Legends Galați, campioană europeană la nivel de Masters!

Dacă la EMF Champions League, AEK Oradea a câștigat turneul de la Herceg Novi după o finală cu Dadi Gradnja din Muntenegru, în competiția rezervată jucătorilor trecuți de vârsta de 40 de ani, Masters Champions League, românii au făcut legea. Toate cele 4 echipe participante de la noi din țară, din totalul de 10, s-au calificat în faza semifinalelor. Aici, Tazmannschaft București a trecut de Liriada Râșnov, în timp ce Legends Galați s-a impus în fața celor de la MAV Glissando Timișoara.

Finala pentru bronz a revenit celor de la MAV Glissando, 3-1 cu Liriada. În finala competiției, una extrem de echilibrată, re-editarea finalei Campionatului Național de Old Boys, din luna iunie de la Râșnov, Legends și Tazmannschaft au remizat, 1-1 iar meciul s-a decis la loviturile de la 7 metri. După o serie lungă de execuții transformate în gol, unica ratare i-a aparținut lui Tudor Simon, jucătorul și antrenorul celor de la Tazmannschaft, astfel că Legends s-a bucurat de primul titlu european la acest nivel. Asta după ce băieții din Galați au cucerit ultimele două ediții pe plan intern.

Legends Galați – locul 1, EMF Masters Champions League 2022

Legends Galați – Tazmannschaft București 1-1 (2-1 după loviturile de la 7 metri)

Goluri: Daniel Pleșu (min. 27) / Radu Șeran (min. 17)

Legends: Marian Luca și Cristian Tofan (portari) –  Alexandru Bourceanu, Paul Burada, Laurențiu Costin, Cristian Crăciun, Cătălin Crihana, Bogdan Dima, Sorin Frunză, Nicolae Mihai, Daniel Pleșu, Nelu Popliacă și Ștefan Tudorache.

Staff: Cătălin Crihana și Bogdan Dima.

Tazmannschaft: Constantin Chivulescu (portar) – Stelian Stancu, George Tomescu, Epaminonda Nicu, Radu Șeran, Florin Rizea, Cristian Gurguiatu, Tudor Simon și Alexandru Șelaru.

Staff: Tudor Simon și Ionuț Petrescu.

Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Alexandru Șelaru de la Taz, în timp ce Portarul Turneului a fost declarat Marian Luca de la Legends. Golgheterul competiției a fost Gabriel Tănase de la Super Club AS.

Tazmannschaft București – locul 2