România, trei victorii și locul 2 la EMF Nations Games 2024

Echipa națională de minifotbal a României, campioană mondială en-titre și vicecampioană europeană, a încheiat pe locul 2 turneul de pregătire, EMF Nations Games, desfășurat marți și miercuri, 30 Aprilie – 1 Mai, la Podgorica în Muntenegru. „Tricolorii” au câștigat primele 3 jocuri și au cedat la limită finala turneului, una extrem de spectaculoasă, 4-5, împotriva campioanei europene, Azerbaidjan.

Trupa antrenată de Virgil Bejenaru este în plin proces de pregătire pentru marele obiectiv din 2024, recucerirea trofeului de campioană europeană. România a câștigat de 6 ori acest prestigios trofeu, între 2010 și 2015, iar la ultimele două ediții, a încheiat pe locul 2, în 2018 (Ucraina) și 2022 (Slovacia). EMF EURO 2024 va avea loc la Sarajevo, în Bosnia, între 1 și 8 Iunie.

După cele două jocuri de verificare contra Ungariei, de la Oradea, de la finele lunii martie, încheiate cu scorul de 4-0, respectiv 2-2, România a participat zilele trecute la un puternic turneu de pregătire, denumit EMF Nations Games, la Podgorica, în Muntenegru. Primul joc ne-a adus în față chiar campioana europeană, Azerbaidjan, pe care „tricolorii” noștri au reușit s-o învingă, după un meci foarte echilibrat, prin golul lui Balogh din finalul jocului.

Seara de marți ne-a pus să înfruntăm țara gazdă, Muntenegru, pe care trupa lui Bejenaru a învins-o cu scorul de 4-1. Cu 6 puncte din primele două jocuri și locul 1 asigurat în grupă, România a dispus a doua zi, 2-0, și de Bosnia, în ultimul joc din grupă.

Finala turneului s-a jucat între primele două clasate din grupa de 4 echipe, astfel că am înfruntat din nou echipa Azerbaidjanului pentru trofeu. Din păcate, startul de joc a fost unul foarte slab, iar adversarii noștri conduceau cu 3-0 după primele 5 minute de joc, marcând la fiecare din primele 3 șuturi pe poartă! Șocul a fost puternic, iar revenirea nu s-a produs până la pauză, azerii mai înscriind o dată pentru un neverosimil 4-0 după primele 25 de minute de joc!

Primul gol al echipei noastre a venit în minutul 8 din repriza a doua, dar campionii europeni au mai punctat o dată, imediat, pentru 1-5. Finalul de joc a aparținut României care a înscris de 3 ori, ultimele două goluri venind chiar în ultimul minut, de la căpitanul Popa. Nu a mai fost însă timp pentru un eventual gol egalizator, astfel că Azerbaidjan s-a impus cu scorul de 5-4 și a câștigat medaliile de aur ale turneului. De remarcat spiritul de luptă al jucătorilor noștri, care nu au cedat până la ultimul fluier al arbitrului și au crezut în revenire.

Rezultate și marcatori, România, la EMF Nations Games 2024

România – Azerbaidjan 1-0

Gol:Marius Balogh (min. 49)

România – Muntenegru 4-1

Goluri: Viorel Șaim (min. 25), Saron Chirică (34′), Claudiu Morariu (36′) și Marius Balogh (48′)

România – Bosnia și Herțegovina 2-0

Goluri: Marius Ionescu (min. 13) și Gabriel Dumitrașcu (33′)

România – Azerbaidjan 4-5

Goluri: Saron Chirică (min. 33), Vlăduț Mocanu (44’) și Mircea Popa (50’ și 50’)

Lot România la EMF Nations Games 2024

Portari: Daniel Constantinescu și Dragoș Nițu.

Jucători: Mircea Popa, Marius Balogh, Gabriel Dumitrașcu, Raul Dumitrovici, Vlăduț Mocanu, Vasile Pop, Saron Chirică, Alexandru Nechita, Andrei Ferik, Viorel Șaim, Iulian Sîplăcan, Andrei Șumălan, Claudiu Morariu, Marius Ionescu și Andrei Balea.

Staff: Virgil Bejenaru (antrenor) și Mircea Dan Trifan.

Echipa națională revine astăzi, 2 mai, în țară, de la Podgorica. Pentru „tricolori” urmează turneul final al Campionatului European, programat între 1 și 8 Iunie, la Sarajevo, în Bosnia.