România trece și de Spania și se califică în optimile de finală ale WMF World Cup 2023

Echipa națională a României obține a doua victorie din tot atâtea meciuri la Campionatul Mondial de Minifotbal, WMF World Cup, competiție ce are loc între 26 octombrie și 4 noiembrie la Ras al Khaimah, în Emiratele Arabe Unite. După 10-1 cu Sudan în prima partidă din grupa D, acum trupa pregătită de Virgil Bejenaru a trecut, la limită, scor 3-2, de naționala Spaniei.

România și Spania s-au întâlnit din nou la un turneu final, duelul dintre cele două devenind unul clasic în minifotbalul european. La EMF EURO în 2016, în Ungaria, Spania a egalat România în prleungiri în faza grupelor reușind o remiză cât o calificare pentru iberici. Apoi, în 2018, în Ucraina, România, deja calificată din grupe, își respecta blazonul la ultimul joc, învingea Spania cu 1-0 și trimitea naționala Angliei în sferturi. În cele din urmă, anul trecut, la Kosice în Slovacia, România trece clar de Spania, 5-1 în grupe, reușind calificarea în optimile de finală.

Acum, la Ras al Khaimah, România venea după o victorie concludentă, 10-1 în primul joc din grupa D, cu Sudan, în timp ce Spania reușise o remiză importantă cu SUA, scor 2-2. Meciul începe cu golul anulat al lui Ungur, care trimite mingea direct în poartă dintr-o lovitură liberă indirectă. Bara lui Dumitrașcu din minutul 7 anunță eurogolul aceluiași Ungur din 12′ care trimite o lovitură liberă direct în vinclul porții ibericilor. Tot printr-un gol de excepție, căpitanul Mircea Popa face 2-0 în minutul 19, cu un șut din afara careului. O repriză dominată total de România se încheie totuși cu scorul de 2-1, deoarece ibericii speculează o pasă „moale” trimisă înapoi către Nițu, recuperează și înscriu.

România nu găsește golul desprinderii în ciuda superiorității evidente față de adversar și asta permite spaniolilor să spere. Aceștia reușesc egalarea în 35′ după un șut de la mijlocul terenului, deviat nefericit de Popa, care îl păcălește pe Neacșa. Egalitatea nu persisită însă mult deoarece Bourceanu îl servește ideal pe Balogh care înscrie cu un șut bine plasat pentru 3-2 în 37′. Spaniolii văd apoi și un cartonaș roșu pentru o intrare foarte dură dar România nu profită și nu închide jocul mai devreme. Până la final, mai vedem doar bara lui Balogh din ultimul minut pentru o victorie muncită, scor final 3-2.

România acumulează astfel 6 puncte din 6 posibile în grupa D și, calificată deja în optimi, va juca duelul decisiv pentru locul 1, cu SUA, care are 4 puncte din jocurile cu Spania și Sudan.

România – Spania 3-2
Goluri: Ungur (min. 12), Popa (19′) și Balogh (37′) / min. 21 și 35
România: Neacșa și Nițu (portari) – Popa (c), Balea, Ungur, Nemițanu, Bourceanu, Balogh, Ferik, Dumitrașcu, Mocanu, Șumălan, Chirică, Covaci și Pop
Staff: Virgil Bejenaru, Laszlo Klein și Dan Cojocaru

România – SUA
Luni, 30 octombrie, ora 20:15

În direct pe Digisport 3 și Prima Sport 4

Meciurile din fazele eliminatorii încep miercuri, 1 noiembrie. În cazul în care se va califica, de pe locul 1 sau 2 din grupa D, România va juca miercuri în optimi, de la 08:30, cu locul 2 din grupa C sau de la ora 15:00 cu locul 1 din grupa C.