România, campioana mondială, dispută două meciuri de pregătire la Oradea, pe 23 și 24 martie

Echipa națională a României, campioană mondială en-titre și vicecampioană europeană, începe pregătirile pentru Campionatul European din acest an. EMF EURO 2024 va avea loc între 1 și 9 Iunie, la Sarajevo, în Bosnia. Până atunci, România dispută o dublă de verificare contra Ungariei, sâmbătă și duminică, la Oradea, pe Baza Sportivă Tineretului.

România va disputa, în această săptămână, primele meciuri de la câștigarea Campionatului Mondial de Minifotbal, WMF World Cup, în data de 4 noiembrie 2023, la Ras al Khaimah, în Emiratele Arabe Unite. Echipa pregătită de Virgil Bejenaru va întâlni, sâmbătă și duminică, 23-24 martie, la Oradea, reprezentativa similară a Ungariei, locul 3 la ultimul Mondial. Cele două echipe s-a duelat, de altfel, și în semifinalele din Emirate, acolo unde România s-a impus clar, cu scorul de 3-0.

Pentru jocurile de pregătire de la Oradea din acest sfârșit de săptămână, antrenorul Bejenaru a convocat un lot de 17 jucători, după cum urmează:

Portari

1.Daniel Constantinescu (Tazmannschaft București)

2.Dragoș Nițu (Sam Vig CCM Bistrița)

3.Ionuț Neacșa (Nova Vita Târgu Mureș)

Jucători

1.Mircea Popa (Extratereștrii Bistrița)

2.Mircea Ungur (Nova Vita Târgu Mureș)

3.Gabriel Dumitrașcu (Chedra Tax Ploiești)

4.Raul Dumitrovici (Sam Vig CCM Bistrița)

5.Ciprian Timiș (RAAL Bistrița)

6.Vasile Pop (Sam Vig CCM Bistrița)

7.Saron Chirică (Old Boys București)

8.Alexandru Nechita (Luxury & Maria și Ion București)

9.Andrei Ferik (Bad Boys Oradea)

10.Viorel Șaim (Nova Vita Târgu Mureș)

11.Iulian Sîplăcan (Nova Vita Târgu Mureș)

12.Marius Ionescu (Sam Vig CCM Bistrița)

13.Sorin Acatrinei (Sam Vig CCM Bistrița)

14.Andrei Șumălan (Bad Boys Oradea)

Staff

Virgil Bejenaru – antrenor
Laszlo Klein – antrenor secund
Dan Cojocaru – manager general
Cristian Lupu – director tehnic
Mircea Trifan – magaziner

Zece dintre jucătorii de mai sus sunt campioni mondiali, în timp ce alți șapte iau contact în premieră sau aproape în premieră cu lotul național. Dintre cei 7, doar Șaim a mai fost convocat anul trecut la acțiunea naționalei de la Bistrița, premergătoare participării la Mondial, în timp ce Nechita, Sîplăcan, Ionescu, Acatrinei, Dumitrovici sau Timiș, ultimii doi jucători foarte tineri, sunt la primul contact cu naționala de minifotbal.

Cele două jocuri dintre România și Ungaria sunt programate Sâmbătă, 23 martie de la ora 19:00, respectiv, Duminică 24 martie, de la ora 11:00, la Baza Sportivă Tineretului din Oradea.

Echipa națională va mai lua parte la un puternic stagiu de pregătire, EMF Nations Games, în perioada 30 Aprilie – 1 Mai, la Podgorica, în Muntenegru, înainte de participarea la EMF EURO, între 1 și 9 Iunie, la Sarajevo, în Bosnia. România este medaliată cu argint la ultimele două ediții de Campionat European, în 2018 și 2022, iar ultimul titlu european din palmaresul naționalei (6 titluri) a fost obținut în 2015, în Croația.