FRM, membru afiliat definitiv la Federația Mondială de Minifotbal (WMF)

Federația Română de Minifotbal este în acest moment membru afiliat definitiv la Federația Mondială de Minifotbal (WMF), în urma Adunării Generale a WMF, desfășurate în mediu online, în data de 16.03.2022. La AG, România a fost reprezentată de președintele, Ioan Onicaș și de vicepreședintele, Dan Ștefan Cojocaru.

Din momentul înființării sale, în luna iulie a anului 2021, Federația Națională a preluat gradual mare parte din prerogativele și drepturile vechii structuri, Federația de Minifotbal din România (FMR), care a rămas la stadiul de ONG, cu un rol de a sprijini în continuare, din toate punctele de vedere, Federația Română de Minifotbal, structură aflată sub tutela Ministerului Sportului.

În acest sens, ONG-ul s-a retras de la WMF, iar Federația Națională a fost admisă ca membru cu drepturi depline, după ce inițial primise o afiliere provizorie. Decizia finală în privința afilierii definitive a fost luată joi de Adunarea Generală a forului mondial. Aceeași procedură formală a avut loc anul trecut și în ceea ce privește afilierea FRM la Federația Europeană de Minifotbal (EMF), unde, de asemenea, a obtinut afilierea definitivă.

„Este vorba doar de cateva proceduri care trebuiesc urmate conform regulamentelor în vigoare, o formalitate practic, România fiind tot timpul membru al federațiilor internaționale, europeană și mondială. Știm cu toții că, odată cu schimbarea formei de organizare a minifotbalului din România, era necesar ca această formă să fie recunoscută și la nivel internațional. Dacă în trecut, membru era FMR-ONG, odată cu înființarea FRM, a fost aprobată o afiliere provizorie, care de ieri, în premieră, odată cu hotărârea Adunării Generale de la WMF, Federația Națională a devenit membru afiliat definitiv în cadrul Federației Mondiale”. Ioan Onicaș, președinte Federația Română de Minifotbal