Borussia Sibiu a câștigat Superliga României, seria Vest!

Federația Română de Minifotbal, for aflat sub tutela Ministerului Sportului, a organizat în perioada 9-11 iunie cele două turnee de calificare la Campionatul Național de la Bistrița, turnee denumite Superliga României, seria Est, respectiv Vest. După 3 zile intense de competiție la Iași, respectiv Hunedoara, Reggio Liriada Brașov și Borussia Sibiu s-au încununat câștigătoare și au obținut calificarea la EMF Eurocup, a doua competiție europeană ca valoare.

Turneele naționale de minifotbal au debutat în forță în vara acestui an cu meciurile de la Superliga României. Competiția, care a avut loc în două locații, Iași și Hunedoara, a reprezentat faza de calificare la competiția „regină” a minifotbalului intern, Campionatul Național, care în acest an este programată la Bistrița, între 28 iunie și 1 iulie.

Între 9 și 11 iunie a avut loc la Hunedoara Superliga Vest, acolo unde 8 echipe s-au calificat la Campionatul Național de la Bistrița: Borussia Sibiu, Napoli Arad, Pro Fotbal Sibiu, Alb-Albaștrii Hunedoara, IEK Deva, La Boltă Alba Iulia, Luceafărul Cluj și Campionii Transilvaniei Klausen 07 Cluj.

Finala a opus două echipe cu „nume grele” în Europa, Borussia Sibiu, o echipă cu prezențe constante în fazele finale ale competițiilor naționale și cu meciuri europene în picioare și Napoli Arad, surpriza frumoasă a competiției de la Baza Sportivă Eurocenter.

Borussia Sibiu – Napoli Arad 4-1

Borussia: Cătălin Marian, Mircea Risti, Maksym Alchinsky, Alexandru Mathe, Ionuț Bărculeț, Paul Medeșan, Marius Ureche, Ioan Timiș, Valerian Șpan, Alexandru Ban și Adrian Cîrstean.

Antrenori: Ovidiu Aron și Călin Trohin                       Delegat: Adrian Luca

Napoli: Darius Pârv, Darius Nadin, Adrian Piț, Paul Tuduca, Claudiu Ban, Marcel Bercu, Kevin Trabalca, Claudiu Pantin, Bogdan Bozian, Daniel Bulza, Vlad Filimon și Andrei Ștefan.

Antrenor: Cosmin Bătrân                                           Delegat: Cristian Negrea

Locul 3 și medaliile de bronz au mers la Pro Fotbal Sibiu, învingătoare în finala mică împotriva echipei gazdă, Alb-Albaștrii Hunedoara.

Borussia Sibiu și-a câștigat totodată dreptul de participare la EMF Eurocup, a doua competiție europeană ca valoare, care în acest an, are loc la Nisipurile de Aur în Bulgaria, în perioada 16-18 Septembrie.

Competițiile naționale continuă în această săptămână cu: Campionatul Național de Old Boys (Râșnov) și Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor (Brașov), ambele urmând să demareze vineri, 16 iunie, cu finalitate duminică, 18 iunie. Campionatul Național de Minifotbal are loc la Bistrița, între 28 iunie și 1 iulie, iar Cupa României la Sibiu, între 7 și 9 iulie. Sezonul se încheie fantastic pentru țara noastră, cu prima ediție de EMF Champions League organizată pe teritoriul nostru, la Oradea, între 6 și 10 septembrie.