Comunicat 24.06.2024 – Criterii de departajare echipe Superliga si C.N. 2024

Extras din Regulamentul de organizare si desfasurare competitii nationale. Valabil din 2022 pana la noi reglementari sau decizii emise de FRM.

STABILIREA CLASAMENTELOR, CRITERIILE DE DEPARTAJARE

Comisia de Organizare va intocmi dupa fiecare etapa clasamentele avand in vederea urmatorul sistem de atribuire a punctelor:

a. joc castigat – 3 puncte
b. joc egal – 2 puncte (pentru echipa invingatoare dupa loviturile de departajare)
c. joc egal – 1 punct (pentru echipa invinsa dupa loviturile de departajare)
d. joc pierdut – 0 puncte

1.1 In cazul jocurilor care se termina la egalitate in grupe, se vor executa lovituri de departajare. Echipa care va invinge in urma loviturilor de departajare, vor mai primi un punct in clasament (in total, 2 puncte).

2. Daca dupa disputarea tuturor jocurilor din grupa doua echipe vor acumula acelasi numar de puncte, departajarea se va face in baza rezultatului din jocul direct (se vor lua in considerare si loviturile de departajare).
a. meciul direct;
b. cu exceptia cazului in care una dintre echipe are un numar mai mare de meciuri castigate in timpul regulamentar, situatie in care echipa cu mai multe meciuri castigate in timp regulamentar se va califica;

3. Daca dupa disputarea tuturor jocurilor din grupa, trei sau mai multe echipe acumuleaza acelasi numar de puncte, se va intocmi un clasament in care se vor lua in considerare doar rezultatelor din jocurile directe (jocurile dintre echipele aflate la egalitate). Echipele care au invins la loviturile de departajare primesc in continuare 2 puncte. In clasament, departajarea se va face dupa urmatoarele criterii:
a. golaverajul cel mai bun;
b. cel mai mare numar de goluri marcate;
c. numarul mai mare de victorii;
d. daca dupa primele trei criterii, raman in continuare doua echipe la egalitate, pentru departajare se va aplica criteriul jocului direct. Daca in urma primelor trei criterii aplicate raman in continuare trei sau mai multe echipe la egalitate se aplica criteriile de mai jos, cu mentiunea ca dupa aplicare unui criteriu rama la egalitate doar doua echipe se va aplica automat criteriu jocului direct.
e. numarul mai mic de avertismente (un cartonas rosu direct, se echivaleaza cu 3 cartonase galbene); se vor lua in considerare toate cartonasele, inclusiv cele aratate celor de pe banca de rezerve – jucatori, oficiali, inscrisi in raportul de arbitraj;
f. numarul mai mic de etape de suspendare primite;
g. Clasamentul National emis de FMR pentru anul anterior;
h. tragerea la sorti.

4. In cazul jocurilor care se desfasura in sistem eliminatoriu si după timpul regulamentar de joc se termina la egalitate, se va trece direct la loviturile de departajare. Se vor executa alternativ, cate 3 (trei) lovituri de departajare de catre fiecare echipa. Daca egalitatea va persista, se va executa in continuare cate o lovitura de fiecare echipa pana cand una marcheaza si cealalta rateaza.
Pot participa toti jucatorii trecuti pe raportul de arbitraj, cu conditia ca numarul sa fie egal, inainte de a se trece la executarea loviturilor de departajare.

    Comisia Nationala de Competitii