Comunicat FRM – 26.05.2023 | Superliga României și Campionatul Național

Data 26.05.2023
Comisia Națională de Legitimări, Transferuri si Clasificări

COMUNICAT

A. Fiecare echipă are dreptul de a avea un lot format din maxim 18 jucători. Sunt considerați jucători activi în cadrul echipei doar acei jucători care la data de 1 aprilie apar înregistrați pe pagina echipei de pe site-ul oficial al Federației.
B. Având în vedere faptul că unele echipe întâmpină probleme de lot (accidentări, concedii, serviciu, jocuri de baraj: Liga 4/3/2) fiecare echipă poate să-și completeze lotul cu un singur jucător transferat/nou legitimat, în următoarele condiții:

  • să achite taxa transfer de urgență (150 lei)
  • jucătorul transferat trebuie să provina doar din campionatul local/județean de unde evoluează echipa la care s-a transferat jucătorul
  • jucătorul transferat nu are voie să provina de la alte echipe calificate la competițiile naționale (Superliga, Campionat Național, Cupa României)
  • lotul poate fi completat cu un singur jucător transferat / nou legitimat, o singura dată, indiferent la câte competiții naționale participă
  • perioada în care se poate face această operațiune (legitimare/transfer) este cuprinsă între 27.05.2023 și 04.06.2023

C. Comisia Națională de Legitimări, Transferări și Clasificări va verifica corectitudinea datelor inscrise pe site (www.campionateminifotbal.ro) și pe cererile de legitimare/transfer.
D. Din lotul unei echipe pot face parte maxim 5 jucători care sunt legitimați și evoluează în sezonul respectiv la Fotbal – Liga 3 din țară sau străinătate și Futsal – Liga 1 din țară sau străinătate. Dintre cei cinci jucători, maxim doi pot proveni de la echipe de Futsal – Liga 1 din țară sau străinătate.
E. Dacă în lotul unei echipe sunt jucători care evoluează în acelasi timp la Fotbal – Liga 3 din țară și Futsal – Liga 1 din țară, ei vor fi asimilați si considerați ca jucători de Fotbal – Liga 3.

F. Pentru a participa la competițiile naționale – Superliga României și Campionatul Național – organizate sub egida Federației Române de Minifotbal este obligatoriu ca fiecare echipă să dețină Certificat de Identitate Sportivă (CIS) și să achite taxa de participare: 1250 lei pentru Superligă si 2500 lei pentru Campionatul Național. Termen: 05.06.2023
G. În cazul legitimării unui jucător străin, având în vedere că aceștia nu dețin un CNP compatibil cu site- ul oficial, Organizatorul competiției va transmite o copie a Cererii de legitimare către Comisia Statutului Jucătorului din cadrul Federației. Aceasta va înregistra solicitarea și va emite un număr de legitimare special. Evidența acestor jucători este și de competența Federației.
H. Participarea unui jucător la competițiile naționale este condiționată de eliberarea unui carnet de licență, viza anuala și existența vizei medicale.
I. In județele unde s-a inființat Asociația Județeană, Carnetul de licență va fi eliberat de către Asociația Județeană de Minifotbal conform propriului regim de taxe. În acest caz, nu se percep alte taxe suplimentare de către Federație.
J. In județele unde nu a fost înființată structura județeană, Carnetul de licență este emis de către organizatorul local (licențele se comandă de la Federație prin Comisia Națională de Legitimări, Transferări și Clasificări, vezi tabelul de mai jos) iar viza anuală și carnetul de licență vor fi achitate la biroul acreditări, deschis cu ocazia validării loturilor pentru Superliga României – Iași și Hunedoara. Taxele stabilite de Federație: (20 lei/licență) și vizei anuale (25 lei/jucător)
K. Numărul carnetului de licență va fi dat de către Comisia Națională de Legitimări, Transferări și Clasificări din cadrul FRM.
L. Identificarea jucătorului la competițiile naționale mai sus menționate se va face în baza Carnetului de Licență, Carte Identitate jucător și a lotului de jucatori înregistrat pe site-ul www.campionateminifotbal.ro la data de 1 aprilie 2023. (Nu se mai solicită Tabel nominal de înscriere)

Com. Nat. de Legitimări, Transferări şi Clasificări:
Talvan Ovidiu Muresan Mihai Morosanu Costel Andrici Ilie Tamas Paul Ursu Dan Flanja Călin