Minifotbalul românesc a primit două nominalizări la „Gala Sportului Românesc 2023” după un an de excepție!

Reprezentanții Federației Române de Minifotbal și ai echipei naționale a României au fost prezenți în această seară, 14 februarie 2024, la Ateneul Român din București, printre personalitățile marcante din sportul românesc. Motivul l-a reprezentat prestigiosul eveniment „Gala Sportului Românesc 2023”, organizat de Agenția Națională pentru Sport, în cinstea celor mai buni performeri din sportul românesc în anul 2023.

FRM a fost reprezentată la acest eveniment, după anul de excepție, 2023, an în care echipa națională de minifotbal a României a devenit, în premieră, campioană mondială, la finele turneului din Emiratele Arabe Unite, încheiat pe 4 noiembrie. În urma acestui rezultat extraordinar pentru sportul românesc, FRM s-a ales cu două nominalizări la „Gala Sportului Românesc”.

Nominalizare la categoria „Echipa anului la masculin – sporturi de echipă”
-Echipa națională a României, campioană mondială la minifotbal

*premiu obținut de echipa națională de fotbal a României
**a mai fost nominalizată echipa națională de volei a României

Nominalizare la categoria „Președintele Anului”
-Ioan Onicaș, președintele FRM
*premiu obținut de doamna Elisabeta Lipă (Canotaj)
**a mai fost nominalizat Cristinel Romanescu (Tenis de Masă)

Suntem mândri că am putut fi prezenți la un eveniment de un asemenea prestigiu, alături de atâtea nume sonore din sportul românesc, precum: Elisabeta Lipă, Mihai Covaliu, Ion Țiriac, Mircea Lucescu, Octavian Belu, Helmuth Duckadam, Anghel Iordănescu, Cristian Gațu și mulți alții. La eveniment a fost prezent și fostul premier al României, Nicolae Ciucă.

Aceste două nominalizări sunt rodul multor ani de muncă, atât în cadrul Federației Române, devenită federație națională încă din anul 2021, dar și în cadrul echipei naționale, una dintre cele mai titrate echipe naționale a României la sporturile pe echipă, cu 6 titluri europene, unul Mondial, două de vicecampioană a Europei și două medalii de bronz la Mondial, în palmaresul său bogat.

Nominalizările la cele 18 categorii și desemnarea câștigătorilor au fost realizate de Asociația Presei Sportive din România.

Delegația FRM la acest eveniment a fost compusă din 14 persoane, după cum urmează:

Conducere FRM: Ioan Onicaș (președinte), Dan Cojocaru (vicepreședinte & manager echipa națională), Cristian Lupu (vicepreședinte & director sportiv echipa națională), Attila Takacs (secretar general), Raoul Borșoș (membru CEx) și Octavian Goga (membru CEx)

Echipa națională: Virgil Bejenaru (antrenor), Laszlo Klein (antrenor secund), Mircea Ungur și Dragoș Nițu (jucători)

Alți oficiali: Andrei Coman (președinte AMMB) și Sorin Județ (fotograf / membru în Comisia Media a FRM)

Reprezentanți sponsori echipa națională a României: Alexandru Molico (Superbet) și Ovidiu Gorcea (Catena)