România, locul 4 la EMF Nations Games, la Galanta, în Slovacia

Echipa națională de minifotbal a României a încheiat turneul internațional de pregătire, desfășurat la Galanta, în Slovacia și denumit EMF Nations Games, pe locul 4. Echipa pregătită de Virgil Bejenaru, actuală vicecampioană europeană, a fost foarte aproape de calificarea în finală, cedând duelul din semifinale cu eventuala câștigătoare, Statele Unite ale Americii, la executarea loviturilor de la 7 metri.

România, aflată în perioada pregătirilor pentru Campionatul Mondial din Emiratele Arabe Unite, de la Ras al Khaimah, de la finele lunii octombrie, s-a prezentat duminică și luni, 7-8 mai, la jocurile de la EMF Nations Games. Asta după ce în prealabil, tricolorii efectuaseră și un antrenament sâmbătă, 6 mai, la Oradea. La ultima participare la Nations Games, la Brno în 2019, România a câștigat atunci competiția, după un meci decisiv contra campioanei mondiale și europene en-titre, Cehia.

La ediția din acest an, de la Galanta din Slovacia, trupa pregătită de Virgil Bejenaru, vicecampioană europeană anul trecut la Kosice, tot în Slovacia, a fost repartizată în grupa B, alături de gazda Slovacia și de Anglia. În cealaltă grupă au evoluat: Ungaria, Bulgaria și SUA.

Tricolorii au debutat cu un eșec la limită contra Slovaciei, scor 3-4, după ce au condus cu 2-1 și 3-2, apoi au învins clar Anglia, scor 7-2, pentru o calificare de pe locul 2 în grupă. În faza semifinalelor, România a controlat jocul cu puternica națională a celor din SUA, a condus cu 1-0 și 2-1, dar un gol primit din penalty și altul dintr-o neatenție în fața porții au stabilit scorul final la 2-2 și au împins soarta duelului la executarea loviturilor de la 7 metri, acolo unde americanii au fost mai inspirați.

În finala pentru bronz, România a întâlnit din nou Slovacia. Și de această dată am condus de două ori, cu 1-0 și 2-1, dar gazdele au întors din nou rezultatul, la fel ca în grupe și s-au impus cu 3-2.

Rezultate și marcatori România la EMF Nations Games 2023

3-4 vs. Slovacia (grupa B)

Marcatori: Aramă, Nemițanu și Balogh.

7-2 vs. Anglia (grupa B)

Marcatori: Mircea Popa (2), Tineiu, Stoia, Ferik, Neacșa și Balogh.

2-2 (1-3) vs. SUA (semifinale)

Marcatori: Chețan și Balogh.

2-3 vs. Slovacia (finala mică)

Marcatori: Ferik și Aramă.

Lot România la EMF Nations Games 2023

Portari: Ionuț Neacșa și Laszlo Klein.

Jucători: Andrei Nemițanu, Mircea Popa, Mircea Ungur, Andrei Balea, Ionuț Chețan, Vasile Pop, Marius Balogh, Andrei Stoia, Andrei Ferik, Ovidiu Aramă și Cătălin Tineiu.

Staff: Virgil Bejenaru (antrenor) și Dan Ștefan Cojocaru (manager general).

Nucleul pentru acest turneu de pregătire a fost format din jucători consacrați, nouă dintre ei fiind vicecampioni europeni anul trecut la Kosice. Noutățile din lot au fost constituite din Vasile Pop, un jucător cu experiență și cu rezultate foarte bune în ultimul an pentru echipa de club, dar și din trei tineri jucători, de viitor: Stoia, Aramă și Tineiu.

România a fost reprezentată la acest turneu internațional și de o brigadă de arbitri, formată din Daniel Mirea (București) și Paul Tămaș (Bistrița).

Competiția a fost câștigată în cele din urmă de SUA, după o nouă victorie la loviturile de la 7 metri, contra Ungariei. Pe locul 5 s-a clasat Bulgaria, care a învins, tot la penalty-uri, după două jocuri luni, pe Anglia.