România învinge clar Spania la EMF EURO. Urmează duelul cu Portugalia din optimi

Echipa națională de minifotbal a României a obținut aseară, 7 iunie 2022, cea de-a treia victorie, din tot atâtea jocuri, la Campionatul European de Minifotbal, de la Kosice, din Slovacia. „Tricolorii”, antrenați de Virgil Bejenaru, s-au impus clar contra Spaniei, scor 5-1 și vor întâlni Portugalia diseară, de la ora 19:30, în optimile de finală ale competiției.

Cu 6 puncte din primele două jocuri din Grupa B: 2-0 cu Azerbaidjan și 3-1 cu Albania, România își asigurase deja locul 1 în grupă, înaintea jocului cu Spania. Asta nu i-a împiedicat însă pe „tricolori” să abordeze meciul la victorie, așa cum îi stă bine unei favorite la câștigarea competiției.

Primele 10 minute au adus două goluri ale României, marcatori Ferik și Chețan. Spania a redus din diferență, după o fază fixă, dar nu a putut pune reale probleme echipei noastre, în ciuda faptului că meciul avea miză pentru iberici, o victorie calificându-i în optimile de finală.

Balea a dus scorul la 3-1, chiar înainte de pauză, scor care a rămas așa până în ultimul minut. Ai noștri au mai înscris de două ori pe final de joc, prin același Chețan, respectiv prin Apostol și s-au impus la un scor confortabil, 5-1.

România a devenit astfel singura echipă din faza grupelor cu maxim de puncte și se pregătește acum de faza optimilor de finală. Adversarul din optimi s-a decis aseară târziu, între Belgia și Portugalia. Portughezii aveau nevoie de minim un punct din duelul cu puternica Ucraina, pentru a se califica și, după o luptă fantastică, l-au obținut.

Astfel, astăzi, de la ora 19:30, în direct pe PRO Arena, România joacă împotriva Portugaliei, pentru un loc în sferturi. Suntem favoriți cerți, dar trebuie să arătăm asta și pe teren. În cazul unui succes, România va întâlni joi, în sferturi, învingătoarea dintre Anglia, locul 4 la ultimul Campionat European și Cehia, campioana europeană en-titre, care ne-a învins în finala din urmă cu 4 ani, de la Kiev, scor 4-1.

România – Spania 5-1 (3-1)

Goluri: Andrei Ferik (min. 7), Ionuț Chețan (min. 9 și 50), Andrei Balea (min. 23) și Andrei Apostol (min. 50+2) / min. 11

România: Ionuț Neacșa și Laszlo Klein (portari) – Mircea Ungur, Mircea Popa, Răzvan Radu, Andrei Balea, Andrei Nemițanu, Andrei Apostol, Andrei Ferik, Andrei Moldovan, Marius Balogh, Ionuț Chețan și Răzvan Plopeanu

Au lipsit: Dragan Paulevici și Ionuț Alecu

Antrenor: Virgil Bejenaru

Staff: Dan Cojocaru și Cristian Lupu