Reggio Liriada Brașov a câștigat Superliga României, seria Est!

Federația Română de Minifotbal, for aflat sub tutela Ministerului Sportului, a organizat în perioada 9-11 iunie cele două turnee de calificare la Campionatul Național de la Bistrița, turnee denumite Superliga României, seria Est, respectiv Vest. După 3 zile intense de competiție la Iași, respectiv Hunedoara, Reggio Liriada Brașov și Borussia Hermannstadt Sibiu s-au încununat câștigătoare și au obținut calificarea la EMF Eurocup, a doua competiție europeană ca valoare.

Turneele naționale de minifotbal au debutat în forță în vara acestui an cu meciurile de la Superliga României. Competiția, care a avut loc în două locații, Iași și Hunedoara, a reprezentat faza de calificare la competiția „regină” a minifotbalului intern, Campionatul Național, care în acest an este programată la Bistrița, între 28 iunie și 1 iulie.

Din cele 28 de echipe participante la Iași, 9 au făcut pasul spre Bistrița și anume: Reggio Liriada Brașov, Bellfoot Iași, Luxury Team București, Viitorul Câmpineanca, Old Boys București, Sporting Iași, MFC Ploiești, Orlando Pirates Galați și RAAL Bistrița.

Finala competiției, disputată pe Magic Arena, a opus o echipă cu rezultate din ce în ce mai bune în ultimii ani în competițiile naționale, Reggio Liriada Brașov și surpriza plăcută a competiției, Bellfoot Iași. Câștig de cauză au avut brașovenii care au revenit de la 0-1 și s-au impus cu 2-1, golul victoriei venind în repriza a doua de la Sabin Dîrstaru.

Reggio Liriada Brașov – Bellfoot Iași 2-1

Reggio: Dragoș Nițu (portar) – Marian Ologu, Sergiu Haiduc, Sebastian Florea, Cătălin Dragomir, Sabin Dîrstaru, Erik Szanto, Mihăiță Apetrei, Paul Isac, Ionuț Vișan, Sorin Rebegea și Ștefan Radu

Antrenor: Alexandru Tomiță                           Delegat: Cristian Mitrache

Bellfoot: Angel Băiceanu și Ioan Grigoraș (portari) – George Agache, Ramon Gheorghe, Victor Apostol, Dumitru Șova, Cătălin Solomon, Alexei Oală, Ștefan Mihăilă, Marius Bîrsan

Antrenor: Ioan Știrbets                                  Delegat: Andrei Barnoschi

La festivitatea de premiere, condusă de vicepreședintele FRM, Dan Ștefan Cojocaru, au fost premiați următorii:

Sabin Dîrstaru – MVP Finală

Dragoș Nițu – Cel mai bun portar al turneului

George Agache – Cel mai bun jucător al turneului

Medaliile de bronz au mers la Luxury Team București, învingătoare în finala mică împotriva celor de la Viitorul Câmpineanca cu scorul de 2-0.

Reggio Liriada Brașov și-a câștigat totodată dreptul de participare la EMF Eurocup, a doua competiție europeană ca valoare, care în acest an, are loc la Nisipurile de Aur în Bulgaria, în perioada 16-18 Septembrie.