ROMÂNIA, ÎN GRUPA D A WMF WORLD CUP 2023, ALĂTURI DE SUA, SPANIA ȘI LIBAN!

Echipa națională a României, cea mai titrată echipă din istoria minifotbalului european, cu 6 titluri continentale, actuală dublă vicecampioană europeană și dublă medaliată cu bronz la Campionatul Mondial, a fost repartizată în grupa D a competiției mondiale din acest an, în urma tragerii la sorți de astăzi, 20 iunie, de la Ras al Khaimah, din Emiratele Arabe Unite.

România, cap de serie pentru acest eveniment, nu a avut parte de cea mai ușoară tragere la sorți, fiind repartizată alături de trei echipe foarte puternice în minifotbalul mondial: Statele Unite ale Americii, Spania și Liban.
Avem amintiri recente cu toate trei:
-SUA, care ne-a învins în semifinale la ultimul turneu amical, din luna mai a acestui an de la Galanta, din Slovacia, la executarea loviturilor de la 7 metri (2-2 în timp regulamentar)
-Spania, pe care am învins-o anul trecut în grupe la Campionatul European din Slovacia (5-1)
-Liban, pe care am învins-o la limită, 2-1 (0-1 la pauză) la ultimul Campionat Mondial (Australia 2019)

Turneul final al Campionatului Mondial de Minifotbal (WMF World Cup) are loc în acest an în Emiratele Arabe Unite, la Ras al Khaimah, în perioada 26 ocotonbrie – 4 noiembrie. În total, vor fi 32 de echipe participante la start.