Supercupa României, ediția 2022, cu 48 de echipe la start

Turneul care va desemna 16 echipe participante la Campionatul Național urmează să aibă loc între 1 și 3 iulie. 48 de echipe se vor afla la start, împărțite în 16 grupe.

In urma sedintei de lucru, din data de 23.03.2022, CEx al FRM va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte cu privire la organizarea, participarea si desfasurarea „Supercupei României” – editia 2022. 

Participare si inscriere 

1. Participa un numar de 48 de echipe. Acestea vor fi repartizate prin tragere la sorti in 16 grupe a cate 3 echipe. 

2. Echipele clasate pe locurile 1-16 la finalul competitiei se califica la Campionatul National 2022. 

3. Procedura de inscriere si participare la Supercupa:
3.1 Vor participa cluburi sportive care sunt constituite in structuri sportive (Certificat de Identitate Sportiva, eliberat de MT sau Directiile Judetene de Sport si Directia de Sport a Municipiului Bucuresti)
3.2 Jucatorii inregistrati in cadrul cluburilor poseda legitimatie cu viza anuala emis de Federatia Nationala prin Comisia Nationala Statutul Jucatorului (CNSJ).
3.3 Echipele au participat intr-o competitie locala organizata de un membru FMR (ONG) in sezonul 2021-2022, iar jucatorii clubului/echipei au fost inregistati in baza de date a membrului FMR, confrom deciziilor emise de CEx al FMR, avand la baza contractul de mandat incheiat intre Federatia Nationala si Federatia de Minifotbal din Romania (ONG).
3.4 Dintr-o competitie locala pot participa maxim 2 (doua) echipe, care sunt desemnate de organizatorul local, in baza propriului regulament de desfasurare al competitiei locale. Aici se va tine cont si de deciziile emise de Federatia Nationala.
3.5 Organizatorii locali/membrii FMR vor transmite numele echipelor participante la Supercupa pana la data de 19 iunie 2022, la adresa de email: fmrcompetitii@gmail.com
3.6 Legitimarea jucatorilor se va opera in baza de date a Federatiei Nationale pana la data de 19 iunie 2022, conform comunicatului emis de Comisia Nationala Stautul Jucatorului.
3.7 Tragerea la sorti a grupelor va avea loc in data de 23 iunie 2022. Ora si locatia vor fi anuntate ulterior.
3.8 Cluburile vor achita taxa de participare de 1.250 lei in contul Federatiei Nationale pana la data de 20 iunie 2022.
3.9 Locatia de desfasurare a Supercupei va fi anuntata in scurt timp de catre CEx al FRM. Sistem de organizare si desfasurare 

4. Urne si repartizare locuri: Supercupa României 2022
4.1 Tragerea la sorti se va face folosind 3 urne valorice a cate 16 echipe si se va tine cont de urmatoarele: – Urna 1: a) 12 echipe desemnate cu cel mai bun rezultat din competitia locala organizata de membrul fondator al Federatiei Nationale: Asociatia Club Sportiv Liga Desavoia Arad, Asociatia Clubul Sportiv Proarena Brasov, Asociatia Club Sportiv Real Sport Deva, Asociatia Clubul Sportiv Fotbal Arena Bariera, Asociatia Club Sportiv Minifotbal Gorj, Asociatia Club Sportiv Onix Zalau, Asociatia Club Sportiv Elit Sport Baia Mare, Asociatia Clubul Sportiv Minifotbal Sporttimearena Floresti, Asociatia Club Sportiv Raoul Bistrita, Asociatia Club Sportiv Luceafarul Sibiu 2009, Club Sportiv Alborz-Minifotbal Timisoara, Asociatia Clubul Sportiv Golazzo Rm-Valcea.
b) 4 echipe – Prima echipa din competitiile locale organizate de membrii FMR, din localitatile: Oradea, Ploiesti, Bacau si Tg-Mures. Numele echipelor si al competitiilor locale din aceasta urna va fi transmis catre Federatia National de catre CEx al FMR.
Nota* Asociatia Sportiva Fotbal Club-Buzau, Asociatia Club Sportiv Drobeta, Asociatia Clubul de Fotbal Magic-Trofeo Maestrelli Iasi, Asociatia Club Sportiv Invictus Botosani, in calitate de membrii fondatori, nu au desemnat echipa participanta la Supercupa, editia 2022.


– Urna 2:
 16 echipe – Prima echipa din competitiile locale organizate de membrii FMR, numele echipelor si al competitiilor locale din aceasta urna va fi transmis catre Federatia Nationala de catre CEx al FMR.

– Urna 3: a) a doua echipa/ club desemnat cu cel mai bun rezultat din competitia locala organizata de membrul fondator al Federatiei Nationale.
b) a doua echipa din competitiile locale organizate de membrii FMR, numele echipelor si al competitiilor locale din aceasta urna va fi transmis catre Federatia National de catre CEx al FMR.
c) prima echipa din campionatul de la Energy Arena Sighisoara si campionatul Judetean de Minifotbal Tulcea

 5. Turul I – faza grupelor, se va juca dupa sistemul fiecare cu fiecare. Programul grupelor este stabilit in urma tragerii la sorti. Nota: In caz de egalitate intre doua echipe, se va lua in considerare rezultatul jocului direct (inclusiv cel dupa loviturile de departajare). Daca trei echipe vor termina la egalitate, se vor aplica criteriile de departajare prevazute in Regulamentul de organizare si desfasurare al competitiilor FRM. 

6. Turul II – Dupa disputarea jocurilor din prima faza, in turul II (16-imi) se califica echipele clasate pe locurile 1 si 2 din grupe. Conform programului si tintarului anuntat in 16-imi echipele de pe locurile 1 vor juca cu echipele clasate pe locul 2.
a) Echipele castigatoare in „16-imi” vor obtine calificarea la Campionatul National 2022 si vor fi repartizate in urna a IV-a a CN 2022. 

7. Echipele clasate pe locurile 3 in grupe vor continua competitia in cadrul „Cupa Fortuna Sport”. Miniturneul se va desfasura in sistem eliminatoriu si astfel, fiecare participanta la Supercupa, va avea ocazia sa dispute minim 3 jocuri oficiale. Primele 4 clasate la ,,Turneul de consolare” vor obtine un voucher ce le va dreptul de a se inscrie la urmatoarea editie a Cupei Romaniei 

8. Turul III – Optimile de finala. Se vor desfasura conform tintarului stabilit inainte de tragerea la sorti. In optimi nu vor juca doua echipe calificate din aceasi grupa, dar pot juca doua echipe calificate, care provin din acelasi campionat.a) Echipele invinse in Optimi vor fi repartizate in urna a III-a valorica a echipelor calificate pentru CN 2022.b) Echipele castigatoare in Optimi vor fi repartizate in urna a II-a valorica a echipelor calificate pentru CN 2022 

9. Turul IV – Sferturile de finala – se califica echipele castigatoare in faza optimilor de finala (8 echipe). Programul jocurilor din sferturile de finala este cel stabilit in programul competitiei:
Jocul A – Sfert 1: Castigatoarea Optimi 1 vs. Castigatoarea Optimi 2
Jocul B – Sfert 2: Castigatoarea Optimi 3 vs. Castigatoarea Optimi 4
Jocul C – Sfert 3: Castigatoarea Optimi 5 vs. Castigatoarea Optimi 6
Jocul D – Sfert 4: Castigatoarea Optimi 7 vs. Castigatoarea Optimi 8 

10. In semifinalele Supercupei se califica echipele castigatoare din cele 4 jocuri din sferturile de finala. 

11. Programul semifinalelor:- Jocul 1: Castigatoare Sfert 1 vs. Castigatoare Sfert 2- Jocul 2: Castigatoare Sfert 3 vs. Castigatoare Sfert 4 

12. Finala mica (locurile 3-4): Invinsa Joc 1 vs. Invinsa Joc 2 

13. Finala mare (locurile 1-2): Castigatoare Joc 1 vs. Castigatoare Joc 2 

14. Echipa castigatoare si locul 2 au dreptul de a achizitiona Licenta pentru editia 2022 a EMF EUROCUP

15. Organizatorii vor transmite inaintea competitiei tabelul nominal al lotului pe adresa: fmrcompetitii@gmail.com Tabelul va cuprinde lotul de jucatori conform site-ului www.campionateminifotbal.ro si va avea semnatura, stampila organizatorului, respectiv toate informatiile solicitate in tabel.