Sistemul de desfășurare al Supercupei României, ediția 2022. 40 de echipe la start, primele 16 merg la Campionatul Național

Data 25.06.2022

Comunicat privind stabilirea sistemului competitional, tragerea la sorti a grupelor pentru organizarea si desfasurarea Supercupei Romaniei 2022

In urma sedintei de lucru din data 24.06.2022, CEx al FRM va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte cu privire la organizarea, participarea si desfasurarea Supercupei Romaniei, editia 2022, precum si sistemul competitional.

Numar echipe si urne valorice

 1. Participa un numar de 40 de echipe. Acestea vor fi repartizate prin tragere la sorti in 8 grupe a cate 5 echipe.
 2. La finalul jocurilor din grupe, echipele clasate pe locurile 1 si 2 din cele 8 grupe, se califica direct la Campionatul National 2022.
 3. Echipele castigatoare ale celor 8 grupe vor continua competitia pentru castigarea Supercupei Romaniei.
 4. Pentru echipele clasate in grupe pe locurile 3, 4 si 5, se va intocmi un clasament general, avand la baza punctajul obtinut in competitie. In functie de locurile ramase disponibile la Cupa Romaniei, echipele cu cel mai bun punctaj vor putea solicita inscrierea si participarea la Cupa Romaniei 2022, de la Sibiu.
 5. Urne si repartizare locuri pentru grupele de la Supercupa Romaniei:
  Urna 1: 8 echipe, avand la baza rezultatele de la Supercupa Romaniei 2021 (locurile 1-16) si echipele din competitiile locale, conform Clasamentul National FMR 2021.
  Urna 2 si 3: prima echipa / club din competitiile locale organizate de membrii FMR, conform Clasamentul National FMR 2021
  Urna 4: a) Prima echipa / club sportiv, din competitiile locale organizate de membrii FMR conform Clasamentul National FMR 2021.
  b) a doua echipa / club desemnat cu cel mai bun rezultat din competitia locala organizat de membru FMR conform Clasamentul National FMR 2021
  c) a treia echipa echipa / club desemnat cu cel mai bun rezultat din competitia locala organizat de Campionatului DBG Iasi.
  Urna 5: a doua echipa / club desemnat cu cel mai bun rezultat din competitia locala organizat de membru FMR conform Clasamentul National FMR 2021

Sistem de organizare si desfasurare

 1. Turul I – faza grupelor, unde se va juca dupa sistemul fiecare cu fiecare. Echipele vor disputa un numar de 4 jocuri. Programul grupelor este stabilit in urma tragerii la sorti. Jocurile din grupa vor incepe in data de 01.07.2022, de la ora 10.00.
  Nota: In caz de egalitate intre doua echipe, se va lua in considerare rezultatul jocului direct (inclusiv cel dupa lov. de departajare). Daca trei echipe vor termina la egalitate, se vor aplica criteriile de departajare prevazute in Regulamentul de orgnizare si desfasurare a competitiilor FRM.
 2. Turul II – sferturile de finala, faza din care jocurile se disputa in sistem eliminatoriu. Vor participa echipele clasate pe locurile 1 din cele 8 grupe. Jocurile se vor disputa conform programulului si tintarului anuntat inainte de tragerea la sorti.
  a) Programul jocurilor din sferturile de finala este cel stabilit in prezentul comunicat:

Sfert A Castigator Grupa A -v- Castigator Grupa H
Sfert B Castigator Grupa B -v- Castigator Grupa G
Sfert C Castigator Grupa C -v- Castigator Grupa F
Sfert D Castigator Grupa D -v- Castigator Grupa E

In semifinalele Supercupei se califica echipele castigatoare din cele 4 jocuri din sferturile de finala.

Programul semifinalelor:

 • Jocul 1: Castigatoare Sfert A – Castigatoare Sfert B
 • Jocul 2: Castigatoare Sfert C – Castigatoare Sfert D
 1. Finala mica (locurile 3-4): Invinsa Joc 1 – Invinsa Joc 2
 2. Finala mare (locurile 1-2): Castigatoare Joc 1 – Castigatoare Joc 2
 3. Echipa castigatoare si locul 2 are dreptul de a achizitiona Licenta pentru editia 2022, EMF EUROCUP
 4. Organizatorii vor transmite inaintea competitiei tabelul nominal al lotului pe adresa fmrcompetitii@gmail.com Tabelul va cuprinde semnatura si stampila organizatorului, respectiv toate informatiile solicitate in tabel. Jucatorii vor avea asupra lor in mod obligatoriu, adeverinta medicală individuala.