Finala mica (locurile 3-4): Invinsa Joc 1 – Invinsa Joc 2
13.Finala mare (locurile 1-2): Castigatoare Joc 1 – Castigatoare Joc 2
14.In cazul jocurilor care se desfasoara in sistem eliminatoriu si care se termina la egalitate, se va trece direct la executarea loviturilor de departajare. Se vor executa, alternativ, cate 3 (trei) lovituri de catre fiecare echipa. Daca egalitatea va persista, se va executa in continuare cate o lovitura de catre fiecare echipa pana cand una marcheaza si cealalta rateaza. Pot participa toti jucatorii trecuti pe raportul de arbitraj, cu conditia ca, la inceputul loviturilor de departajare, numarul jucatorilor sa fie egalizat.

Comisia Nationala de Competitii