PEPPY DOLCE VITA TÂRGU JIU, CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ PENTRU A DOUA OARĂ LA OLD BOYS!

Federația Română de Minifotbal a organizat, în parteneriat cu FMR-ONG, în perioada 16-18 iunie 2023, Campionatul Național de Old Boys, competiție rezervată jucătorilor trecuți de vârsta de 40 ani. Competiția a fost câștigată, pentru a doua oară în istorie, de către echipa Peppy Dolce Vita Târgu Jiu, urmată de Tazmannschaft București, Legends Galați și Vulturii Dej.

În total, 18 echipe au luat parte la competiția ce a fost organizată la Râșnov, în județul Brașov, cu sprijinul organizatorului local, Zaharie Stoica. Cu un nivel ridicat de minifotbal, competiția a dus la eliminarea unor nume grele precum Liriada Râșnov sau MAV Glissando Timișoara, în faza sferturilor de finală.

În semifinale, campioana din 2019 de la Drobeta Turnu Severin, Peppy Dolce Vita, a trecut fără emoții de Vulturii Dej, scor 4-0, în timp ce Tazmannschaft a răzbunat eșecurile de anul trecut din finalele cu Legends, învingând campioana națională și europeană en-titre, cu scorul de 4-2. A fost primul eșec pentru Legends după foarte mult timp, echipa lui Bogdan Dima câștigând ultimele două ediții de campionat național (2021 – Piatra Neamț și 2022 – Râșnov), precum și ediția de anul trecut de Masters Champions League, de la Herceg Novi, în Muntenegru.

Legends a pus mâna în cele din urmă pe medaliile de bronz, după succesul clar din finala mică împotriva celor de la Vulturii, scor 9-3.  Finala, una echilibrată, a fost adjudecată de Peppy Dolce Vita, care amână astfel momentul în care Tazmannschaft pune mâna pe marele trofeu, echipa lui Tudor Simon pierzând a treia finală majoră la rând, după Campionatul Național și Masters Champions League, ambele de anul trecut.

Pentru echipa din Târgu Jiu este cel de-al doilea trofeu major din palmare,s după succesul din 2019 de la Severin, din finala cu Mary Tour Magic Iași.

Peppy Dolce Vita Târgu Jiu – Tazmannschaft București 2-1 (pauză 1-0)

Goluri: Ion Al-Ioani și Sergiu Popescu / Sorin Frunză

Peppy: Dorin Hîrsu și Răzvan Becheru – portari

Daniel Bălașa, Florin Popete, Ion Al-Ioani, Romeo Rădoi, Marius Negrea, Ion Cănăvoiu, Aurel Popescu, Claudiu Dumitru, Cătălin Trofin și Sergiu Popescu

Staff: Daniel Buleac (antrenor) și Petrișor Gurică (delegat)

Tazmannschaft: Bogdan Chirțu (portar)

Constantin Chivulescu, Tudor Simon, Alexandru Șelaru, Sorin Frunză, Cristinel Gurguiatu, Marius Nicodim, Radu Șeran, Florin Rizea, Stelian Stancu și Ionuț Petrescu

Staff: Tudor Simon (antrenor) și Ionuț Petrescu (delegat)

Primele 4 clasate și-au câștigat, totodată, dreptul de participare la ediția din acest an a Masters Champions League, competiție organizată chiar în țara noastră, la Oradea, la începutul lunii septembrie. Anul trecut, România a acaparat primele 4 poziții la turneul european din Muntenegru, în ordine: Legends, Tazmannschaft, MAV Glissando și Liriada.