Comunicat: Participarea și înscrierea echipelor pentru Superliga României, ediția 2023

In urma sedintei de lucru din data 21.04.2023, CEx al FRM va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte cu privire la organizarea, participarea si desfasurarea Superligii României, editia 2023:

1.Superliga României se organizează în două locații astfel:

A.) Superliga Est – oraș gazdă: municipiul Iași – Participă un număr de 32 de echipe. Acestea vor fi repartizate prin tragere la sorti in 8 grupe a cate 4 echipe. Echipele clasate pe locurile 1-10 la finalul competitiei se califică la Campionatul Național 2023. Repartizarea locurilor este prezentată in Anexa 1.

B.) Superliga Vest – oraș gazdă: municipiul Hunedoara – Participă un număr de 24 de echipe. Acestea vor fi repartizate prin tragere la sorti in 6 grupe a cate 4 echipe. Echipele clasate pe locurile 1-6 la finalul competitiei se califică la Campionatul Național 2023. Repartizarea locurilor este prezentată in Anexa 2.

2.Procedura de înscriere și participare la Superligă:

-Pot participa echipe care sunt constituite in structuri sportive si care detin Certificat de Identitate Sportiva eliberat de Ministerul Sportului sau Directia Judetena de Sport/Directia de Sport a Municipiului Bucuresti.

Repartizarea si numarul locurilor pentru echipele care provin din competitiile afiliate/licentiate la FRM sau afiliate /licentiate la FMR-ONG pentru cele doua competitii este stabilit in centralizatorul atasat prezentei adrese.

Jucatorii inregistrati in cadrul cluburilor/asociatiilor sportive trebuie sa detina o legitimatie/licenta cu viza anuala emisa de Federatia nationala prin Comisia Nationala de Legitimari, Transferari si Clasificari (CNLTC).

O conditie de baza este ca echipele sa fi participat intr-o competitie locala/judeteana organizata de FRM sau de un membru FMR (ONG) in sezonul 2022-2023, iar jucatorii clubului/echipei sa fie inregistrati in baza de date confrom deciziilor emise de CEX al FMR, avand la baza contractul de mandat incheiat intre Federatia Nationala si Federatia de Minifotbal din Romania.

-Echipele campioane locale nu pot renunta la participarea la Superliga României in detrimentul Cupei României. O echipa participanta la Superligă poate participa si la Cupa României.

-Membrii FRM si FMR ONG au obligatia sa desemneze dupa propriul regulament echipele calificate/participante la Superligă, tinand cont de deciziile emise de CEX al FRM. Membrii vor tine cont de numarul de locuri alocate competitiei.

Organizatorii locali/membrii FMR vor transmite numele echipelor participante la Superliga României pana la data de 05 iunie 2023 (Luni) la adresa de e-mail: fmrcompetitii@gmail.com

-Legitimarea jucatorilor se va opera in baza de date a Federatiei Nationale pana la data de 05 iunie 2023 conform comunicatului emis de Comisia Nationala Statutul Jucătorului.

-Tragerea la sorti a grupelor va avea loc in data de 07 iunie 2023. Ora si locatia vor fi anuntate ulterior.

-Cluburile vor achita taxa de participare de 1.250 lei in contul Federatiei Nationale pana la data de 05 iunie 2023.

3.*In cazul in care, mai multi membri afiliati/ licentiati vor solicita suplimentarea locurilor pentru a participa la Superligă, Comisia de Organizare va analiza cu atentie aceste cereri. Daca ele sunt justificate si echipele indeplinesc conditiile de participare, se va elabora un nou program competitional, raportat la numarul de echipe participante. In acest caz sistemul de desfasurare va fi anuntat inainte de tragerea la sorti. Aceasta modificare nu va afecta numarul echipelor stabilite privind calificarea la CN 2023 din cele doua zone (6 echipe de la Superliga Vest si 10 echipe de la Superliga Est).

4.In cazul suplimentarii locurilor, echipele solicitante vor putea fi inscrise doar pentru Superliga Est, indiferent de campionatul din care au fost transmise solicitarile de suplimentare. Repartizarea echipei/echipelor cat si solicitarile vor fi solutionate de Comitetul Executiv al FRM.

Comisia Națională de Competiții a FRM