Update 6 iunie | Sistem de organizare și desfășurare Superliga Est – Iași, 09-11 iunie 2023

Sistem de organizare și desfășurare Superliga Est – Iași, 09-11 iunie 2023

1.1 Urne si repartizare locuri: Superliga României 2023 Regiunea Est / Iasi, perioada 09-11 iunie 2023
1.2 In urma sedintei de lucru din data 03.06.2023, CEx al FRM va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte cu privire la organizarea, participarea si desfasurarea Superligii Romaniei Est / Iasi, editia 2023.
a) In urma analizarii documentelor depuse, CNC a constatat, ca un numar de 28 de cluburi/echipe din judetele repartizate conform comunicatului emis in 22 aprilie, indeplinesc conditiile de participare La Superliga Est. Echipele/cluburile prezentate in tabelul de mai jos au primit dreptul de participare la competitie, prezentand la Comisia Nationala de Competitii, documentele solicitate de regulamentul de participare anuntat.
b) Avand in vedere, ca numarul echipelor/cluburilor participante la Superliga Est a suferit modificari, CEx prin decizia din 03.06.2023, a modificat numarul echipelor calificate la Campionatul National astfel:

Echipele clasate pe locurile 1-9 la finalul competitiei se califica la Campionatul National 2023.

1.3 Tragerea la sorti se va face folosind 4 urne valorice a cate 7 echipe si se va tine cont de urmatoarele:
Urna 1:
a) 7 echipe desemnate cu cel mai bun rezultat din competitia locala organizat de membrul fondator al Federatiei Nationale sau care a contribuit la infiintarea Asociatiei Judetene de Minifotbal/AMMB:
1.Asociatia Clubul de Fotbal Magic-Trofeo Maestrelli Iasi, 2. Asociatia Municipala de Minifotbal Bucuresti,

3.Asociatia Club Sportiv Invictus Botosani, 4. Asociatia Clubul Sportiv Fotbal Arena Bariera Galati, 5. Asociatia Club Sportiv Raoul Bistrita, 6. Asociatia Sportiva Fotbal Club Buzau, 7. Asociatia Club Sportiv United Ploiesti (Liga MiniFotbal).

ACS SPORT PENTRU O VIATA MAI BUNA – IASIAS ORLANDO PIRATES GALATI
ACS D’ANGELO BUCUREȘTIACS DACII BUZAU
ASOCIATIA CLUB SPORTIV MFC PLOIESTIAS FC BUCOVINA BOTOȘANI
ACS RAAL BISTRITA 
URNA 1

Urna 2:
a) 7 echipe – Prima echipa din competitiile locale organizate de membrii FMR conform clasament FMR 2022, numele echipelor si a competitiilorlocale din aceasta urna va fi transmis catre Federatia National de catre CEX al FMR.
b) a doua echipa/ club desemnat cu cel mai bun rezultat din competitia locala organizat de membrul fondator al Federatiei Nationale sau care a contribuit la infiintarea Asociatiei Judetene de Minifotbal/AMMB.

ACS REGIO LIRIADA BRASOVAS FENIX PLAY PIATRA NEAMT
ACS MANAGEMENT MINIFOTBAL BUCACS PESCARUSUL 1969 SARICHIOI – TULCEA
ACS CFR -TTS ARSENAL INEL II C-TAACS VIITORUL CÎMPINEANCA – GRAFIT DECOR – FOCSANI
AS BELLFOOT IASI 
URNA 2

Urna 3:
a) Prima echipa din competitiile locale organizate de membrii FMR conform clasament FMR 2022
b) a doua echipa/ club desemnat cu cel mai bun rezultat din competitia locala organizat de membrul fondator al Federatiei Nationale sau care a contribuit la infiintarea Asociatiei Judetene de Minifotbal/AMMB.
c) a doua echipa din competitiile locale organizate de membrii FMR, numele echipelor si a competitiilor locale din aceasta urna va fi transmis catre Federatia National de catre CEX al FMR.

ACS ACADEMIA MIHAI ROMAN – SUCEAVACLUB SPORTIV OLD BOYS BUCUREȘTI
AS INTER – TRAIAN VASLUIACS MARIMAR NELYSEB BISTRITA
CS SUPORTER CLUB PRETENASII BRAILAACS ARSENAL 2021 IASI
 ASOCIATIA CLUB SPORTIV ADER PLOIESTI
URNA 3

Urna 4:
a) a doua respectiv dupa caz a treia echipa/ club desemnat cu cel mai bun rezultat din competitia locala organizat de un membrul al FMR-ONG, respectiv membrul fondator al Federatiei Nationale sau care a contribuit la infiintarea Asociatiei Judetene de Minifotbal/AMMB.
b) a patra si a cincea echipa/ club desemnat cu cel mai bun rezultat din competitia locala organizat de membrul al Federatiei Nationale sau care a contribuit la infiintarea Asociatiei Judetene de Minifotbal/AMMB. Numele echipelor si a competitiilor locale din aceasta urna va fi transmis catre Federatia National de catre CEX al FMR.

ACS LUXURY TEAM BUCUREȘTIAS VIITORUL GALATI
AS SAM CONSTRUCT – VIG PAVAJEACS SPORTING TIGERS VASLUI
AS COLLOSEUM 2005 IASIASCF NOUA GE ERATIE – ATHLETIC 2015 IASI
ACS GUFIROSA IASI 
URNA 4

-Turul I – faza grupelor, se va juca dupa sistemul fiecare cu fiecare. Programul grupelor este stabilit in urma tragerii la sorti.
Nota* Pentru a evita repartizarea a doua echipe in aceasi grupa, echipele care provin din competitia Iasi si Bucuresti vor fi repartizate prin tragere la sorti separat in grupe. Se va tine cont de pozitie valorica anuntat mai sus.

-Turul II – Dupa disputarea jocurilor din prima faza, in turul II (optimi) se califica echipele clasate pe locurile 1 si 2 din cele 7 grupe, respectiv cele mai bune 2 echipe de pe locul 3.

-Jocurile din Optimi se disputa dupa programul anuntat inainte de tragerea la sorti.

-Turul III – Sferturile de finala – se califica echipele castigatoare in faza optimilor de finala (8 echipe). Programul jocurilor din sferturile de finala este cel stabilit in programul competitiei:
Jocul A – Sfert 1, Castigatoarea Optimi 1 vs Castigatoarea Optimi 2 Jocul B – Sfert 2, Castigatoarea Optimi 3 vs Castigatoarea Optimi 4 Jocul C – Sfert 3, Castigatoarea Optimi 5 vs Castigatoarea Optimi 6 Jocul D – Sfert 4 Castigatoarea Optimi 7 vs Castigatoarea Optimi 8

-In semifinalele se califica echipele castigatoare din cele 4 jocuri din sferturile de finala.

-Programul semifinalelor:

A.Jocul 1: Castigatoare Sfert 1 – Castigatoare Sfert 2

B.Jocul 2: Castigatoare Sfert 3 – Castigatoare Sfert 4

-Finala mica (locurile 3-4): Invinsa Joc 1 – Invinsa Joc 2

-Finala mare (locurile 1-2): Castigatoare Joc 1 – Castigatoare Joc 2

-Echipa castigatoare si locul 2 are dreptul de a achizitiona Licenta pentru editia 2023, EMF EUROCUP sau SOCCA 2023

-Pentru stabilirea echipei de pe locul 9 care se califica la Campionatul National se va proceda astfel:
12.1 Echipele invinse in optimi de finala vor juca pentru locurile 9-16 dupa cum urmeaza: Jocul A – loc 9-16, Invinsa Optimi 1 vs Invinsa Optimi 2
Jocul B – loc 9-16, Invinsa Optimi 3 vs Invinsa Optimi 4 Jocul C – loc 9-16, Invinsa Optimi 5 vs Invinsa Optimi 6 Jocul D – loc 9-16, Invinsa Optimi 7 vs Invinsa Optimi 8
12.2 Echipele castigatoare din jocurile A, B, C si D joaca mai departe pentru stabilirea locurilor de calificare de pe locul 9 si 10 pentru Campionatul National 2023, astfel:
Jocul I – Castigatoare Jocul A vs Castigatoare Jocul B Jocul II – Castigatoare Jocul C vs Castigatoare Jocul D
12.3 Locul 9-10. Echipele Castigatoarele din jocul I si II disputa finala pentru pozitia 9. Echipa castigatoare se califica la Campionatul National de pe locul 9.

Nota** Va aducem in atentie o prevedere importanta din Regulamentul disciplinar al competitei, cea care stabileste perioada de suspendare a unui jucator in urma primirii cartonasului/cartonaselor galbene:
a) la doua cartonase galbene primite in doua jocuri consecutive – jucatorul este suspendat pentru urmatorul joc al echipei
b) la trei cartonase galbene cumulate, jucatorul este suspendat pentru urmatorul joc. (exceptie finala)
c) cartonasele galbene se contorizeaza inclusiv pentru semifinala.
d) cartonasele galbene se anuleaza doar pentru finala.
Nota*** : In caz de egalitate intre doua echipe, se va lua in considerare rezultatul jocului direct (inclusiv cel dupa loviturile de departajare). Daca trei echipe vor termina la egalitate, se vor aplica criteriile de departajare prevazute in Regulamentul de orgnizare si desfasurare a competitiilor FRM. (document anexat)

Comisia Nationala de Competitii FRM