Ioan Onicaș: „Bistrița poate organiza o competiție la cel mai înalt nivel”

Comitetul Executiv al Federației Române de Minifotbal a stabilit, în data de 23.09.2022, ca Turneul Final al Campionatului Național, ediția 2023, să aibă loc la Bistrița. Prezent la Bistrița, alături de ceilalți membri ai CEx, pentru a vedea condițiile de organizare de la fața locului, președintele FRM, Ioan Onicaș a vorbit despre alegerea acestei locații pentru cea mai importantă competiție internă de anul viitor:

„Ședința CEx a fost stabilită la Bistrița, știam că vom vizita și Complexul Sportiv Unirea, deoarece se vorbise în termeni foarte frumoși despre el. Am vizitat baza sportivă, împreună cu organizatorul local de la Bistrița, Raoul Borșoș iar ceea ce am văzut acolo, un complex sportiv superb, care se poate plia inclusiv pentru organizarea unor competiții de minifotbal. S-a lansat propunerea de a organiza o competiție națională acolo, la cel mai înalt nivel.

Cred că și datorită dezvoltării minifotbalului din România și a faptului că această mișcare sportivă este foarte cunoscută, cu realizări, iată am stabilit din timp, organizarea unei competiții naționale și cred că Bistrița poate organiza o competiție la cel mai înalt nivel. Are în spate experiența organizării a două competiții majore: Cupa României în 2016 și Campionatul Regional Nord-Est în 2018. De asemenea, campionatul local din Bistrița este unul dintre cele mai dezvoltate din țară, Raoul Borșoș reușind să dobândească într-un timp scurt experiența necesară și cred că, nu întâmplător, are un campionat puternic acolo și a ajuns să fie cooptat, între timp, în Comitetul Executiv al FRM”.