Urnele valorice și sistemul de desfășurare – Campionatul Național de la Rm-Vâlcea 2022

Comunicat / 05.07.2022
Organizarea si desfasurarea Campionatului National 2022

In cadrul Adunarii Generale a Federatiei Romane de Minifotbal din data de 28.02.2022, s-a votat modalitatea de organizare si de repartizare a locurilor la Campionatul National 2022. Ulterior, avand la baza hotararea CEX din data de 23.03.2022, precum si deciziile din prezentul comunicat, s-a stabilit modalitatea de introducere a echipelor in urne, conform rezultatelor obtinute la Supercupa Romaniei (Iasi, 30 iunie-03 iulie 2022), de catre cele 16 echipe calificate la Campionatul National.

Astfel se aproba cu unanimitate de voturi continutul prezentului document si va aducem la cunostinta urmatoarele aspecte cu privire la organizarea, participarea si desfasurarea Campionatului National, editia 2022.

Campionatul National 2022 – Sistem de repartizare locuri si organizare, tragerea la sorti
Locatie: Ramnicu Valcea
Perioada de desfasurare: 15 – 17 iulie 2022

Procedura de inscriere si participare la Campionatul National:

Punctul A. La Campionatul National 2022, vor participa 32 de echipe astfel:

Conform legislatiei sportului, la competitiile nationale organizate de Federatia Nationala pot participa doar membrii sai si cei afiliati la Asociatiile Judetene de Minifotbal. Avand in vedere etapa tranzitorie in care se afla Federatia Romana de Minifotbal, precum si faptul ca procedura de infiintare a structurilor judetene este in curs de desfasurare, membrii asociati ai FRM intruniti cu ocazia Adunarii Generale din data de 28 februarie 2022, au hotarat urmatoarele:

1.Membrii fondatori ai Federatiei Nationale, care organizeaza o competitie locala in sezonul 2021-2022, pot desemna o echipa participanta la Campionatul National, cu calificare directa, astfel:

a)Asociatia Club Sportiv Liga Desavoia Arad, Asociatia Club Sportiv Invictus Botosani, Asociatia Clubul Sportiv Proarena Brasov, Asociatia Sportiva Fotbal Club Buzau, Asociatia Club Sportiv Real Sport Deva, Asociatia Clubul Sportiv Fotbal Arena Bariera, Asociatia Clubul de Fotbal Magic-Trofeo Maestrelli Iasi, Asociatia Club Sportiv Minifotbal Gorj, Asociatia Club Sportiv Onix Zalau, Asociatia Club Sportiv Elit Sport Baia Mare, Asociatia Clubul Sportiv Minifotbal Sporttimearena Floresti, Asociatia Club Sportiv Raoul Bistrita, Asociatia Club Sportiv Drobeta, Asociatia Club Sportiv Luceafarul Sibiu 2009, Club Sportiv Alborz-Minifotbal Timisoara, Asociatia Clubul Sportiv Golazzo Rm-Valcea, vor acorda drept de participare echipelor care castiga competitia locala si/sau care intrunesc cerintele de participare solicitate (lit.b) .
b)Echipa desemnata trebuie sa fie o structura sportiva, detinatoare a Certificatui de Identitate Sportiva cu ramura sportiva minifotbal, emis de Ministerul Sportului.
c)Jucatorii inregistrati in cadrul clubului trebuie sa detina licenta/carnet de legitimare (cu viza anuala) emisa de Federatia Nationala, prin Comisia Nationala Statutul Jucatorului (CNSJ).
d)In cazul in care echipa castigatoare nu poate prezenta actele solicitate la punctul b, membrul fondator va desemna o alta echipa conform criteriului sportiv si conform cerintelor de la punctul b.

2.In situatia in care unul dintre membrii fondatori nu organizeaza competitia locala in sezonul 2021-2022, nu solicita loc la Campionatul National sau echipa desemnata nu indeplineste conditiile de participare, membrul fondator are obligatia de a anunta CEx al Federatiei pana pe data de 15 aprilie 2022, urmand ca locul sa fie redistribuit pe criteriul sportiv, cu mentiunea respectarii prevederilor de la art. 1, punctul b, urmatoarelor:
e) Campioana Nationala din 2021
f) Vicecampioana Nationala 2021
g) Castigatoarea Supercupei 2021
h) Locurile 3 si 4 de la Campionatul National

3.Cele mai bune 16 echipe calificate de la Supercupa Romaniei editia 2022

Punctul B. Taxa de participare pentru cele 16 echipe participante direct la Campionatul National este de 2.500 lei si se achita in contul Federatiei pana pe data de 10 iulie 2022.

Punctul C. Taxa de participare pentru cele 16 echipe calificate de la Supercupa este de 1.250 lei si se achita in contul Federatiei pana pe data de 10 iulie 2022.

Punctul D. Stabilirea urnelor pentru Campionatul National:
32 echipe participante repartizate in 8 grupe a cate 4 echipe.

a) Pentru a putea repartiza din cele 16 echipe, care provin din competitiile organizate de Membrii fondatori se va organiza o tragere la sorti. Procedura de tragere la sorti va stabili echipele care vor forma Urna 1 in vederea stabilirii tintarului competitional.
b) Cele 16 echipe vor fi introduse intr-o singura urna urmand sa fie extrase pe rand cate 8 bile. Numele echipelor extrase vor fi introduse pe pozitia 1 din cele 8 grupe in cadrul tragerii la sorti pentru CN 2022.
c) Cele 8 echipe ramase in urna, vor fi extrase pentru pozitia a 2 din cele 8 grupe

Punctul E. Urnele valorice, tragere la sorti
Urna 1 – cele 16 echipe calificate direct
Urna 2 – Locurile 1-8 calificate de la Supercupa Urna 3 – Locurile 9-16 calificate de la Supercupa

Urne valorice tragere la sorți – miercuri, 6 iulie, ora 20:30

Punctul F. Sistem de organizare competitie
Turul I – faza grupelor se va juca dupa sistemul fiecare cu fiecare. Programul grupelor este stabilit inaintea tragerii la sorti si anuntat echipelor participante. Jocurile din grupa vor incepe vineri 15 iulie de la ora 09.00, si se vor disputa in 3 pe 4 terenuri.

Nota: In caz de egalitate intre doua echipe, se va lua in considerare rezultatul jocului direct (inclusiv cel dupa lov. de departajare). Daca trei echipe vor termina la egalitate, se vor aplica criteriile de departajare prevazute in Regulamentul de orgnizare si desfasurare a competitiilor FMR.

Echipele clasate pe locurile 3 in grupe vor continua competitia in cadrul „Cupa Boromir”. Miniturneul se va desfasura in sistem eliminatoriu. Dupa urmatorul program:
Jocul 1 – Locul 3 Grupa A – Locul 3 Grupa E
Jocul 2 – Locul 3 Grupa B – Locul 3 Grupa F
Jocul 3 – Locul 3 Grupa C – Locul 3 Grupa G
Jocul 4 – Locul 3 Grupa D – Locul 3 Grupa H

Semifinale:
Jocul 1: Castigator Sfert 1 – Castigator Sfert 2
Jocul 2: Castigator Sfert 3 – Castigator Sfert 4

Finala mica: Invins semifinala 1 – Invins semifinala 2
Finala „Cupa Boromir” – Castigator Semifinala 1 – Castigator Semifinala 2

Turul II – Dupa disputarea jocurilor din prima faza, in turul II (optimi) se califica echipele clasate pe locurile 1 si 2 din cele 8 grupe. Jocurile se vor disputa conform programulului stabilit in urma tragerii la sorti, astfel:

Țintar – optimi de finală

Turul III – Dupa disputarea jocurilor din optimi se califica 8 echipe in Sferturile de finala. Jocurile se vor disputa conform programulului, astfel:

Țintar – Sferturi de finală

Turul IV : Semifinale si finale
Semifinala 1: Castigator Sfert A – Castigator Sfert B
Semifinala 2: Castigator Sfert C – Castigator Sfert D

Finala mica: Invins semifinala 1 – Invins semifinala 2
Finala – Castigator Semifinala 1 – Castigator Semifinala 2

15.Echipa castigatoare are dreptul de a achizitiona Licenta pentru editia 2022, EMF Champions League.
Nota* Daca situatia o va cere, Comitetul Executiv al FRM impreuna cu Comisia Nationala de Competitii isi rezerva dreptul de a aduce modificari la program sau de a emite decizii pentru buna desfasurare a competitiei.
Nota ** Echipele reprezentante ale Campionatului Judetean de Minifotbal Valcea vor avea intaietate la stabilirea programului si a terenului in grupele in care vor fi extrase.

16.Organizatorii vor transmite inaintea competitiei tabelul nominal al lotului pe adresa fmrcompetitii@gmail.com Tabelul va cuprinde lotul de jucatori conform site-ului www.campionateminifotbal.ro si va avea semnatura, stampila organizatorului, respectiv toate informatiile solicitate de Comitetul Executiv.
Nota* In vederea organizarii si desfasurarii in conditii cat mai bune a Campionatului National, Comitetul Executiv al Federatiei, poate interveni in modificarea sistemului de joc sau de organizare, daca intervin situatii neprevazute.