România, victorie și egal cu Ungaria în meciurile test de la Oradea

Echipa națională a României, campioană mondială, a disputat primele jocuri de verificare de la obținerea titlului suprem și, totodată, primele meciuri din acest an. Adversara României a fost vecina Ungaria, care s-a deplasat sâmbătă și duminică, 23-24 martie, la Oradea pentru aceste jocuri, care au avut loc la Baza Sportivă AEK.

Victorie pentru Campioana Mondială, România, în primul meci de verificare după succesul din Emirate și în primul test din 2024. Cu goluri marcate în primul și ultimul minut al jocului, „tricolorii” noștri se impun clar în fața „bronzului” de la Mondial.

🇷🇴 România 🆚 🇭🇺 Ungaria 4️⃣➖0️⃣ (2-0 la pauză)
🏟 Baza AEK – Oradea
Goluri:
⚽️ Andrei Șumălan, recuperează o minge în treimea adversă și trimite un șut puternic, sub bară, în chiar secunda 19!
⚽️ Tânărul Raul Dumitrovici insistă la o minge care părea sub controlul portarului advers, recuperează excelent și înscrie simplu pentru dublarea avantajului, în minutul 12
⚽️ Alexandru Nechita, după o combinație de efect cu Dumitrovici, excelent pasator, reia calm în plasă în min. 40
⚽️ 4-0 Viorel Șaim, cu un șut cu „sete” la colțul lung, stabilește scorul final, în ultimul minut, 50

Rezultat de egalitate pentru Campioana Mondială, România, în cel de-al doilea meci de verificare din 2024. După 4-0 aseară în primul joc, „tricolorii” noștri au controlat aproape în totalitate și meciul de astăzi în fața „bronzului” de la Mondial, Ungaria, dar s-au văzut egalați pe final, în ultimele două minute. S-au executat apoi lovituri de la 7 metri, acolo unde ai noștri s-au impus cu 3-1.

🇷🇴 România 🆚 🇭🇺 Ungaria 2️⃣➖2️⃣ (1-0 la pauză)
3-1 la loviturile de la 7 metri
🏟 Baza AEK – Oradea
Goluri:
⚽️ min. 16, Raul Dumitrovici înscrie din unghi după un assist primit de la Mircea Popa
⚽️ min. 33, Vasile Pop profită de un „cadou” primit de la un adversar și trimite fără speranțe pentru portarul advers
⚽️ min. 49, gol al Ungariei, șut de la jumătatea terenului, care l-a luat prin surprindere pe Neacșa, ușor „mascat” de un adversar
⚽️ min. 50, gol Ungaria, Mircea Popa nu se înțelege cu Neacșa și trimite în propria poartă
✅ Au înscris la loviturile de la 7 metri: Șumălan, Pop și Sîplăcan

Pentru „tricolori” urmează un puternic turneu de pregătire, EMF Nations Games, la Podgorica, în Muntenegru, între 30 Aprilie și 1 Mai, turneu la care va participa, printre altele și campiona europeană en-titre, Azerbaidjan. Aceste meciuri de pregătire au loc în vederea Campionatului European, EMF EURO, care în acest an este organizat la Sarajevo, în Bosnia, între 1 și 9 Iunie.