Succes clar cu Portugalia în optimi, 7-0

România ajunge între primele 8 echipe la Campionatul European de Minifotbal din Slovacia. Echipa antrenată de Virgil Bejenaru a trecut fără emoții în această seară, 8 iunie, de Portugalia, scor 7-0. Adversarul din sferturi de alege la miezul noții, între Anglia și campioana europeană en-titre, Cehia.

România mai bifează un succes la EMF EURO 2022. După 2-0 cu Azerbaidjan, 3-1 cu Albania și 5-1 cu Spania în faza grupelor, echipa noastră națională învinge și Portugalia în faza optimilor de finală ale competiției de la Kosice. A fost cea mai clară victorie de la acest turneu final, semn că jocul băieților se leagă din ce în ce mai bine, de la meci la meci.

Partida a fost relativ echilibrată doar în primele 18 minute, timp în care tricolorii au înscris o singură dată, prin Chețan. Un hat-trick din partea lui Moldovan, o dublă a lui Ferik și un gol pentru Ungur au dus însă proporțiile scorului la 7-0 la finalul meciului. România rămâne singura echipă cu victorii pe linie la EURO și așteaptă, la miezul nopții, numele viitorului adversar, din sferturi. Poate fi Anglia, locul 4 la ultimul EURO sau Cehia, campioana europeană en-titre, care ne-a învins în ultima finală disputată, 4-1 în Ucraina în 2018.

România – Portugalia 7-0 (3-0)

Goluri: Ionuț Chețan (min. 5), Andrei Moldovan (min. 19, 25+1 și 30), Mircea Ungur (min. 22) și Andrei Ferik (min. 38 și 43)

România: Ionuț Neacșa și Laszlo Klein (portari) – Mircea Ungur, Mircea Popa, Răzvan Radu, Andrei Balea, Ionuț Alecu, Andrei Nemițanu, Andrei Apostol, Andrei Ferik, Andrei Moldovan, Marius Balogh, Ionuț Chețan și Răzvan Plopeanu

A lipsit: Dragan Paulevici

Antrenor: Virgil Bejenaru

Staff: Dan Cojocaru și Cristian Lupu

În faza optimilor de finală, au părăsit competiția echipe precum Serbia sau Ucraina, considerate printre favorite, după jocul prestat la Kosice. Ungaria a eliminat Serbia la loviturile de la 7 metri, în timp ce supriza Franța a trecut de Ucraina. S-au mai calificat în sferturi, până la ora scrierii acestor rânduri: Azerbaidjan, Bulgaria și Kazakhstan.