Comunicat | Toate informațiile importante de la A.G. FRM de la Cluj Napoca. Datele competițiilor naționale din 2024

Sâmbătă, 17.02.2024, a avut loc, la Cercul Militar din Cluj Napoca, Adunarea Generală a Federației Române de Minifotbal, for suprem al minifotbalului românesc, aflat sub tutela Agenției Naționale pentru Sport (ANS) din luna iulie a anului 2021.

La întâlnirea, prezidată de președintele FRM, Ioan Onicaș, au participat, alături de ceilalți membri ai Comitetului Executiv: Cristian Lupu (vicepreședinte), Dan Ștefan Cojocaru (vicepreședinte), Attila Takacs (secretar general), Zoltan Szekely, Raoul Borșoș și Octavian Goga (membri), reprezentanți ai celor 33 de structuri asociate, 17 Asociații Județene de Minifotbal (AJM-uri) si 16 membri fondatori.

În cadrul ședinței de la Cluj Napoca, s-a votat afilierea la FRM a următoarelor nouă structuri sportive județene, constituite de la A.G.-ul de anul trecut de la Sibiu (11 februarie 2023) și până astăzi: Hunedoara, Bistrița-Năsăud, Arad, Brașov, Timiș, Maramureș, Gorj, Cluj și Bihor. Acestora li se adaugă cele opt structuri afiliate la A.G.-ul de anul trecut: Sălaj, București, Galați, Vâlcea, Iași, Mehedinți, Mureș și Prahova.

Trebuie să menționăm, de asemenea, faptul că a 18-a structură județeană, A.J.M. Dâmbovița, a obținut Certificatul de Identitate Sportivă de la ANS, cu scurt timp înainte de Adunarea Generală din acest an, urmează să depună documentele pentru afilierea provizorie, afilierea definitivă fiind prevăzută la următoarea A.G. Totodată, în perioada următoare, numărul structurilor județene va continua să crească, o parte dintre organizatorii locali din țară fiind în curs de constituire a Asociațiilor Județene.

Întâlnirea a fost organizată la Cercul Militar din Cluj Napoca, la invitația Generalului de Brigadă, Dr. Nicolae Tonu, prezent la începutul întâlnirii pentru a ne întîmpina și a ne asigura de tot sprijinul și ajutorul domniei sale și căruia îi mulțumim pe această cale pentru ospitalitatea și respectul de care dă mereu dovadă față de minifotbalul românesc. De asemenea, am fost ajutați pe parcursul șederii noastre de către Radu Cojocnean, reprezentant al echipei Gemina Cluj.

În cadrul întâlnirii, cu sprijinul partenerului Superbet, reprezentat în sală de Cristian Simedru, Federația a oferit materiale sportive, mingi și veste de departajare, marca Givova, membrilor Federației si celorlalte structuri licențiate, inițiativă care face parte din planul Federației de a sprijini, cât mai mult posibil, activitatea membrilor și colaboratorilor săi.

Nu putea lipsi de la întâlnirea anuală, tradiționalul meci de minifotbal între reprezentanții membrilor, joc desfășurat la fel ca în 2020, la Sala de Sport din cadrul Unității Militare Gemina.

La competițiile majore pe care FRM le va organiza în 2024, Superliga României (Est și Vest), Cupa României și Campionatul Național, vor putea participa doar structurile sportive care au ramura sportivă „minifotbal” inclusă în Certificatul de Identitate Sportivă. Vor fi valabile atât cele emise de Agenția Națională pentru Sport (ANS), cât și cele eliberate de Direcția Județeană de Sport (DJTS).

În acest an, cea mai importantă competiție de minifotbal din România, Campionatul Național, are loc într-o locație inedită și anume la Galați. Meciurile se vor defășura pe o bază sportivă nouă, Platinum. Deținătoarea trofeului este chiar o echipă din Galați, Ajax Dulcisimo, care s-a impus anul trecut, la Bistrița, în finala disputată cu echipa locală, Extratereștrii.

Anul 2024 este unul al progresului continuu pentru minifotbalul românesc, an în care sunt planificate a fi organizate o mulțime de competiții, menite să acopere o arie din ce în ce mai mare a multitudinii de practicanți ai acestui sport atât de popular, cum sunt și competițiile pentru studenți și cele feminine.

Calendarul competițiilor din anul 2024 arată, cronologic, în felul următor:

Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor (C.N.F.I.)

Perioada: 24 – 26 Mai

Locație: urmează a fi anunțată

Competiție organizată în parteneriat cu FMR-ONG

Superliga României (turneu de calificare la Campionatul Național)

Perioada: 28 – 30 Iunie

Locație: Iași (Est) / Oradea (Vest)

Cupa României

Perioada: 5 – 7 Iulie

Locație: Piatra Neamț

Campionatul Național de Minifotbal

Perioada: 12 – 14 Iulie

Locație: Galați (Baza Sportivă Platinum)

Campionatul Național de Old Boys (jucători +40 ani)

Perioada: august – septembrie

Locație: urmează a fi anunțată

Competiție organizată în parteneriat cu FMR-ONG

Campionatul Național de Minifotbal Feminin

Perioda: septembrie

Locație: Târgu Mureș

Campionatul Național Universitar

Perioada: septembrie

Locație: urmează a fi anunțată (posibil, Craiova)

Ca în fiecare an, echipele cu rezultatele notabile la principalele competiții organizate: Campionatul Național, Superliga României, Cupa României, Campionatul Național de Firme și Instituții sau Campionatul Național de Old Boys, vor avea ocazia să participe la competițiile europene organizate de Federația Europeană de Minifotbal (EMF): EMF Champions League, Eurocup, Masters Cup și EURO Business Cup.

În ceea ce privește echipa națională a României, campioană mondială en-titre (noiembrie 2023), de 6 ori campioană europeană (2010 – 2015), de două ori vicecampioană europeană, la precedentele două ediții (2018 și 2022) și tot de două ori medaliată cu bronz la Campionatul Mondial (2015 și 2019), anul 2024 înseamnă anul unei alte mari încercări, anul în care se dorește recucerirea, după o pauză de 9 ani, a titlului european. Ultimul succes de acest fel a fost obținut în 2015, în Croația.

Ediția din acest an a EMF EURO urmează să aibă loc între 1 și 9 Iunie la Sarajevo, în Bosnia. Până la turneul final, echipa antrenată de Virgil Bejenaru urmează să ia parte la câteva meciuri de pregătire, contra Ungariei în luna martie, dar și în perioada 30 Aprilie – 1 Mai, în Muntenegru, la Podgorica, acolo unde este programat un puternic turneu, EMF Nations Games, la care și-a anunțat prezența campioana europeană, Azerbaidjan, alături de Muntenegru, Bosnia sau Albania.