Gemina Cluj, premiată pentru succesul de la EURO Business Cup

Echipa Gemina Cluj, recent câștigătoare a EURO Business Cup, ediția 2022, în Antalya (Turcia), a fost premiată în cursul zilei de ieri, 26.10.2022, la comandamentul Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina” din Cluj Napoca, pentru performanța de excepție obținută la competiția europeană rezervată echipelor de minifotbal provenite de la Firme și Instituții.

Gemina, un nume devenit binecunoscut în minifotbalul românesc, datorită prezențelor constante din ultimii ani, la competițiile naționale și europene, organizate de FRM, respectiv EMF, se bucură de un an, 2022, extrem de reușit. Pe lângă titlul continental obținut la cea de-a treia participare la EURO Business Cup, Gemina a mai obținut în acest an titlul de vicecampioană națională, în premieră, la turneu final al Firmelor și Instituțiilor din România, turneu ce a avut loc la Deva, între 24 și 26 iunie.

Titlul continental câștigat în Antalya a fost suplimentat și de trei premii individuale la EURO Business Cup, oferite de organizatori, după cum urmează: Nicolae Tonu – cel mai bun antrenor, Sebastian Drăgan – MVP și Flaviu Chișu – Cel mai bun mijlocaș.

Revenind la premierea efectuată miercuri, la Cluj Napoca, aceasta s-a bucurat de prezența președintelui Federației Române de Minifotbal, Ioan Onicaș și de cea a secretarului general al FRM, director al turneului european din Antalya, Attila Takacs. A fost prezent, de asemenea, și organizatorul local al campionatului de minifotbal din Cluj Napoca, competiție la care Gemina Cluj este participantă, Alexandru Cosmin Pop. Președintele Ioan Onicaș i-a oferit, în cadrul festivității, domnului General de Brigadă, Nicolae Tonu, un tricou cu numărul 10 al echipei naționale de minifotbal a României, vicecampioană europeană în acest an, în Slovacia, la Kosice.

Anul 2022 este un an excepțional pentru minifotbalul românesc, an cu performanțe majore pe toate fronturile în competițiile europene, atât pentru echipa națională, cât și pentru echipele de club, după cum urmează:

România – locul 2 la EMF EURO 2022

AEK Oradea – locul 1 la EMF Champions League

Nova Vita Târgu Mureș – locul 1 la EMF Eurocup

Gemina Cluj – locul 1 la EURO Business Cup

Legends Galați – locul 1 la EMF Masters