Comunicat FRM | Calendar și Licențe competiții 2023-2024

Comunicat din data de 14.11.2023

CEx al FRM urmeaza sa publice Clasamentul AJM-urilor si al cluburilor pe anul 2023, clasament ce se realizeaza in baza rezultatelor obtinute de cluburile sportive in anul 2021-2022 si 2023, iar pentru structurile Judetene (AJM) se va intocmi un clasament al AJM-urilor din anul in care a obtinut avizul de constituire de la FRM (detine CIS emis de ANS).

Dupa publicarea clasamentelor, se va stabili sistemul de organizare si repartizare a locurilor pentru competitiile nationale/regionale in anul 2024.

In acest context, membrii FRM, membrii FMR-ONG si toate entitatile licentiate de FRM sunt rugati sa transmita documentele (baza de date, centralizator jucatori si Cluburi, alte documente solicitate) solicitate in vederea finalizarii acestor proceduri. In caz contrar, membrii nu vor fi inclusi in centralizatorul care va sta la baza repartizarii locurilor pentru competitiile regionale sau nationale organizate in 2024.

Astfel, membrii / organizatorii care desfasoara competitii locale sub egida FMR, sunt rugati sa transmita urmatoarele informatii, conform calendarului de mai jos:

Punctul 1. 10 decembrie 2023 – Data limita pentru transmiterea bazei de date pentru sezonul 2023-2024 (ligi, divizii, numar echipe, perioada de transfer, numar de etape, pauza competitionala, sistem competitional, cupa locala sau alte competitii si informatii relevante).

Punctul 2. 14 ianuarie 2024 – Organizatorii locali, membrii FMR-ONG, membrii FRM, care desfasoara sau au demarat un campionat local (sezonul 2023-2024), respectiv organizeaza alte competitii specifice minifotbalului avand la baza regulamentul de minifotbal, au obligatia de a detine Licenta de organizare competitie sportiva pana la data mentionata in prezentul punct. Licenta se va solicita prin AJM (unde este cazul), iar in judetele unde nu s-a infiintat structura judeteana, pentru a se obtine Licenta se va transmite si Avizul de licentiere din partea CEX FMR-ONG. In toate cazurile, Licentele vor fi emise de Comisia Nationala de Licentiere Competitii a Federatiei Române.Competitiile/ evenimentele sportive regulate, care nu se desfasoara sub licenta FRM, sau egida FMR –ONG, sau cele care nu si-au inregistrat competitia pe site-ul campionateminifotbal.ro, respectiv cei care nu achita la termen cotizatiile aferente sezonului in curs si Licentei, NU vor putea sa participe la competitiile nationale organizate in 2024.

Punctul 3. Organizatorii locali, membrii FMR-ONG, membrii FRM, care doresc sa organizeze competitii specifice minifotbalului in 2024, trimestrul I si II, vor transmite in mod OBLIGATORIU pana la data de 15 decembrie o solicitare de Licentiere competitie, conform Regulamentului de aplicare Licente comepetitii sportive (se mentine categoria de licenta solicitata) pe adresa de email: office@frminifotbal.ro

Pentru organizarea competitiilor in trimestrul III si IV cererile se vor transmite pana pe data de 30 aprilie 2024.

Punctul 4. Membrii FRM si AJM au obligatia sa solicite inregistrarea tututor transferurilor de jucatori, la Comisia Statutul Jucatorului a FRM pana la data de 31 ianuarie 2024. In vederea finalizarii acestor operatiuni, documentele aferente transferului (cerere/acord de transfer, dovada platii etc.) vor fi transmise la adresa de email: fmr.cstj@yahoo.com. Pentru detalii suplimentare sau alte mentiuni se va lua legatura cu cei doi responsabili, Lupu Cristian sau Andrici Ilie.

Punctul 5. 01 februarie 2024 – jucatorii neinregistrati sau pentru care nu s-a solicitat transferul, in perioada august- decembrie 2023, NU VOR AVEA DREPT DE JOC si implicit nu vor putea fi trecuti pe Raportul de arbitraj din competitia locala. Organizatorii, care omit inregistrarea transferului pana la data mentionata, vor suporta o penalitate financiara in cuantumul de 150 lei pentru fiecare transfer nerealizat.

Punctul 6. Membrii FRM au obligatia de a achita cotizatia anuala pe 2024, pana la termenul anuntat de CEX FRM. Punctul 7. Membrii FRM, care nu demareaza sezonul competitional in acest an (2023), vor anunta Federația Română de Minifotbal pe adresa de email: office@frminifotbal.ro cu privire la data de incepere a noului sezon si a sistemlui de Organizare, cel tarziu pana pe data de 31 decembrie 2023.