România – Kazahstan, finala WMF World Cup 2023

Echipa națională de minifotbal a României se află în fața unei performanțe istorice. Echipa pregătită de Virgil Bejenaru va juca astăzi, de la ora 18:00, ora României, Finala Campionatului Mondial (WMF World Cup) contra naționalei din Kazahstan. Meciul va fi transmis în direct de posturile TV: Digisport 2 și Prima Sport 3.

România, de 6 ori campioană a Europei (2010-2015), dublă medaliată cu argint la ultimele ediții de EMF Euro, 2018 și 2022, dar și medaliată cu bronz la ultima ediție de Mondial, 2019, joacă astăzi pentru prima oară în cel mai important meci de pe mapamond, meciul cu titlul mondial pe masă.

Ca să ajungă în această fază, România a învins Sudan și Spania în faza grupelor și a remizat cu SUA, apoi a trecut, pe rând, în eliminatorii, de: Thailanda, Emiratele Arabe Unite și Ungaria, toate meciurile din eliminatorii încheiate fără gol primit! Ultima partidă, din semifinale, o victorie superbă a echipei noastre cu scorul de 3-0 contra vecinilor de la Vest.

Kazahstan a trecut în fazele eliminatorii, pe rând, de trei dintre cele mai puternice echipe din lume: Mexic (campioana mondială en-titre), Cehia (campioana mondială din 2017) și Azerbaidjan (campioana europeană en-titre).

România și Kazahstan s-au întâlnit ultima oară la EMF Euro 2018, la Kiev, acolo unde ai noștri s-au impus, în semifinale, după executarea loviturilor de la 7 metri, 2-2 în timp regulamentar. De asemenea, cele două forțe ale minifotbalului mondial s-au întâlnit de două ori și 2017, ambele dueluri în faza grupelor, România impunându-se de fiecare dată, 3-2 la Euro și 2-1 la Mondial.