România, în grupa B la EMF EURO 2022

Echipa națională de minifotbal a României, de 6 ori campioană europeană, va participa la EMF EURO 2022, turneu organizat la Kosice, în Slovacia, în perioada 4-11 iunie. 

În urma tragerii la sorți, care a avut loc astăzi, 14 martie, la Kosice, România, actualmente vicecampioană europeană, a fost distribuită în grupa B a competiției, alături de echipele naționale din: Spania, Albania și Azerbaidjan.

Programul meciurilor va fi făcut public de EMF în data de 4 aprilie. În total, 24 de echipe participă la această a zecea ediție a Campionatului European de Minifotbal, împărțite în 6 grupe a câte 4 echipe. Primele două clasate din fiecare grupă, precum și cele mai bune patru locuri 3, se vor califica în faza optimilor de finală. 

La tragerea la sorți, organizată de Federația Slovacă de Minifotbal, în parteneriat cu Federația Europeană, au luat parte Borislav Aleksandrov, președintele EMF, precum și Petar Kralik, vicepreședintele EMF, reprezentant al țării gazdă, Slovacia. Precedentul Campionat European a avut loc în august 2018, la Kiev, în Ucraina, acolo unde România a jucat finala contra Cehiei, finală pierdută cu scorul de 1-4.  

Din cauza pandemiei de Covid-19, echipa noastră națională nu a mai participat la un turneu final din octombrie 2019, de la Campionatul Mondial, de la Perth, din Australia. Acolo, România a ocupat locul 3, fiind cea mai bine clasată națională europeană, primele două locuri revenind celor din Mexic și Brazilia. 

6 – numărul de titluri europene câștigate de România la minifotbal, în perioada 2010-2015

2 – locul ocupat de România la ultimul Campionat European, în 2018, în Ucraina

4 – numărul de echipe naționale care au reușit să câștige un titlu european: România (6 titluri), Kazakhstan, Rusia și Cehia (câte un titlu)