Comunicat | Urne valorice, program și sistem competițional – CNFI 2024

Comunicat nr. 6/ 08.05.2024

STABILIREA URNELOR VALORICE, CRITERII DE DEPARTAJARE

Campionatul National Firme si Institutii 2024, Brasov

1. STABILIREA URNELOR VALORICE – La Campionatul National Firme si Institutii, editia 2024 vor participa 45 de echipe repartizate in 15 de grupe a cate 3 echipe.

Urnele valorice au fost stabilite astfel:

Urna 1 – Clasamentul National intocmit de Federatie, dupa editia CNFI 2023

Urna 2 – echipe participante la editiile anterioare de CNFI (Clasament National 2023), respectiv ordinea valorica transmisa de Comisia de organizare locala.

Urna 3 – echipele nou participante si echipele conform Clasament National CNFI 2023.

Procedura tragere la sorti:

Se va extrage din Urna 1 echipa pentru pozitia 1 din cele 15 grupe, urmand ca procedura sa se repete si pentru echipele din Urna 2, pozitia 2 si Urna 3, pozitia 3 pentru cele 15 grupe.

Tragerea la sorti a fazei grupelor va avea loc in data de 16 mai (joi), ora 19:30 la Oradea si va putea fi urmarita in direct pe pagina de Facebook si Youtube a Federatiei.

2. CLASAMENT GRUPE – Comisia de Organizare va intocmi dupa fiecare etapa clasamentele avand in vedere urmatorul sistem de atribuire a punctelor:
– joc castigat – 3 puncte
– joc egal – 2 puncte (pentru echipa invingatoare dupa loviturile de departajare)
– joc egal – 1 punct (pentru echipa invinsa dupa loviturile de departajare)
– joc pierdut – 0 puncte


– In cazul jocurilor care se termina la egalitate in grupe, se vor executa lovituri de departajare. Echipa care va invinge in urma loviturilor de departajare, va primi 2 (doua) puncte in clasament, iar echipa invinsa 1 (un) punct.
– In cazul in care o echipa nu se prezinta la competitie si grupa ramane incompleta, echipele ramase in grupa vor disputa 2 jocuri in sistem tur-retur. Echipa cu cel mai bun punctaj va obtine locul 1. In acest caz ambele echipe se califica din grupa.

CRITERII DE DEPARTAJARE
– Daca dupa disputarea tuturor jocurilor din grupa doua echipe vor acumula acelasi numar de puncte, departajarea se va face in baza rezultatului din jocul direct (se vor lua in considerare si loviturile de departajare).
– Daca dupa disputarea tuturor jocurilor din grupa, trei sau mai multe echipe acumuleaza acelasi numar de puncte, se va intocmi un clasament in care se vor lua in considerare doar rezultatelor din jocurile directe (jocurile dintre echipele aflate la egalitate de puncte). Echipele care au invins la loviturile de departajare primesc in continuare 2 puncte. In clasament, departajarea se va face dupa urmatoarele criterii:
– golaverajul cel mai bun;
– cel mai mare numar de goluri marcate;
– numarul mai mare de victorii;
– daca dupa primele trei criterii, raman in continuare doua echipe la egalitate, pentru departajare se va aplica criteriul jocului direct. Daca dupa aplicarea primelor trei criterii raman in continuare trei sau mai multe echipe la egalitate se vor aplica criteriile de mai jos, cu mentiunea ca dupa aplicare unui criteriu daca raman la egalitate doar doua echipe se va aplica automat criteriul jocului direct.
-numarul mai mic de avertismente (un cartonas rosu direct, se echivaleaza cu 3 cartonase galbene); se vor lua in considerare toate cartonasele, inclusiv cele aratate celor de pe banca de rezerve – jucatori, oficiali, inscrisi in raportul de arbitraj;
– numarul mai mic de etape de suspendare primite;
– Clasamentul National FRM CNFI 2023;
– tragerea la sorti

Turul II – Dupa disputarea jocurilor din prima faza, in turul II (16-imi) se califica echipele clasate pe locurile 1 si 2 din cele 15 grupe respectiv cele mai bune doua echipe de pe locul 3 din cele 15 grupe. (32 echipe).

Pentru stabilirea celor doua cele mai bune echipe de pe locul 3 se va intocmi un clasament intre echipele de pe locul 3 din cele 15 grupe. Jocurile din aceasta etapa a competitiei, respectiv urmatoarele etape eliminatorii se vor disputa conform programului anuntat inainte de tragerea la sorti.

Cupa Fortuna | Jocuri intre echipele de pe locul 3 – Cele 13 echipe ramase de pe locurile 3-15 conform clasament loc 3, vor continua competitia in cadrul „Cupa Fortuna Sports” astfel:

Etapa 1: vor juca in sistem eliminatoriu echipele de pe locurile 6-15 si astfel, fiecare participanta la CNFI 2024 va avea ocazia sa dispute minim 3 jocuri oficiale.

Echipele de pe locul 3, 4 si 5 din clasament se califica direct in etapa a 2-a a Cupei Fortuna. Din etapa a 2-a se disputa sferturile.


Turul III – Optimile de finala. Se vor desfasura conform tintarului stabilit inainte de tragerea la sorti. In optimi doua echipe calificate din aceeasi grupa pot juca impreuna.
Turul IV – Sferturile de finala – se califica echipele castigatoare in faza optimilor de finala (8 echipe). Programul jocurilor din sferturile de finala este cel stabilit in programul competitiei.
Turul V – Semifinala Programul semifinalelor:
– Jocul 1: Castigatoare Sfert A – Castigatoare Sfert B
– Jocul 2: Castigatoare Sfert C – Castigatoare Sfert D
Finala mica (locurile 3-4): Invinsa Joc 1 – Invinsa Joc 2
Finala mare (locurile 1-2): Castigatoare Joc 1 – Castigatoare Joc 2
– In cazul jocurilor care se desfasoara in sistem eliminatoriu si care se termina la egalitate, se va trece direct la executarea loviturilor de departajare. Se vor executa, alternativ, cate 3 (trei) lovituri de catre fiecare echipa. Daca egalitatea va persista, se va executa in continuare cate o lovitura de catre fiecare echipa pana cand una marcheaza si cealalta rateaza. Pot participa toti jucatorii trecuti pe raportul de arbitraj, cu conditia ca, la inceputul loviturilor de departajare, numarul jucatorilor sa fie egalizat.

Program Competitional

Comisia Nationala de Competitii