România, față în față cu istoria. Finala EMF EURO 2022, contra Azerbaidjan, azi ora 21:15

Echipa națională de minifotbal a României joacă în această seară, 11 iunie 2022, de la ora 21:15, pentru a cuceri titlul continental cu numărul 7 din palmares. În calea „tricolorilor” mai stă doar reprezentativa Azerbaidjanului, chiar primul adversar al nostru de la această ediție de Campionat European din Slovacia.

La fel ca în partida cu Cehia din sferturi, de joi, România a trecut prin mari emoții și aseară, 10 iunie, contra Bulgariei, în semifinale. Atât meciul contra foștilor campioni europeni, cât și cel contra revelației competiției, de aseară, s-a încheiat fără gol marcat. Dacă în meciul cu cehii, am avut ghinionul să lovim bara de 3 ori, contra bulgarilor au lipsit ocaziile mari de gol. Adversarii noștri s-au închis foarte bine în defensivă, nu au lăsat spații, au tras de timp când au avut nevoie și și-au atins obiectivul de a împinge meciul la loviturile de la 7 metri. Primele 3 serii de lovituri au fost transformate impecabil de jucătorii celor două echipe, iar primul care a ratat ținta a fost jucătorul Bulgariei cu numărul 4 pe tricou. Tânărul Ferik și-a asumat executarea penalty-ului decisiv și nu a ratat.

Din nou am avut fiestă românească pe Steel Arena din Kosice, după o calificare pentru care ne-am dăruit cu totul. Pentru România, este cea de-a opta finală de EMF EURO din cele 10 ediții desfășurate până în prezent. O performanță remarcabilă pentru minifotbalul românesc, pentru sportul românesc, în general și pentru o Federație Națională aflată acum la început de drum, după înființarea oficială din vara anului trecut, sub egida Ministerului Sportului.

Diseară, de la ora 21:15 (ora României), ne dorim titlul continental cu numărul 7 și primul după o pauză de chiar 7 ani. România a cucerit primele 6 trofee în perioada 2010-2015, iar următoarele 3 ediții au revenit, pe rând, celor din: Kazakhstan, Rusia, respectiv Cehia.

În drumul nostru spre trofeul cu numărul 7 stă naționala din Azerbaidjan. Chiar primul nostru adversar de la acest EMF EURO, din Slovacia, pe care l-am învins sâmbăta trecută, cu scorul de 2-0. Nu a fost însă deloc un meci ușor, azerii oferind o replică puternică și demonstrând de la acel meci că sunt printre favoriții competiției. Aseară, în semifinale, azerii au revenit de la 0-1 și 1-2 și s-au impus cu 3-2 contra fostei campioane europene din 2016, Kazakhstan, care va juca finala mică împotriva Bulgariei.

Nu a fost ușor să ajungem aici, ne-am dăruit cu totul și acum suntem pregătiți pentru ultimul obstacol în calea fericirii. Meciul din această seară va fi transmis în direct de postul de televiziune PRO Arena și poate fi urmărit și online pe pagina de Facebook: European Minifootball Federation (@eurominifootball).

România: Laszlo Klein și Ionuț Neacșa (portari) – Mircea Ungur, Mircea Popa, Răzvan Radu, Ionuț Alecu, Andrei Balea, Andrei Nemițanu, Andrei Ferik, Andrei Moldovan, Marius Balogh, Ionuț Chețan, Andrei Apostol, Dragan Paulevici și Răzvan Plopeanu.

Antrenor: Virgil Bejenaru

Staff: Dan Cojocaru (manager) și Cristian Lupu (director tehnic)

Conducere: Ioan Onicaș (președinte), Attila Takacs (secretar general)