DEDEMAN ORADEA, CAMPIOANA NAȚIONALĂ DE LA CNFI – BRAȘOV 2023!

Federația Română de Minifotbal a organizat, în perioada 16-18 iunie, la Brașov, Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor, turneu la care au participat 43 de echipe. Competiția, încheiată duminică, a fost adjudecată de echipa celor de la Dedeman Oradea, urmată de IPA 2 Bihor și Kablutronik Târgoviște.

Ajunsă la cea de-a șaptea ediție, Campionatul Național de Firme și Instituții a avut loc în weekend-ul recent încheiat la Brașov. Moderna Bază Sportivă, Pro Arena, dar și alte două arene din localitate, Park și Elite, au găzduit jocurile ediției din acest an. 43 de echipe s-au înscris la start, cu gândul că doar primele 4 se vor califica la EURO Business Cup, competiția europeană, organizată anual în Antalya, Turcia.

După 3 zile de competiție intense, cu meciuri foarte disputate și galerii inimoase în tribune, marele trofeu a revenit uneia dintre favorite, Dedeman Oradea. Bihorenii au mai fost campioni naționali și în 2021, la Botoșani, iar acum și-au răscumpărat trofeul „cedat” anul trecut la Deva. Finala a fost una 100% bihoreană, Dedeman trecând cu mari emoții, la loviturile de departajare, 0-0 în timp regulamentar, de IPA 2 Bihor, scor final 3-2.

Bronzul competiției a revenit celor de la Kablutronik Târgoviște, câștigători de asemenea la loviturile de la 7 metri, 2-2 în timp regulamentar, cu Romgaz Târgu Mureș.

O mare surpriză s-a produs în sferturi, atunci când campioana națională de la Deva de anul trecut, Catena Racing Team, a fost egalată dramatic în ultimele secvențe ale meciului cu IPA 2 Bihor, 3-3, de la 3-1 și învinsă la loviturile de la 7 metri! Campioana europeană en-titre și vicecampioană națională, Gemina Cluj, a pierdut în optimi, cu Lupii Negri Iași, dar militarilor le-au lipsit mai multe nume cheie la acest turneu, printre care și cel al lui Flaviu Chișu, iar asta s-a simțit în evoluția echipei lui Radu Cojocnean.

Finala competiției

Dedeman Oradea – IPA 2 Bihor 0-0 (3-2)

Dedeman: Cosmin Hava, Andrei Ștefănuci – ambii portari

Sorin Ban, Adrian Micaș, Bogdan Mintaș, Andrei Șumălan, Erik Tiponuț, Andrei Ferik, Claudiu Gentile Copil, Daniel Iuhas, Cristian Fitero, Andrei Ungur, Raul Dubere – jucători

Staff: Delegat – Cosmin Buhaș și Manager – Ionuț Mateiu

IPA 2 Bihor: Coste Cornel, Andor Cristian, Bustea Bogdan, Bozian Bogdan, Plisco George, Rat Dan, Gheban Dacian, Mitrea Alexandru, Chereji Tiberiu și Tobă Alin

În ceea ce privește premiile individuale, acestea au revenit următorilor jucători:

Andrei Șumălan (Dedeman) – Cel mai bun jucător

Andrei Ferik (Dedeman)  – MVP

Alexandru Mitrea (IPA 2 Bihor) – Cel mai bun portar

La festivitatea de premiere au fost prezenți: Ioan Onicaș, președintele FRM, Attila Takacs, secretarul general FRM, Octavian Goga, membru CEx, precum și cei doi organizatori locali, care au contribuit din plin la bunul mers al competiției, Florin Popa și Cristian Coșa.

Primele 4 clasate au obținut calificarea la deja bine-cunoscuta competiție internațională, EURO Business Cup, care va avea loc în luna octombrie a acestui an, în Antalya, Turcia.

Vara competițională se încheie cu două turnee majore: Campionatul Național de Minifotbal (Bistrița, 28 iunie – 1 iulie) și Cupa României (Sibiu, 7-9 iulie).