Borussia Sibiu și Pescărușul Sarichioi, marile câștigătoare de la Superliga României 2024

Borussia Sibiu și Pescărușul Sarichioi sunt cele două câștigătoare ale turneelor zonale, denumite Superliga României Vest, respectiv Est, în urma cărora s-au ales echipele calificate la Campionatul Național de Minifotbal de la Galați, din perioada 10-13 iulie.

Federația Română de Minifotbal a organizat, între 28 și 30 iunie, Superliga României, împărțită pe două secțiuni, Vest și Est. Turneele de calificare susținute la Oradea și Iași au adunat la start un număr de 48 de echipe, 24 pentru fiecare dintre regiuni. Primele 8 clasate de la Oradea și primele 7 clasate de la Iași s-au calificat la turneul final de la Galați.

În Superliga de Vest, Borussia Sibiu, una dintre favoritele competiției, și-a respectat blazonul și s-a impus, după două victorii solide în semifinale, 3-2 cu Redex, respectiv finala competiției, 4-0 cu Ergad Arad. Cele mai mari emoții pe care le-a avut trupa lui Ovidiu Aron, câștigătoare anul trecut la EMF Eurocup și Superliga Vest, au venit în sferturi, atunci când a fost nevoie de lovituri de departajare pentru a o elimina pe Dedy Mid Timișoara.

Borussia Sibiu – Ergad B&B Arad 4-0

Goluri: Ban, Bărculeț, Șpan și Vitan

Borussia: Dragoș Varga și Ioan Stoica (portari) –Alexandru Ban, Ionuț Bărculeț, Paul Medeșan, Valerian Șpan, Ioan Timiș, Cătălin Marian, Raul Vitan, Tiberiu Gehl

Staff: Ovidiu Aron și Adrian Luca

Ergad: Cătălin Bujor (portar) – Valentin Popa, Denis Salka, Alexandru Cioncioiu, Darius Covaci, Sorin Leucuța, Silviu Măgulean, Darius Nadiu, Darius Dolga, Norbert Polgar, Marius Șimandru și Michel Vlad

Staff: Andrei Nanu și Ovidiu Faur

La festivitatea de premiere a competiției ținută la Baza Sportivă Tineretului din Oradea au luat parte președintele FRM, Ioan Onicaș, secretarul general al FRM, Attila Takacs dar și organizatorul de la AJM Bihor, Spyridon Baltsavias.

Cătălin Bujor a fost desemnat „Cel mai bun portar” al competiției, Ioan Timiș a primit titlul de „Cel mai bun jucător”, în timp ce trofeul pentru „MVP-ul Finalei” i-a revenit lui Ionuț Bărculeț.

La competiția de la Iași, s-a impus echipa Pescărușul Sarichioi, din județul Tulcea, care s-a impus în finala cu Bellfoot Iași, finalista de anul trecut din aceeași locație. În sferturi și semifinale, Pescărușul a eliminat două echipe puternice din București, Old Boys, campioana națională din urmă cu 2 ani și Bella Venezia.

Pescărușul Sarichioi – Bellfoot Iași 2-1

Goluri: Iordache și Căpută / Șova

Pescărușul: Cosmin Vădeanu, Florin Popa, Silviu Moise, Gicu Iordache, Cosmin Hristodorof, Adrian Grigoraș, Eduard Dumitru, Lucian Căpută, Nicolae Cazacu, Nicu Crețu, Dragoș Voicu și Doru Vrămuleț.

Staff: Marian Bravu, Tiberiu Mocanu și Călin Alexandru

Bellfoot: Narcis Morariu și Ioan Grigoraș – Ionuț Munteanu, George Agache, Ramon Gheorghe, Dumitru Șova, Cristi Solomon, Robert Asăvoaei, Victor Apostol și Ioan Știrbets.

Staff: Ioan Știrbets și Andrei Barnoschi

Competiția de la Iași a fost organizată la Magic Sport, acolo unde a fost prezent vicepreședintele FRM, Dan Cojocaru, alături de membrii din CEx, Raoul Borșoș și Octavian Goga.

Cele două câștigătoare de Superligă, Borussia și Pescărușul au primit acum drept de participare la EMF Eurocup, competiție ce urmează a fi organizată de Federația Europeană de Minifotbal în perioada 18-21 septembrie la Sunny Beach, în Bulgaria.

FRM organizează în perioada 5-7 iulie, Cupa României la Piatra Neamț, iar între 10 și 13 iulie, Campionatul Național de Minifotbal la Galați. La cea din urmă sunt 17 echipe calificate direct și 15 provenite de la cele două secțiuni ale Superligii României.