Două victorii pentru România în meciurile de pregătire cu Bulgaria de la Bistrița

Echipa națională a României a câștigat ambele meciuri amicale disputate pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Baza Raoul din Bistrița, contra selecționatei din Bulgaria.

Primul meci amical, sâmbătă 30 septembrie

România – Bulgaria 2-0

Goluri: Andrei Ferik (min. 27) și Andrei Șumălan (44′)
Baza Sportivă Raoul Arena – Bistrița

În fața a aproximativ 1000 de spectatori bistrițeni, naționala noastră a reușit să se impună cu 2-0, contra puternicei selecționate a Bulgariei, în primul din cele două jocuri amicale care au loc la Bistrița, în acest weekend. Meciul s-a disputat în două reprize a câte 30 de minute.

Ferik a deschis scorul cu 3 minute înainte de pauză, printr-o execuție de efect din careul mic, iar reușita lui Șumălan din repriza a doua, reluare simplă din apropiere, a consfințit victoria, în ciuda presiunii din final a bulgarilor, care au avut câteva șanse pentru a reduce din diferență.

Meciul a fost precedat de o mică festivitate de deschidere, în care principalul punct de atracție l-a reprezentat prezența fostului mare internațional al „Generației de Aur”, Florin Răducioiu, ambasador al partenerului FRM, Superbet.

Al doilea meci amical, duminică 1 octombrie

România – Bulgaria 1-0

Gol: Mircea Popa (min. 53)
Baza Sportivă Raoul Arena | Bistrița

Duelul doi de pregătire contra bulgarilor a fost unul dificil pentru trupa lui Virgil Bejenaru. După 2-0 în primul meci de sâmbătă, de la Bistrița, bulgarii și-au dorit revanșa și au început în forță meciul. Au dominat prima repriză, în care, la aceeași fază, au trimis balonul în bară de două ori și apoi au ratat un penalty, apărat de Nițu! Până la pauză, trupa lui Mihov a mai irosit câteva ocazii mari de gol pentru un scor „alb” la pauză.

Ai noștri au echilibrat jocul în repriza a doua și au marcat unicul gol prin Mircea Popa, căpitanul reluând în plasă, după o fază inițiată de Neacșa și continuată de Șumălan, cu 7 minute înaintea finalului de meci, meci care s-a disputat pe parcursul a două reprize de 30 de minute.

Înaintea începerii jocului, partenerii noștri de la Catena au oferit cadouri pentru componenții celor două echipe.

Lot România pentru meciurile amicale cu Bulgaria

Portari: Ionuț Neacșa, Dragoș Nițu și Daniel Constantinescu.

Jucători: Andrei Balea, Mircea Ungur, Mircea Popa, Andrei Nemițanu, Andrei Ferik, Vasile Pop, Viorel Șaim, Andrei Șumălan, Sadi Akari, Gabriel Dumitrașcu, Narcis Bădic, Alexandru Bourceanu și Bogdan Covaci.

Staff tehnic: Virgil Bejenaru (antrenor) și Laszlo Klein (antrenor secund)

România a încheiat astfel stagiul de pregătire de la Bistrița, acolo unde au fost cazați la Hotel Teraplast Arena. Naționala se va reuni cu câteva zile înainte de plecarea la Campionatul Mondial, programat între 26 octombrie și 4 noiembrie la Ras al Khaimah, în Emiratele Arabe Unite.