Old Boys București și AEK Oradea și-au aflat adversarii de la EMF Champions League

Old Boys București și AEK Oradea și-au aflat astăzi, 24 august 2022, adversarele din faza grupelor EMF Champions League. Ediția din acest an, cea cu numărul 6, organizată de Federația Europeană de Minifotbal (EMF) are loc în premieră la Herceg Novi, în Muntenegru. Locația a purtat noroc naționalei României în trecut, acolo fiind obținut titlul continental cu numărul 5 din palmares, în 2014.

Cele mai bune echipe românești din acest an, Old Boys București, campioana en-titre și AEK Oradea, vicecampioana, vor participa între 31 august și 4 septembrie la EMF Champions League, cea mai importantă competiție inter-cluburi la nivel european. După 3 ediții desfășurate în Slovenia, la Maribor, respectiv Terme Catez (2016-2018) și două ediții în Italia, la Rimini, respectiv Misano (2019 și 2021), acum competiția are loc în Muntenegru, la Herceg Novi, la malul Mării Mediterane. În total, 24 de echipe vor fi la start, toate campioane sau vicecampioane din cele 15 țări membre care au desemnat echipe participante: Azerbaidjan, Bulgaria, Bosnia, Croația, Cehia, Grecia, Muntenegru, Moldova, România, Israel, Polonia, Slovacia, Albania, Austria și Ungaria.

Old Boys București a câștigat, în premieră, Campionatul Național în acest an, la Râmnicu-Vâlcea, după o finală cu AEK Oradea, decisă la loviturile de departajare, 1-1 în timp regulamentar. Prin performanța de la Vâlcea, echipa din Capitală a fost cap de serie la tragerea la sorți de astăzi, 24 august, efectuată în Bulgaria. AEK Oradea, în schimb, a fost introdusă de organizatori, în urna a doua valorică.

Grupa F

Old Boys București

Inter Tiraspol (Moldova)

FC International Kickers (Austria)

Viskovic Pula (Croația)

Grupa B

Beerbasha (Azerbaidjan)

AEK Oradea

DXC Technology (Bulgaria)

La Plate Praga (Cehia)

Grupa B, a celor de la AEK Oradea, pare în mod deosebit, una extrem de puternică, alături de campioana din Azerbaidjan, Beerbasha, vicecampioana Bulgariei, DXC și o echipă din Cehia. Azerbaidjan este echipa națională care a învins România în luna iunie, scor 1-0, în finala Campionatului European din Slovacia, de la Kosice. Cehia este campioana europeană din 2018 și campioana mondială din 2017, în timp ce Bulgaria a jucat semifinala în acest an, cu România la EURO, pierzând doar la loteria penalty-urilor.

Primele două clasate din fiecare grupă, precum și cele mai bune patru locuri 3, se vor califica în faza optimilor de finală. Old Boys București a mai participat o dată la Champions League, în 2017, când a ajuns până în faza optimilor de finală. AEK Oradea are, de asemenea, o participare la activ, anul trecut pierzând finala cu Mad Dogs din Ungaria, într-un mod dramatic, 3-3 în timp regulamentar și 11-12 la loviturile de la 7 metri.

Tot la Herceg Novi, în aceeași perioadă, are loc și Masters Champions League, competiție rezervată echipelor cu jucători trecuți de vârsta de 40 de ani. În total, s-au înscris 10 echipe, 4 dintre care sunt din România: Legends Galați, campioana României, Tazmannschaft București, vicecampioana, Liriada Râșnov, locul 3 de la Campionatul Național și MAV Glissando Timișoara, campioana europeană en-titre.

Grupa A: MAV Glissando Timișoara, DOK-BMR (Serbia), Tazmannschaft București, Spartan Kosice (Slovacia) și FK Obilic (Muntenegru)

Grupa B: Hashove Sofia (Bulgaria), Partizan Bardejov (Slovacia), Superclub AS (Italia), Legends Galați și Liriada Râșnov

Pe lângă EMF Champions League și Masters, echipele românești de minifotbal vor mai participa în această toamnă la EMF Eurocup, la Hajduszoboszlo, Ungaria, la mijlocul lunii septembrie și EMF Business Cup, la mijlocul lunii octombrie, în Antalya, Turcia.

Toate competițiile din România, prin care echipele românești pot obține calificarea la competiții europene, sunt organizate de Federația Română de Minifotbal, for aflat, din luna iulie a anului 2021, sub tutela Ministerului Sportului.

Grupele EMF Champions League 2022