34 de echipe participă la CNFI, ediția 2022. Tragerea la sorți este miercuri, 22 iunie, la Deva

STABILIREA URNELOR VALORICE, CRITERII DE DEPARTAJARE
Campionatul National Firme si Institutii 2022, Deva
A.) STABILIREA URNELOR VALORICE – La Campionatul National Firme si Institutii, editia 2022, vor participa 34 de echipe, repartizate in 7 de grupe a cate 4 echipe si 2 grupe a cate 3 echipe (*Grupa H si I).

Urnele valorice au fost stabilite astfel:
Urna 1 – Clasamentul National intocmit de Federatie, dupa editia CNFI 2021
Urna 2 – echipe participante la editii anterioare (Clasament National 2021), ordinea valorica transmisa de Comisia de organizare locala
Urna 3 – echipe noi si echipe conform Clasamentului National CNFI 2021

Procedura tragere la sorti:
Se va extrage din Urna 1 echipa pentru pozitia 1 din cele 9 grupe, urmand ca sa procedam la fel si pentru echipele din Urna 2, pozitia 2 din cele 9 grupe.
Dupa finalizarea acestei proceduri se va extrage (din cele 16 echipe incluse in urna 3) câte o echipa pentru poziția trei.
Pentru ultimele 7 echipe rămase în urna, se trage la sorți poziția 4 din grupele A-G.

Tragerea la sorti a fazei grupelor va avea loc in data de 22 iunie (miercuri), ora 19:00, la Baza Sportiva Realsport si va putea fi urmarita in direct pe pagina de Facebook a Federatiei.

B.) CLASAMENT GRUPE – Comisia de Organizare va intocmi dupa fiecare etapa clasamentele avand in vedere urmatorul sistem de atribuire a punctelor:

a. joc castigat – 3 puncte
b. joc egal – 2 puncte (pentru echipa invingatoare dupa loviturile de departajare)
c. joc egal – 1 punct (pentru echipa invinsa dupa loviturile de departajare)
c. joc pierdut – 0 puncte

2.1 In cazul jocurilor care se termina la egalitate in grupe, se vor executa lovituri de departajare. Echipa care va invinge in urma loviturilor de departajare, va primi 2 (doua) punct in clasament, iar echipa invinsa 1 (un) punct.

C.) CRITERII DE DEPARTAJARE –
1. Daca dupa disputarea tuturor jocurilor din grupa doua echipe vor acumula acelasi numar de puncte, departajarea se va face in baza rezultatului din jocul direct (se vor lua in considerare si loviturile de departajare).
a. meciul direct;

2. Daca dupa disputarea tuturor jocurilor din grupa, trei sau mai multe echipe acumuleaza acelasi numar de puncte, se va intocmi un clasament in care se vor lua in considerare doar rezultatelor din jocurile directe (jocurile dintre echipele aflate la egalitate de puncte). Echipele care au invins la loviturile de departajare primesc in continuare 2 puncte. In clasament, departajarea se va face dupa urmatoarele criterii:

a. golaverajul cel mai bun;
b. cel mai mare numar de goluri marcate;
c. numarul mai mare de victorii;
d. daca dupa primele trei criterii, raman in continuare doua echipe la egalitate, pentru departajare se va aplica
criteriul jocului direct. Daca in urma primelor trei criterii aplicate raman in continuare trei sau mai multe echipe la egalitate se aplica criteriile de mai jos, cu mentiunea ca dupa aplicare unui criteriu rama la egalitate doar doua echipe se va aplica automat criteriu jocului direct.
e. numarul mai mic de avertismente (un cartonas rosu direct, se echivaleaza cu 3 cartonase galbene); se vor lua in considerare toate cartonasele, inclusiv cele aratate celor de pe banca de rezerve – jucatori, oficiali, inscrisi in raportul de arbitraj;
f. numarul mai mic de etape de suspendare primite;
g. Clasamentul National FMR CNFI 2021;
h. tragerea la sorti.

D.) ETAPA OPTIMI de FINALA – calificari / 16 echipe

4.1 In faza optimilor de finala se califica echipele de pe locurile 1 si 2 din cele 7 grupe cu 4 echipe , conform tintarului anuntat, iar pentru ultimele 2 locuri disponibile din optimi, echipele din grupa de 3 echipe vor disputa un joc de calificare dupa urmatoarea schema:
Jocul 1: Locul 1 Grupa H – Locul 2 Grupa I
Jocul 2: Locul 1 Grupa I – Locul 2 Grupa H

Cele doua echipe castigatoare din Jocurile de calificare, vor fi repartizate in Optimea 7 si Optimea 8, conform programului anuntat.

4.2 In aceasta etapa a competitiei, nu se vor putea intalni doua echipe care au evoluat in aceeasi grupa.

E.) In cazul jocurilor care se desfasoara in sistem eliminatoriu si care se termina la egalitate, se va trece direct la executarea loviturilor de departajare. Se vor executa, alternativ, cate 3 (trei) lovituri de catre fiecare echipa. Daca egalitatea va persista, se va executa in continuare cate o lovitura de catre fiecare echipa pana cand una marcheaza si cealalta rateaza. Pot participa toti jucatorii trecuti pe raportul de arbitraj, cu conditia ca, la inceputul loviturilor de departajare, numarul jucatorilor sa fie egalizat.