Virgil Bejenaru, după EMF Nations Games: „Am reușit să acumulăm 9 puncte în 4 meciuri, cu echipe din elita minifotbalulului european!”

Virgil Bejenaru, antrenorul echipei naționale de minifotbal a României, campioană mondială și vicecampioană europeană, ne-a oferit impresiile sale la finele turneului de pregătire, EMF Nations Games, ce a avut loc pe 30 Aprilie și 1 Mai, la Podgorica, în Muntenegru. România a câștigat cele 3 meciuri din grupă, 1-0 cu Azerbaidjan, 4-1 cu Muntenegru și 2-0 cu Bosnia, cedând finala turneului, 4-5 cu Azerbaidjan.

„Un turneu reușit, după un drum foarte dificil. Unii dintre băieți, cu 24 de ore de drum în două zile, alții câte 18 sau 20 de ore. Am reușit să acumulăm 9 puncte în 4 meciuri, cu echipe din elita minifotbalulului european! Le mulțumesc băieților pentru efortul depus, dar cred că ultima zi nu ne reprezintă, probabil oboseala, după toată această deplasare, s-a resimțit acolo.” Virgil Bejenaru

Cât privește Campionatul European, competiție programată între 1 și 8 Iunie la Sarajevo, în Bosnia, Virgil Bejenaru este convins că România poate câștiga trofeul, care ar fi primul la nivel continental din 2015 încoace. România pornește în competiție din postura de campioană mondială, titlu suprem obținut anul trecut, în Emiratele Arabe Unite și din postura de vicecampioană europeană, obținută la ultimele două ediții, în 2018 (Ucraina) și 2022 (Slovacia).

„Sunt convins că mergem la EURO să câștigăm trofeul! Mă bazez, ca întotdeauna, pe unitatea grupului și pe cele 8-10 zile de cantonament petrecute împreună acolo, în acest an. Felicit organizatorii din Muntenegru pentru condițiile create și echipele participante pentru combativitatea de care au dat dovadă! Să ne vedem cu bine la Euro! Hai România!” Virgil Bejenaru

Instagram:sorin.judet