România participă la EMF Nations Games în Slovacia, în perioada 7-8 mai

Echipa națională a României, de șase ori campioană a Europei în perioada 2010-2015, actuală dublă vicecampioană europeană, la ultimele ediții de EMF EURO, 2018 (Ucraina) și 2022 (Slovacia), medaliată cu bronz la ultimul Campionat Mondial, din Australia 2019, se pregătește pentru marea încercare din acest an și anume participarea la Campionatul Mondial din Emiratele Arabe Unite, de la Ras Al Khaimah, de la sfârșitul lunii octombrie.

În planul de pregătire schițat de conducerea Federației, cu acordul Direcției Tehnice, este inclus acum și un turneu de pregătire, denumit EMF Nations Games, turneu programat în perioada 7-8 mai la Galanta, în Slovacia. Turneul se anunță unul interesant, pe lângă cele 5 națiuni europene care au confirmat prezența: România, Bulgaria, Slovacia, Anglia și Ungaria, fiind prezentă și naționala din Statele Unite ale Americii.

Lotul „tricolorilor” se va reuni vineri seara, 5 mai, la Oradea, acolo unde se va efectua și o ședință de pregătire, urmând ca sâmbătă, 6 mai să se plece către Galanta. Meciurile din cadrul turneului sunt programate pentru duminică și luni, 7-8 mai, cele șase echipe participante urmând a fi împărțite în două grupe a câte trei echipe.

Pentru această acțiune, staff-ul tehnic, condus de antrenorul Virgil Bejenaru, a apelat la un lot format din 13 jucători, după cum urmează:

Portari: Ionuț Neacșa și Laszlo Klein

Jucători: Andrei Nemițanu, Mircea Popa, Mircea Ungur, Andrei Balea, Ionuț Chețan, Vasile Pop, Marius Balogh, Andrei Stoia, Andrei Ferik, Ovidiu Aramă și Cătălin Tineiu

Staff: Virgil Bejenaru (antrenor) și Dan Ștefan Cojocaru (manager general)

Nucleul este format din jucători consacrați, nouă dintre ei fiind vicecampioni europeni anul trecut la Kosice, tot în Slovacia, unde are loc și acest turneu de pregătire, de această dată la Galanta. Noutățile din lot sunt constituite din Vasile Pop, un jucător cu experiență și cu rezultate foarte bune în ultimul an pentru echipa de club, dar și din trei tineri jucători, de viitor: Stoia, Aramă și Tineiu.

„Este o acțiune a echipei naționale, un turneu cu 6 echipe, la care, în premieră pentru un Nations Games, va fi prezentă și SUA. Un lucru îmbucurător pentru că o echipă de peste Ocean vine la un turneu amical în Europa. Se anunță un turneu puternic, venit acum în luna mai, la una dintre acțiunile pe care FRM le-a plănuit pentru verificarea jucătorilor în perspectiva Campionatului Mondial de Minifotbal din EAU.

Vorbim de un lot de jucători care au intrat în viziunea antrenorilor și a Direcției Tehnice, unii mai „vechi” în minifotbal și la echipa națională, alții noi, jucători mai tineri, pentru că se vrea o reîmprospătare și o reîntinerire a lotului. Sperăm să facem o figură frumoasă deși, fiind un turneu amical, rezultatele au o mai puțină importanță, primând pregătirea, meciurile și omogenizarea unei echipe pentru Mondial”.     Dan Ștefan Cojocaru, manager general echipa națională a României

România va fi reprezentată la acest turneu internațional și de o brigadă de arbitri, formată din Daniel Mirea și Paul Tămaș.

5 – jucători cu vârsta sub 25 de ani participă la acest turneu: Balogh, Stoia, Ferik, Aramă și Tineiu

1 – titlu la EMF Nations Games are România până în prezent, obținut la Brno, în Cehia în august 2019