Comunicat – Comisia de Licențiere a FRM | 24 februarie 2024

In conformitate cu HOTARARILE NR. 1 si 2 din data de 10.12.2023, ale Comitetului de Urgenta al Federatiei Romane de Minifotbal, se reamintesc urmatoarele:

1.Incepand cu sezonul 2023-2024, pentru orice competitie de minifotbal care se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Minifotbal, a unei Asociatii Judetene de Minifotbal sau FMR-ONG organizatorul trebuie sa detina o LICENTA DE ORGANIZARE COMPETITII.

2.Pentru organizarea competitiilor regulate la nivel de judet, atat AJM cat si structura sportiva organizatoare (acolo unde inca nu s-a constituit asociatia judeteana), vor trebui sa obtina anual LICENTA din partea FRM / Comisia Nationala de Licentiere Competitii.

3.Pentru competitiile locale / judetene (cu participarea unor structuri sportive/echipe din cadrul aceluiasi judet), indiferent daca acestea au caracter ocazional sau regulat, LICENTA va fi emisa de departamentul de specialitate din cadrul AJM. Pentru toate celelalte competitii, LICENTA va fi emisa de FRM.

4.Federatia va recunoaste rezultatele si va acorda dreptul de reprezentare/participare in fazele/etapele superioare (interjudetene, nationale, internationale), doar echipelor care provin din competitii organizate sub egida FRM/AJM de catre o structura sportiva care detine o LICENTA DE ORGANIZARE COMPETITII valabila.

5.Structura sportiva care isi achizitioneaza LICENTA, pentru a putea inscrie echipe in circuitul competitional interjudetean / national / international, trebuie sa-si avize anual calendarul competitional la Comisia de Competitii din cadrul Federatiei. Acesta trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu organizarea Cupei Romaniei-etapa judeteana (cu participarea obligatorie a tuturor echipelor inregistrate in sistemul competitional) si minim o competitie oficiala prin care se fie desemnata castigatoarea campionatului judetean, si la care sa participe doar echipe cu CIS (emis de DJTS/ANS).

6.Cu exceptia AJM, Organizatorii care doresc sa obtina LICENTA de organizarea a unor competitii regulate, cu etape de calificare in circuitul interjudetean / national / international, trebuie sa faca dovada ca sunt afiliate sau sunt in proces de monitorizare la FMR–ONG. Incepand din 2024, toate echipele care participa in competitiile organizate de FRM (Cupa Romaniei, Superliga, Campionatul National) au obligatia de a detine un CIS valabil, emis de Directia Judeteana de Sport sau Agentia Nationala pentru Sport. Toate celelalte competitii (old boys, firme, feminin, juvenil, alte categorii) vor fi organizate in parteneriat cu FMR-ONG, si la care, in 2024, NU va fi obligatorie detinerea de CIS.

7.Cu exceptia AJM, toti Organizatorii care solicita o Licența pentru toate competitiile regulate trebuie sa indeplineasca 2 conditii pentru a-si mentine LICENTA valabila.
7.1Până la data de 30.04.2024, Organizatorul trebuie să facă dovada înființării unui alt club sportiv din competiția internă.
7.2In cazul în care se face dovada înfiiințării unui alt club sportiv până la data de 30.04.2024, Licența se poate prelungi, o singură dată, pentru o perioadă de maxim 4 (patru) luni de zile, până la data de 30.08.2024, timp în care Organizatorul trebuie să facă dovada demarării procedurii de înființare a structurii județene, în speță a Asociației Județene de Minifotbal.

Calin Flanja
Presedinte Departement Licentiere FRM