Comunicat – Legitimări, 24 iunie 2024

Data 24.06.2024
Comisia Națională de Legitimări, Transferuri și Clasificări

COMUNICAT

-Fiecare echipă are dreptul de a avea un lot format din maxim 18 jucatori. Sunt considerati jucatori activi in cadrul echipei, doar acei jucatori care la data de 01 aprilie apar inregistrati pe pagina echipei de pe site-ul oficial al Federatiei. www.campionateminifotbal.ro

-La competitiile nationale echipa va inregistra pe Tabelul de inscriere 15 jucatori (din cei 18 de pe site), iar la fiecare joc disputat echipa va inregistra pe raportul de arbitraj 12 jucatori.

Avand in vedere faptul ca unele echipe intampina probleme de lot (accidentari, concedii, serviciu, jocuri de baraj liga 4/3/2) fiecare echipa poate sa-si completeze lotul cu un singur jucator transferat/nou legitimat, in urmatoarele conditii:
-sa achite taxa transfer de urgenta (200 lei) in contul FRM in baza unei Facturi emise
-jucatorul transferat trebuie sa provina doar din campionatul local/judetean de unde evolueaza echipa la care s-a transferat jucatorul
-jucatorul transferat nu are voie sa provina de la alte echipe calificate la competitiile nationale (Superliga, Campionat National, Cupa Romaniei)
-lotul poate fi completat cu un singur jucator transferat / nou legitimat, o singura data, indiferent la cate competitii nationale participa
-perioada in care se poate face aceasta operatiune (legitimare/transfer) pentru:
a. Superliga Romaniei / Iasi si Oradea pana pe 27.06.2024
b. Cupa Romaniei / Campionatul National pana pe 04.07.2024

-Comisia Națională de Legitimări, Transferări și Clasificări va verifica corectitudinea datelor inscrise pe site (www.campionateminifotbal.ro) si pe cererile de legitimare/transfer.

-Din lotul unei echipe pot face parte maxim 5 jucători care sunt legitimați și evoluează în sezonul respectiv la Fotbal – Liga 3 din țară sau străinătate și Futsal – Liga 1 din țară sau străinătate. Dintre cei cinci jucători, maxim doi pot proveni de la echipe de Futsal – Liga 1 din țară sau străinătate.

-Daca in lotul unei echipe sunt jucători care evoluează în acelasi timp la Fotbal – Liga 3 din țară și Futsal – Liga 1 din țară, ei vor fi asimilati si considerati ca jucători de Fotbal – Liga 3.

-jucatorii care au evoluat in sezonul 2023 – 2024 in Liga 3 si au promovat sau semnat contracte cu echipe de Liga 2 au drept de joc la competitiile nationale organizate de FRM
-jucatorii care au evoluat in sezonul 2023 – 2024 in Liga 4 si au promovat sau semnat contracte cu echipe de Liga 3 nu vor fi asimilati ca jucatori de Liga 3

-Pentru a participa la competițiile nationale – Superliga Romaniei si Campionatul National – organizate sub egida Federației Române de Minifotbal – este obligatoriu ca fiecare echipă să dețină Certificat de Identitate Sportivă (CIS) si sa achite taxa de participare: 1500 lei pentru Superliga si 3000 lei pentru Campionatul National. Termenele de plata au fost anuntate in comunicatele anterioare.

-In cazul legitimarii unui jucator strain, avand in vedere ca acestia nu detin un CNP compatibil cu site-ul oficial, Organizatorul competitiei va transmite o copie a Cererii de legitimare catre Comisia Statutului Jucatorului din cadrul Federatiei. Aceasta va inregistra solicitarea si va emite un numar de legitimare special. Evidenta acestor jucatori este si de competenta Federatiei.

-Participarea unui jucător la competițiile nationale este condiționată de eliberarea unui carnet de licență, viza anuala și existența vizei medicale.

-In judetele unde s-a infiintat Asociatia Judeteana, Carnetul de licență va fi eliberat de catre Asociatia Judeteana de Minifotbal, conform propriul regim de taxe. In acest caz, nu se percep alte taxe suplimentare de către Federatie.

-In judetele unde nu a fost înființată structura judeteană, Carnetul de licență este emis de către organizatorul local (licențele se comandă de la Federație prin Comisia Națională de Legitimări, Transferări și Clasificări, vezi tabelul de mai jos) iar viza anuală și carnetul de licență vor fi achitate la biroul acreditări deschis cu ocazia validării loturilor pentru Superliga României, Iași și Oradea.

-Taxele stabilite de Federație sunt: (20 lei/licenta) și vizei anuale (25 lei/jucator)
-Numărul carnetului de licență va fi dat de către Comisia Națională de Legitimări, Transferări și Clasificări din cadrul FRM.

-Identificarea jucătorului la competițiile naționale mai sus menționate se va face în baza: Tabel nominal, Carnet Licență, Carte Identitate jucător si lotul de jucatori înregistrat pe site www.campionateminifotbal.ro, la data de 01 aprilie 2024, la care se adauga (dupa caz, jucatorul nou legitimat dupa 1 aprilie.)