Old Boys București a câștigat Campionatul Național, ediția 2022

Municipiul Râmnicu-Vâlcea a găzduit între 15 și 17 iulie, Campionatul Național de Minifotbal, organizat de Federația Română de Minifotbal. La competiție au participat 32 de echipe, podiumul final fiind compus, în ordine, din: Old Boys București, AEK Oradea și Nova Vita Tg-Mureș.

Pentru al doilea an la rând, Campionatul Național de Minifotbal, cea mai importantă competiție internă din an, a fost organizată la Râmnicu-Vâlcea, pe superba Arenele Traian. Față de anul trecut, numărul echipelor participante s-a dublat, de la 16 la 32, competiția fiind organizată, în premieră, de nou înființata Federație Română de Minifotbal, for aflat sub tutela Ministerului Sportului.

După 3 zile de competiție și 70 de jocuri, pe Arenele Traian, Brother’s Sport Hub și Oltenia Arena Sport, finala competiției, disputată duminică seara, le-a adus față în față pe Old Boys București și AEK Oradea. Prima reușise să le elimine, pe rând, în fazele eliminatorii, pe: Ajax Dulcisimo Galați, Boromir Rm-Vâlcea și Nova Vita Tg-Mureș, în timp ce campioana en-titre, AEK, trecuse de: Borussia Sibiu, Pescărușul Tulcea și Glissando Timișoara.

Ionuț Furtună a deschis scorul pentru AEK în minutul 30 din lovitură liberă, dar Marius Mitu, fost jucător al celor de la Steaua sau Anderlecht, a egalat cu 5 minute înainte de final și duelul s-a decis la loviturile de departajare. Singura ratare i-a aparținut lui Andrei Ferik, de la AEK, internațional român, astfel că trofeul a ajuns, în premieră, la o echipă din București. Cele două echipe se întâlniseră în prealabil și în faza grupelor, victoria revenind atunci celor de la AEK, scor 2-1.

Old Boys București – AEK Oradea 1-1 (4-3 după loviturile de la 7 metri)

Old Boys: Răzvan Eftimie, Marian Boieșan, Andrei Brașoveanu, Mihai Cană, Alexandru Constantin, Ionuț Drăgan, Ionuț Florea, Marius Mitu, Eduard Petre, Răzvan Radu și Paul Vereș.

Staff: Paul Vereș (delegat) și Marius Mitu (antrenor)

AEK: Răzvan Egri, Cristian Andor, Marius Balogh, Adrian Călugăreanu, Claudiu Codoban, Andrei Ferik, Ionuț Furtună, Adrian Iova, Sergiu Matei, Adrian Micaș, Bogdan Mintaș și Krisztian Moskola.

Staff: Spyridon Baltsavias (delegat) și Cristian Teșan (antrenor)

Medaliile de bronz au revenit campioanei naționale din 2019, Nova Vita Tg-Mureș, după victoria din finala mică, 2-1 cu Glissando Timișoara. Cupa Boromir, cupă de consolare pentru echipele clasate pe locul 3 în grupe, a revenit celor de la Luxury Team București, 2-1 în finală cu Luceafărul Cluj. La festivitatea de premiere au fost acordate și distincții individuale, după cum urmează:

Răzvan Eftimie (Old Boys) – Cel mai bun portar

Marius Balogh (AEK) – Cel mai bun jucător

Ionuț Furtună (AEK) – MVP Finală

La competiția de la Rm-Vâlcea au participat o serie de foști jucători cunoscuți de Liga 1, precum: Alexandru Bourceanu, Marius Mitu, Florin Costea, Sergiu Costin, Alin Chibulcutean, Narcis Bădic, Andrei Enescu, Epaminonda Nicu, Răzvan Pădurețu, Călin Cristea, Sebastian Huțan sau Daniel Chiriță.

Campionatul Național de Minifotbal a fost organizat de FRM, în colaborare cu Primăria Rm-Vâlcea și SCM Rm-Vâlcea. Campioana națională are drept de participare la EMF Champions League, care va fi organizat între 31 august și 4 septembrie, la Herceg Novi, în Muntenegru. Este posibil ca România să primească și a doua Licență pentru această competiție, la care vor participa 24 de echipe, caz în care și vicecampioana națională să aibă drept de participare.

În afară de EMF Champions League, Federația Europeană mai organizează în această toamnă: Eurocup, Masters Cup și Business Cup.