Campionatul Național, ediția 2022, cu 32 de echipe la start!

Competiția supremă a minifotbalului românesc este programată în perioada 13-17 iulie la Râmnicu-Vâlcea. Pentru prima oară în istorie, se va desfășura cu 32 de echipe la start.

In urma Adunarii Generale a Federatiei Romane de Minifotbal din data de 28.02.2022, in care s-a votat modalitatea de organizare si de repartizare a locurilor la Campionatul National 2022, respectiv hotararea membrilor CEX din data de 23.03.2022, prin care s-a aprobat cu unanimitate de voturi continutul prezentului document, va aducem la cunostinta urmatoarele aspecte cu privire la organizarea, participarea si desfasurarea Campionatului National, editia 2022. 

Campionatul National 2022 – Sistem de repartizare locuri si organizare, tragerea la sorti

Locatie: Ramnicu Valcea Perioada propusa de desfasurare: 13-17 iulie 2022 (data exacta va fi anuntata in curand de CEX al FRM) 

Procedura de inscriere si participare la Campionatul National: 
Punctul A. La Campionatul National 2022, vor participa 32 de echipe astfel:Conform legislatiei sportului, la competitiile nationale organizate de Federatia Nationala pot participa doar membrii sai si cei afiliati la Asociatiile Judetene de Minifotbal. Avand in vedere etapa tranzitorie in care se afla Federatia Romana de Minifotbal, precum si faptul ca procedura de infiintare a structurilor judetene este in curs de desfasurare, membrii asociati ai FRM intruniti cu ocazia Adunarii Generale din data de 28 februarie 2022, au hotarat urmatoarele: 

1. Membrii fondatori ai Federatiei Nationale, care organizeaza o competitie locala in sezonul 2021-2022, pot desemna o echipa participanta la Campionatul National, cu calificare directa, astfel:
a) Asociatia Club Sportiv Liga Desavoia Arad, Asociatia Club Sportiv Invictus Botosani, Asociatia Clubul Sportiv Proarena Brasov, Asociatia Sportiva Fotbal Club Buzau, Asociatia Club Sportiv Real Sport Deva, Asociatia Clubul Sportiv Fotbal Arena Bariera, Asociatia Clubul de Fotbal Magic-Trofeo Maestrelli Iasi, Asociatia Club Sportiv Minifotbal Gorj, Asociatia Club Sportiv Onix Zalau, Asociatia Club Sportiv Elit Sport Baia Mare, Asociatia Clubul Sportiv Minifotbal Sporttimearena Floresti, Asociatia Club Sportiv Raoul Bistrita, Asociatia Club Sportiv Drobeta, Asociatia Club Sportiv Luceafarul Sibiu 2009, Club Sportiv Alborz-Minifotbal Timisoara, Asociatia Clubul Sportiv Golazzo Rm- Valcea, vor acorda drept de participare echipelor care castiga competitia locala si/sau care intrunesc cerintele de participare solicitate (lit.b) .
b) Echipa desemnata trebuie sa fie o structura sportiva, detinatoare a Certificatui de Identitate Sportiva cu ramura sportiva minifotbal, emis de Ministerul Sportului.
c) Jucatorii inregistrati in cadrul clubului trebuie sa detina legitimatia (cu viza anuala) emisa de Federatia Nationala, prin Comisia Nationala Statutul Jucatorului (CNSJ).
d) In cazul in care echipa castigatoare nu poate prezenta actele solicitate la punctul b, membrul fondator va desemna o alta echipa conform criteriului sportiv si conform cerintelor de la punctul b.  

2. In situatia in care unul dintre membrii fondatori nu organizeaza competitia locala in sezonul 2021-2022, nu solicita loc la Campionatul National sau echipa desemnata nu indeplineste conditiile de participare, (Pentru primele doua cazuri enumerate la acest punct membrul fondator are obligatia de a anunta CEx al Federatiei pana pe data de 15 aprilie 2022), urmand ca locul sa fie redistribuit pe criteriul sportiv, cu mentiunea respectarii prevederilor de la art. 1, punctul b, urmatoarelor: 
a) Campioana Nationala din 2021
b) Vicecampioana Nationala 2021
c) Castigatoarea Supercupei 2021
d) Locurile 3 si 4 de la Campionatul National

3. Cele mai bune 16 echipe calificate de la Supercupa Romaniei editia 2022 

Punctul B. Taxa de participare pentru cele 16 echipe participante direct la Campionatul National este de 2.500 lei si se achita in contul Federatiei pana pe data de 20 iunie 2022.  

Punctul C. Taxa de participare pentru cele 16 echipe calificate de la Supercupa este de 1.250 lei si se achita in contul Federatiei pana pe data de 10 iulie 2022.  

Punctul D. Stabilirea urnelor pentru Campionatul National:  32 echipe participante repartizate in 8 grupe a cate 4 echipe.
a) Pentru a putea repartiza din cele 16 echipe, care provin din competitiile organizate de Membrii fondatori se va organiza o tragere la sorti. Procedura de tragere la sorti va stabili echipele care vor forma Urna 1 in vederea stabilirii tintarului competitional.
b) Cele 16 echipe vor fi introduse intr-o singura urna urmand sa fie extrase pe rand cate 8 bile. Numele echipelor extrase vor fi introduse in Urna 1 a tragerii la sorti pentru CN 2022
c) Cele 8 echipe ramase in urna, vor fi repartizate in Urna 2 a tragerii la sorti pentru CN 2022

Punctul E. Urnele valorice, tragere la sorti
Urna 1 – cele 8 echipe echipele extrase din prima tragere descris la Punctul D, lit. b
Urna 2 – cele 8 echipe ramase in urna, dupa efectuarea primei extrageri descris la Punctul D
Urna 3 – Locurile 1-8 calificate de la Supercupa 
Urna 4 – Locurile 9-16 calificate de la Supercupa 

Punctul F. Sistem de organizare competitie 
Turul I – faza grupelor se va juca dupa sistemul fiecare cu fiecare. Programul grupelor este stabilit in urma tragerii la sorti. Programul jocurilor cat si data organizarii tragerii la sorti vor fi anuntate ulterior. 
Nota:  In caz de egalitate intre doua echipe, se va lua in considerare rezultatul jocului direct (inclusiv cel dupa lov. de departajare). Daca trei echipe vor termina la egalitate, se vor aplica criteriile de departajare prevazute in Regulamentul de orgnizare si desfasurare a competitiilor FMR. 
Echipele clasate pe locurile 3 in grupe vor continua competitia in cadrul „Cupa Boromir”. Miniturneul se va desfasura in sistem eliminatoriu. Dupa urmatorul program:
Jocul 1 – Locul 3 Grupa A – Locul 3 Grupa E
Jocul 2 – Locul 3 Grupa B – Locul 3 Grupa F
Jocul 3 – Locul 3 Grupa C  – Locul 3 Grupa G
Jocul 4  – Locul 3 Grupa D – Locul 3 Grupa H

Semifinale:
Jocul 1: Castigator Sfert 1 – Castigator Sfert 2
Jocul 2: Castigator Sfert 3 – Castigator Sfert 4

Finala mica: Invins semifinala 1 – Invins semifinala 2

Finala „Cupa Boromir” – Castigator Semifinala 1 – Castigator Semifinala 2 

Turul II – Dupa disputarea jocurilor din prima faza, in turul II (optimi) se califica echipele clasate pe locurile 1 si 2 din cele 8 grupe. Jocurile se vor disputa conform programulului stabilit in urma tragerii la sorti, dupa finalizarea jocurilor din cele opt grupe, astfel:
Urna 1 – Echipele clasate pe primul loc din cele opt grupe
Urna 2 – Echipele clasate pe al doilea loc din cele opt grupe 

Turul III – Dupa disputarea jocurilor din grupa in turul III (Sferturile de finala) se califica echipele castigatoare din optimi. Tintarul jocurilor este stabilit, prin tragere la sorti, astfel:
Jocul A – Sfert 1, 
Jocul B – Sfert 2, 
Jocul C – Sfert 3, 
Jocul D – Sfert 4.  

Programul semifinalelor:
– Jocul 1: Castigatoare Sfert 1 – Castigatoare Sfert 2
– Jocul 2: Castigatoare Sfert 3 – Castigatoare Sfert 4 

12. Finala mica (locurile 3-4): Invinsa Joc 1 – Invinsa Joc 2 

13. Finala mare (locurile 1-2): Castigatoare Joc 1 – Castigatoare Joc 2 

14. Organizatorii vor transmite inaintea competitiei tabelul nominal al lotului pe adresa fmrcompetitii@gmail.com Tabelul va cuprinde lotul de jucatori conform site www.campionateminifotbal.ro si va avea semnatura, stampila organizatorului, respectiv toate informatiile solicitate de Comitetul Executiv.  Nota* In vederea organizarii si desfasurarii in conditii cat mai bune a Campionatului National, Comitetul Executiv al Federatiei, poate interveni in modificarea sistemului de joc sau de organizare, daca intervin situatii neprevazute.