Comunicat: Sistem de organizare și desfășurare Superliga Est – Iași, 09-11 iunie 2023

1.1 Urne si repartizare locuri: Superliga României 2023, Regiunea Est – Iași, perioada 09-11 iunie 2023
1.2 Participă un numar de 32 de echipe. Tragerea la sorti se va face folosind 4 urne valorice a câte 8 echipe si se va tine cont de următoarele:


Urna 1:
a) 8 echipe desemnate cu cel mai bun rezultat din competitia locală organizată de membrul fondator al Federatiei Nationale sau care a contribuit la infiintarea Asociatiei Judetene de Minifotbal/AMMB:
1. Asociatia Clubul de Fotbal Magic-Trofeo Maestrelli Iasi, 2. Asociatia Municipala de Minifotbal Bucuresti, 3. Asociatia Clubul Sportiv Transilvania Tg Mures, 4. Asociatia Clubul Sportiv Fotbal Arena Bariera Galati, 5. Asociatia Club Sportiv Raoul Bistrita, 6. Asociatia Sportiva Fotbal Club Buzau, 7. Asociatia Club Sportiv United Ploiesti (Liga MiniFotbal), 8. Asociatia Club Sportiv Invictus Botosani

IAȘI 1TG-MUREȘ 1
BUCUREȘTI 1GALAȚI 1
PLOIEȘTI 1BOTOȘANI 1
BISTRIȚA 1BUZĂU 1
Urna 1

Urna 2:

-8 echipe – Prima echipa din competitiile locale organizate de membrii FMR conform clasamentului FMR pe 2022, numele echipelor si a competitiilor locale din aceasta urnă va fi transmis catre Federatia Natională de catre CEX al FMR.

 BRAȘOV 1 PIATRA NEAMȚ 1
 BRĂILA 1 TULCEA 1
 CONSTANȚA 1 FOCȘANI 1
 DÂMBOVIȚA 1 VASLUI 1
Urna 2

Urna 3:
a) Prima echipa din competitiile locale organizate de membrii FMR conform clasamentului FMR pe 2022
b) a doua echipa/ club desemnat cu cel mai bun rezultat din competitia locala organizat de membrul fondator al Federatiei Nationale sau care a contribuit la infiintarea Asociatiei Judetene de Minifotbal/AMMB.
c) a doua echipa din competitiile locale organizate de membrii FMR, numele echipelor si a competitiilor locale din aceasta urna va fi transmis catre Federatia National de catre CEX al FMR.

SUCEAVA 1BUCUREȘTI 2
CONSTANȚA 2BISTRIȚA 2
SIGHIȘOARA 1IAȘI 2
ARGEȘ 1PLOIEȘTI 2
Urna 3

Urna 4:
a) a doua echipa/ club desemnat cu cel mai bun rezultat din competitia locala organizat de membrul fondator al Federatiei Nationale sau care a contribuit la infiintarea Asociatiei Judetene de Minifotbal/AMMB.
b) a doua echipa din competitia locala organizat de membru fondator FRM, respectiv al treilea club desemnat cu cel mai bun rezultat din competitia locala organizat de membrul al FMR-ONG, al Federatiei Nationale sau care a contribuit la infiintarea Asociatiei Judetene de Minifotbal/AMMB. Numele echipelor si a competitiilor locale din aceasta urna va fi transmis catre Federatia National de catre CEX al FMR.

BUCUREȘTI 3GALAȚI 2
IAȘI 3BRAȘOV 2
PLOIEȘTI 3 
CONSTANȚA 3 
Urna 4

4. Turul I – faza grupelor, se va juca dupa sistemul fiecare cu fiecare. Programul grupelor este stabilit in urma tragerii la sorti. Nota: In caz de egalitate intre doua echipe, se va lua in considerare rezultatul jocului direct (inclusiv cel dupa lov. de departajare). Daca trei echipe vor termina la egalitate, se vor aplica criteriile de departajare prevazute in Regulamentul de orgnizare si desfasurare a competitiilor FRM.

5. Turul II – Dupa disputarea jocurilor din prima faza, in turul II (optimi) se califica echipele clasate pe locurile 1 si 2 din grupe. Conform programulului si tintarului anuntat, in optimi, echipele de pe locurile 1 vor juca cu echipele clasate pe locul 2.

6. Turul III – Sferturile de finala – se califica echipele castigatoare in faza optimilor de finala (8 echipe). Programul jocurilor din sferturile de finala este cel stabilit in programul competitiei:
Jocul A – Sfert 1, Castigatoarea Optimi 1 vs Castigatoarea Optimi 2

Jocul B – Sfert 2, Castigatoarea Optimi 3 vs Castigatoarea Optimi 4

Jocul C – Sfert 3, Castigatoarea Optimi 5 vs Castigatoarea Optimi 6

Jocul D – Sfert 4 Castigatoarea Optimi 7 vs Castigatoarea Optimi 8

7. In semifinalele se califica echipele castigatoare din cele 4 jocuri din sferturile de finala.

8. Programul semifinalelor:

-Jocul 1: Castigatoare Sfert 1 – Castigatoare Sfert 2

-Jocul 2: Castigatoare Sfert 3 – Castigatoare Sfert 4

9. Finala mica (locurile 3-4): Invinsa Joc 1 – Invinsa Joc 2

10. Finala mare (locurile 1-2): Castigatoare Joc 1 – Castigatoare Joc 2

11. Echipa castigatoare si locul 2 au dreptul de a achizitiona Licenta pentru editia 2023, EMF EUROCUP sau SOCCA 2023

12. Organizatorii vor transmite, inaintea competitiei, tabelul nominal al lotului pe adresa fmrcompetitii@gmail.com
Tabelul va cuprinde lotul de jucatori conform site-ului www.campionateminifotbal.ro si va avea semnatura, stampila organizatorului, respectiv toate informatiile solicitate in tabel.

13. Pentru stabilirea echipelor de pe locurile 9 si 10 care se califica la Campionatul National se va proceda astfel:
-Echipele invinse in optimi de finala vor juca pentru locurile 9-16 dupa cum urmeaza:

Jocul A – loc 9-16, Invinsa Optimi 1 vs Invinsa Optimi 2
Jocul B – loc 9-16, Invinsa Optimi 3 vs Invinsa Optimi 4

Jocul C – loc 9-16, Invinsa Optimi 5 vs Invinsa Optimi 6
Jocul D – loc 9-16, Invinsa Optimi 7 vs Invinsa Optimi 8

-Echipele castigatoare din jocurile A, B, C si D joaca mai departe pentru stabilirea locurilor de calificare de pe locul 9 si 10 pentru Campionatul National 2023, astfel:
Jocul I – Castigatoare Jocul A vs Castigatoare Jocul B Jocul II – Castigatoare Jocul C vs Castigatoare Jocul D
-Locul 11-12. Echipele invinse in Jocul I si Jocul II, vor disputa finala mica, pentru Locul 11-12. Cele doua echipe si-au castigat dreptul de a participa la Cupa Romaniei 2023.
Locul 9-10. Echipele Castigatoarele din jocul I si II se califica la Campionatul National si vor disputa un joc pentru locurile 9-10.

Nota* In situatia in care numarul echipelor participante la Superliga Est va fi suplimentat, Comisia de Organizare va elabora un nou program competitional, raportat la numarul de echipe participante. In acest caz, sistemul de desfasurare va fi anuntat inainte de tragerea la sorti, neafectand numarul echipelor calificate la C.N. 2023 din Superliga Est (10 echipe).

Comisia Națională de Competiții a FRM