ASFC Boromir Rm-Vâlcea câștigă Supercupa României la Iași!

Echipa de minifotbal a clubului sportiv ASFC Boromir Râmnicu-Vâlcea a câștigat competiția Supercupa României, desfășurată la Iași, între 30 iunie și 3 iulie. La competiția, prima de amploare organizată de nou înființata Federație Română de Minifotbal, for aflat sub tutela Ministerului Sportului, au participat 40 de echipe. Primele 16 clasate au obținut calificarea la Campionatul Național de la Râmnicu-Vâlcea, programat între 15 și 17 iulie.

Supercupa României a adunat la start 40 de echipe din țară, toate echipe de top din campionatele locale. Competiția a fost organizată sub egida Federației Române de Minifotbal, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Iași și cu organizatorul local, vicepreședinte al FRM, Dan Ștefan Cojocaru.

Cele 40 de echipe au fost împărțite în 8 grupe a câte 5 echipe iar primele două clasate din fiecare grupă s-au calificat la Campionatul Național de la Râmnicu-Vâlcea, din perioada 15-17 iulie. Însă numai prima clasată din fiecare grupă a făcut pasul spre sferturile de finală ale Supercupei, în ultima zi de competiție, duminică.

Au încheiat pe locul 2 în grupe și s-au calificat la Campionatul Național, următoarele echipe: ACS Pro Fotbal Sibiu, AFC Nova Vita Târgu Mureș (câștigătoarea Supercupei din 2021), AS Squadra Viola Constanța, AS Luxury Pescărușul Tulcea, ACS Extratereștrii Sportul Beclean Bistrița, ACS Viitorul Câmpineanca, ASM Viitorul Galați și ACS Remiza Old Boys București.

În sferturile de finală, s-au înregistrat următoarele rezultate:

AS Borussia Sibiu – ACS Luxury Team București 2-0

ASFC Boromir Rm-Vâlcea – AS La Boltă Alba Iulia 2-1

ACS Ludicom Victory Cup București – ACS Petrolul 95 Ploiești 6-2

AS HNH Klausenburg – AS Premier Iași 1-0

În faza semifinalelor, Boromir a trecut, la executarea loviturilor de la 7 metri, 0-0 în timp regulamentar, de Ludicom, în timp ce HNH Kalusenburg a învins pe Borussia Sibiu, 2-1.

Medaliile de bronz au revenit celor de la Ludicom București, învingători în finala mică împotriva celor de la Borussia Sibiu, 3-3 în timp regulamentar, meci decis la loviturile de departajare.

Finala competiției a fost la discreția celor de la Boromir, care au trecut cu 4-0 de HNH Klausenburg. La vâlceni, printre marcatori s-a numărat și Florin Costea, fostul jucător al celor de la Steaua sau Universitatea Craiova.

ASFC Boromir Râmnicu-Vâlcea – AS HNH Klausenburg 4-0

Goluri: Mihalcea (2), Costea și Fistogeanu

Boromir: Adrian Bălan, Cosmin Amarinei, Marian Chiripuș, Florin Costea, Andrei Fistogeanu, Bogdan Mihăilă, Valentin Mihalcea, Samson Nwabueze, Cătălin Păun, Ovidiu Popescu, Octavian Vasile și Florian Pîrvu.

Staff: George Frîntu și Alin Bucei

HNH: Rareș Anca, Andrei Boroștean, Marius Ionescu, Sergiu Leahu, Vasile Mărginean, Andrei Mocan, Vasile Pop, Mircea Rusu, Ioan Timiș, Alexandru Vana, Dragoș Varga și Raul Vitan.

Staff: Mircea Rusu și Alexandru Vana

Pentru Boromir a fost cel de-al treilea trofeu major din istoria clubului, după Cupa României și Supercupa României (modelul vechi), ambele obținute în anul 2019. HNH Klausenburg a fost la prima finală de competiție majoră națională din istoria clubului, campion la Cluj Napoca în 2022.

Golgheter – Silviu Radu (Ludicom): 9 goluri

Cel mai bun jucător: Vasile Pop (HNH Klausenburg)

Cel mai bun portar: Cosmin Amarinei (Boromir)

Premiul Fair Play: Sporting Iași

Finalistele, Boromir și HNH Klausenburg, pe lângă calificarea la Campionatul Național de la Râmnicu-Vâlcea (15-17 iulie) au obținut și dreptul de participare și la competiția EMF Eurocup, organizată de Federația Europeană de Minifotbal, în perioada 14-18 septembrie, în Ungaria.
*numărul exact de Licențe acordat Federației Române de Minifotbal de către EMF va fi anunțat oficial într-un comunicat ulterior

Campionatul Național, cu 16 echipe calificate direct și 16 venite de la Supercupă, are loc între 15 și 17 iulie la Râmnicu-Vâlcea. Campioana națională en-titre este AEK Oradea, care își va apăra titlul în acest an pe superba Arenele Traian.